Перейти до змісту

Найправильніше означення демократії

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Действительно, надо быть слепым, чтобы не видеть: политики врут, а выборы куда как больше похожи на клоунаду, чем на осознанное волеизъявление избирателей.

Однако те, кто возмущается этим, не понимают самой сути демократии.

Демократия — это не унылое канцелярское цифроблудие. Демократия — это не мифический выбор первого среди равных. Демократия — это игра, это красочное шоу, это накал страстей и фонтан эмоций. Демократия — это ложь, которая правдивее, чем сама жизнь.

Деда Мороза не существует. Задушенная Дездемона за кулисами оживает и переодевается в штатское. А каждый из двадцати двух миллионеров, которые гоняются по зелёному полю за круглым мячиком, может купить себе по целому грузовику таких мячей.

Но настоящего фаната это ни разу не волнует. Он никому не отчитывается о «смысле» футбола и не выдумывает никаких оправданий футболистам. Фанат болеет, чтобы болеть, кричит, чтобы кричать и носит шарфик, чтобы носить шарфик.

Фальшиво на этом празднике жизни выглядит только один человек. Зануда, который пытается втолковать болельщику, что можно поберечь горло, так как «его голос всё равно ничего не значит».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто автор?

а хтось на тернопільському форумі звідкись скопіпастив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найвищий ступінь порівняння прикметників утворюється за допомогою префікса най-, який додають до форми вищого ступеня: швидший — найшвидший, миліший — наймиліший. Форми найвищого ступеня можуть уживатися також з підсилювальними частками щонай... (що+най), якнай... (як+най), котрі надають їм значення найбільшої або найменшої міри якості ще категоричніше: щонайдорожчий, щонайтісніший, якнайкращий, якнайменший.

Не слід за російською мовою для вираження найвищого ступеня використовувати слово самий: самий близький, самий небезпечний, самий щирий. По-українському: найближчий, найнебезпечніший, найщиріший. Природні фрази: найбільша (а не сама більша) заслуга, найвартісніші (а не самі вартісні) речі, найважливіший (а не самий важливий) іспит.

http://mova.kreschatic.kiev.ua/225.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справив :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто автор?

а хтось на тернопільському форумі звідкись скопіпастив

Не спрашивай, кто сказал, внимай тому, что сказано. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-українському:

Українською :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По-українському:

Українською :)

ти знаєш, теж хотів "відіграти", але перевірив за словниками- варіант "по-українському" теж легальний:)вирішив до стилістики не прискіпуватись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодны сидів в черзі і один мужик з бабами шось балакав, і каже -" От всі кажуть шо Яценюк єврей, а шо, хай буде єврей, може він щось зробить\замутить" і показує руками рух як риба пливе.

Цей придурок думає що Яценюк буде щось сам вирішувати, воно ще в них вірить, і ви думаєте ваш голос дорівнює голосу цього придурка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цей придурок думає .... воно ... вірить, і ви думаєте ваш голос дорівнює голосу цього придурка?

а ти умніца?:)шось тебе пару раз читав- не переконався :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt, ви вже вибачайте за мою неввічливість, але мені якось надавали добре по пальцям за те "самий", то запам'ятав на все життя. І тепер воно мені скрізь в очі кидається, не можу пройти мимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt, ви вже вибачайте за мою неввічливість, але мені якось надавали добре по пальцям за те "самий", то запам'ятав на все життя. І тепер воно мені скрізь в очі кидається, не можу пройти мимо.

ну яка ж тут неввічливість?все ок;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте на що мені схоже це "найправильніше визначення ..." - на постсовітський синдром замішаний на передвиборній істерії. Ті хто жив в USSR точно пам'ятає образчик радянської виборної системи - іди і віддай свій голос!!! То нічого, що у виборчому бюлетені всього одне прізвище - іди і голосуй, а то на роботі вигрібеш і ще й догану вкатають. Потім настав розгул демократії - сотні кандидатів у списках, не бюлетені а простині довжелезні. А вибирають знов не тих! Народ і на Майдан пішов помаранчеву революцію робити, а все одно облом. Висновок - демократія на холєру вона здалась!

