Перейти до змісту

Завтра до Землі наблизиться невідомий астероїд


Рекомендовані повідомлення

Астрономи виявили невідомий загадковий астероїд, параметри орбіти якого заставляють передбачати, що це може бути створений людиною космічний апарат. За підрахунками фахівців, в середу він наблизиться до Землі на мінімальну відстань.

Повідомлення про виявлення цього небесного тіла було опубліковане на сайті Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу в понеділок ввечері.

Згідно розрахункам учених, астероїд, що отримав позначення 2010 AL30, має розміри порядка 10-15 метрів. В середу, близько 12:48 по Грінвічу (14:48 по Києву) він зближуватиметься із Землею на мінімальну відстань - 128 тисяч кілометрів, що майже в три рази вище за орбіту місцерозташування геостационарных супутників.

"Цей об'єкт... має період звернення один рік - отже, це швидше створений людиною об'єкт, чим природне небесне тіло", - відзначають італійські астрономи Ернесто Гуїдо і Джованні Состеро з обсерваторії Реманцакко, що отримали знімки астероїда.

В той же час, американський астроном Алан Харріс, старший науковий співробітник Інституту космічної науки, вважає, що орбіта знов відкритого астероїда не є нічим незвичайним і не схожа на звичайні орбіти космічних апаратів.

В період максимального зближення із Землею астероїд 2010 AL30 можна буде спостерігати в сузір'ї Риб, в сузір'ї Оріону і сузір'ї Тельця як зірку 14-ої величини, але розгледіти її можна буде лише в телескоп.

Раніше повідомлялося, що Роскосмос розробляє план запобігання можливому зіткненню Землі з астероїдом Апофіс. Про це повідомив глава Роськосмоса Анатолій Пермінов.

"Мені стало відомо від одного ученого, що траєкторія польоту (астероїда) постійно наближається до Землі і що він в три рази більше Тунгуського метеорита. Я не пам'ятаю точно, але, здається, до 2032 року він може врізатися в Землю", - сказав Пермінов в ефірі радіостанції "Голос Росії".

"Розрахунки показують, що у відведені терміни можна створити космічний апарат із спеціальним призначенням, який дозволить уникнути цього зіткнення, не знищуючи його, не висаджуючи жодних там ядерних вибухів", - додав він.

"Коли рішення буде прийнято, ми його обнародуємо. Загрозу зіткнення можна відвести", - підкреслив глава Роскосмоса.

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Итальянским астрономам удалось запечатлеть астероид, миновавший вчера Землю на расстоянии, равном трети дистанции до Луны.

Космическая скала 10–15 м в диаметре не представляла никакой опасности для нашей планеты, поскольку она полностью сгорела бы в атмосфере (но шуму было в «желтой» веб-прессе!).

Астероид с кодовым обозначением 2010 AL30 был обнаружен только в понедельник. Он привлек внимание безумной толпообщественности благодаря тому, что до 2024 года ни одно небесное тело не подойдет к старушке настолько близко. Зато 13 апреля 2029 года нам суждено встретиться с астероидом по имени Апофис (ок. 270 м в диаметре), расстояние до которого будет в три раза меньше. Вероятность того, что он встретится с Землей, — один на 250 тысяч. Тем не менее в конце прошлого года глава Роскосмоса Анатолий Перминов объявил, что у его ведомства есть некий план по предотвращению столкновения, что в очередной раз очень повеселило мировую научную общественность. Якобы ввиду неточности начальных данных существует вероятность катастрофы в 2030-х годах. Никаких подробностей, разумеется, сообщено при этом не было...

post-3238-1263493201.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...