Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є комп. Є у ньому трошки вінтів.

Задача. Лишити 1 вінт із системою на компі - інші перенести "кудись" в якийсь "HDD-Масив", якесь сховище вінтів. Щоб туди мати доступ. Швидкий. Ну і вся ця система має бути тихою.. звичайно ж.

Опубліковано
Є комп. Є у ньому трошки вінтів.

Задача. Лишити 1 вінт із системою на компі - інші перенести "кудись" в якийсь "HDD-Масив", якесь сховище вінтів. Щоб туди мати доступ. Швидкий. Ну і вся ця система має бути тихою.. звичайно ж.

Напевно ти маєш на увазі RAID , найбільш оптимальний RAID5 , но це має підримувати чіпсет , або завнішній контролер.

Чи ти маєш на увазі зробити ще один компютер.? ;)

Опубліковано

не, думаю топик стартер имеет ввиду внешний сторадж

вариантов реализации(соединения с компом) есть куча,

самый дешовый для дома - соединение Эзернетом

NAS

чего нибудь вот такое, для примера

qnap-ts-410-10-05-09.jpg

Сообщается, что продажи сетевых хранилищ информации QNAP TS-410 без установленных жестких дисков начнутся в октябре по цене [b]$449[/b].

так что нужно подумать стоит ли оно всего этого

Опубліковано
такий як по ссилці - 1500 у.о. 8Тб.

Ціни і товари

http://store.westerndigital.com/store/wdus.../catid.13092900

дорого , однако  ;) , дешевше буде самому простенького компіка скласти , також думав на цим , но дальше купівлі поцесора діло не пішло. ;)

Опубліковано

HD комбайни це зло, покрутили малость їх, і з вай-файом, і з вшитим торент клієнтом...іграшка і все.

А рейд будувати на чіпсеті це садомазо в %-відношені до якості материнської плати, на якій як завжди економлять. Не заперечую, буде працювати і навіть дуже добре, але і крашів буде достатньо і глюків теж в залежності від кривизни рук.

А самий дешевий контролер ~20$, яка ціна-така якість. Нормальні старт з ~200$ і О_o яка ціна...

Скажіть і на Целерончіку 600 за 300 грн ФріНас буде ворушитись, чи не так ?

Опубліковано

VeryFate я над цим думав. Форуми покурив. Цікава ідея із мікро-АТХ мамками (все в інтеграті).

mix_forever, Tum@n - читав. Цікаво. Але нада знати Фрю/Лінух/*нікс-и... Я не по тому. Хоча, це самий класний вихід. Веб-морда і т.д.

Задача стоїть не в тому, щоб ця машинка качала щось постійно - ні. Просто потрібен девайс - як запропнував Зевс у третьому пості. Це повинно бути сховище свого роду.

Якщо ж буду вати це на компі. То треба доступ через оптику. 1 Гбіт езернет - мало буде.

Діліться ідеями. Можливо хтось щось подібне вже будував, робив.

Опубліковано

FreeBSD + GEOM_CONCAT + (по вибору NFS чи SAMBA чи ISCSI)

В результаті отримуємо сторедж з можливістю розширення масиву "на гарячу".

NFS -- жре мало ресурсів і ОЗУ, використовуючи тулзи від Майкрософта можна моунтити шари як на віндовому серваку

ISCSI -- вимагає не менше як 512М ОЗУ

З.І. GEOM_CONCAT -- зараз успішно випробуване і працює як файл-сервер на САМБІ

З.І.І САМБА має СВАТ -- тобто веб-морду для настройок

© SysR

Опубліковано

в мене стоїть все набагато проше:

машинка на фрі, кучка вінтів, самба, кожен вінт зашарений і підключений як мережевий диск на вінді...

машинка стоїть далеко від мене включена в 1Г мідь, чудово все працює...

розширення методом доставляння вінта та зашеренню його...

все просто і без заморочок...

я довольний, була ідея зробити масив з 5-8 вінтів в рейд5, умерло піся декількох експерементів - софтовий тормоз, тра потужну махину, багато варіантів вильоту його в трубу і тд, піся декількох спроб востановити деградований рейд я на ту ідею забив...

взяв мать з встроєним рейдом, максимум шо кльово праює то зеркало, або страйп, який є ненадійний, рейд 5 шото воше функціонує нікак, і саме та мать рейд5 не підтримувався фрьою, вінда на сіко тормозить на рейд5 шо теж відмовився від тієї затєї... те саме на дешевих рейдах типу за 20-50 у.е.

самий кльовий варіант то масив на контролері нормального рейда, все працює чудово, масив літає, рейд5 працює, піднімається, всьо кльово крім ціни, 500 у.е. а то й більше не для мене, так шо і від цього я відмовився....

я хотів саме рейд5 оскільки це один з кращих варінатів для файл сервера, і швидкість і надійність....

але в ітозі маю - для доків та цінної інфи то зеркало з двох вінтів, все решта крутиться на 7 вінтах які просто зашаренні як окремі папки

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...