Перейти до змісту

Запекла бородьба з вірусом

vanus

Рекомендовані повідомлення

Наразі хочу нагадати народу про таке створіння як вірус.

Недавно переставив інду з 7 на ХР назад ізза деяких причин. (2 тижня)

Поставив необхідну прогу, офіс, неро, пару інетбравзерів і каспера якогось ну і звичайно мило. все літає красота. апарат для інета і автокада. працюю 2 тижня.

Збирався записати диск, дик неро матюкається каже що тіпа мабуть вірус. я паржав і інтуітивно шукаю поглядом внизу справа значок каспера, а його немає. я в шоці. я на сайт каспера - неоткривається, я на веба - теж і тут інт.експлорер вісне,....опера вісне, аваст вісне, фаірфокс отказався невіснути, тобто неможна закрити. заліз на борду шукав ссилкі на антивірусніки свіжі, качаю, ставлю, запрацював нод, перезагружатись боюсь. нелікує тільки блокує і т.д. (Win32.Sality). В асьці благо оказався джек, порадив, CureIT'ом, я його скачав якось з левого файлового сайта, почав лікувати ура, доступ до сайтів антивірусних відкрився, тмчасо на мило вже дойшов від нього др.веб. Так от було інфіковано більше 4000 ехе-шніків, вся с:\віндовс\сустем і вся папка :D f:\install\antivir

З 9-ї ранку перевірено станом на зараз 50% файлів.

Так от народ незабувайте тримати пару сд дисків з різними антивірусами і не дуже довіряйте лише одному, час відчасу запускайте інші і слідкуйте за "трейом"!!! :D :D :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

)))А в 7 такого і не було б :) ..адже працює ще Дефендер, доступ до системних папок обмежений. UAC рулить. :) ..а у ХР - все працює під адмінами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

UAC можна обійти, як і любий віндовий захист.

http://www.xakep.ru/post/47164/default.asp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це не опускає захист до рівня ХР. Все що придумала людина можна обійти...але користування 7 замість ХР різко збільшує шанс на безпечну щоденну роботу адже порушити вже важче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:)

http://www.theweblog.net/internet-explorer...-za-pyat-minut/

Вчора пришов спам в аську з лінком на jpg файл, який виявився редіректом на scr.

Закинув на virustotal і ось результат.

Ще раз підтвердило правильність мого вибору, що до Avira AntiVir.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Від того UAC більше геморрою, ніж від деяких вірусів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі я не сказав самого головного,- ніяких тормозів на компі не відчувалось допоки не почав шукати і ставити антивіруси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ОК. а щодо Касперського то скажу що думка про те що він нібито не ефективний( бо не знайшов Вірус який VirusTotal знайшов) є безпідставними...Блокує не файл а ссилку на foto17.gif.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я наприклад не вважаю каспера неефективним, я немав з ним ніяких проблем багато років. просто підхопив мабуть і раньше їх або каспер був недоделаний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і не забувайте заглядати в "корзину" там теж бувають заражені файли які не видаляються з неї при звичайному "очистить корзину"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sality насправді блокує взагалі файли від доступу а значить і лікування, стикався з цим і допомогло тільки лікування з завантажувальних дисків.(люди передбачливо вимкнули Каспера коли я увімкнув не було вже можливості лікувати/видаляти)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не забывайте что самая лучшая защита от вирусов - это снос Windows и установка Linux, если аппаратные возможности разрешают и у вас система не для игр, то устанавливайте Windows на виртуальную машину и наслаждайтесь безопасностью под юникс-подобными системами...

38422292_1232436726_virus.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віруси не переведуться ніколи) тому що це гроші. Одні сидять в антивірусній лабораторії, колупають файли, шукаючи шкідливий код і отримують за це гроші, а інші пишуть приватні криптори, які так шифрують файл що антивірус бачить в ньому звичайну програмку яка не несе загрози. Ці люди також заробляють чималі гроші криптуючи файли\продаючи криптори.

І не в тому річ що якийсь антивірус кращий чи гірший, а в тому хто з виробників антивірусної програми перший зреагує на закриптований файл і внесе шкідливий код в базу оновлень.

Лише одиниці з антивірусів уміють аналізувати сам алгоритм криптування файлу, попереджуючи тим самим проникнення вірусу, а більшість антивірусів працюють на основі тих сингатур шкідливих обєктів, які вже внесені до них бази, і не вміють аналізувати нових файлів\вірусів, порівнюючи з відомими сингатурами.

А розробники касперського вихвалялись новою фішкою, що перед запуском нової програми, створюється віртуальне середовище, в якому запускається програма, і якщо вона не наробила шкоди цьому середовищу, тоді програма запускається у віндовсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:-)

Сканування триває до цього часу - 99%

Перевірено 1 778 500 фйлів з яких 7215 заражених, переважно ехе-файли.

Інтерфейс др.Веба мені пока незвичний і незручний, привикаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...