Цирк! Шоу! Клоунада!

Але я життя віддам щоб всі громадяни виборчого віку могли проголосувати за того кого вважають гідним, або проти всіх, або просто не голосувати. І хай я проти багатьох політичних сил і з піною біля рота буду ганити одних і відстоювати "своїх". Але.... Демократія поганий політичний устрій, та кращого людство не придумало.

Як завжди - купа пафосу ну і своя позиція. Звиняйте. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але я життя віддам щоб всі громадяни виборчого віку могли проголосувати за того кого вважають гідним, або проти всіх, або просто не голосувати. І хай я проти багатьох політичних сил і з піною біля рота буду ганити одних і відстоювати "своїх". Але.... Демократія поганий політичний устрій, та кращого людство не придумало.

Як завжди - купа пафосу ну і своя позиція. Звиняйте. :)

Отото рубанула! Люд, ти мене дивуєш, ну це ж дійсно один пафос! Яким чином ти маєш життя віддавати?

Пам"ятається, коли виборче право громадян було явно порушене, то ти цього не бачила чи не хотіла бачити.  :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi, Вы были на апельсиновой революции?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отото рубанула! Люд, ти мене дивуєш, ну це ж дійсно один пафос! Яким чином ти маєш життя віддавати?

Пам"ятається, коли виборче право громадян було явно порушене, то ти цього не бачила чи не хотіла бачити.  :blink:

Людмила Михайлівна, ти знаєш мою тодішню позицію. Я була проти маніпуляцій свідомістю людей і підмінь понять. Під приводом боротьби за демократію політичні сили рвались до влади. І мені це не подобалось. Я не вважала, що саме ці сили зможуть гідно керувати державою. Я тоді висловлювала свою думку і вважала, що кожен може висловити свою. Якщо людям тоді так не подобались порушення їхніх виборчих прав, то вони повинні були і не давати їх порушувати. І кожен не давав по-свойому. Те що одні вийшли на майдан, а інші особисто це відстоювали - так у кожного свій шлях.

difoto - я була проти помаренчевих і до сих пір вважаю, що тоді була права.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi, для начала пару вопросов, ибо боюсь, я не так понял:

1. кто для вас помаранчевые?

2. как вы не давали "по-своему" нарушать права на голос?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi, для начала пару вопросов, ибо боюсь, я не так понял:

1. кто для вас помаранчевые?

2. как вы не давали "по-своему" нарушать права на голос?

1. політичні партії і блоки (НУ, БЮТ, НС, СПУ і т.д.), котрі підтримували В.А. Ющенка, як кандидата на посаду Президента України.

2. коли у мого чоловіка на роботі попросили принести відкріпні талони свій і дружини (мій тобто) - не принесли, не віддали.

Доступно? Зрозуміло?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Своє право відстояла, а як маєш життя класти за право голосу кожного?

Я веду до того, що такі промови нічим не відрізняються від виборчої реклами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот тут согласен с laska.

"Отдам жизнь" и "не отдам открепной талон" - слегка разные по категоричности понятия, не правда ли?

Поменьше пафоса, побольше действий.

Теперь сравните - вы не отдали талон, а я стоял в пикетах ночами, хотя, представьте себе - мне было абсолютно наплевать на "помаранчевых" в вашем понимании этого слова. Народ стоял не за Ющенка, и, даже можно сказать, что не против Януковича, как политика. Народ стоял именно за свои права, которые тогдашняя правящая верхушка пыталась растоптать. Мой брат ездил в Конотоп(осередок біло-блакитних!), наблюдателем от "помаранчевых", и он реально боялся за свою и своих друзей жизни, предотвращая массовые вбросы бюллетеней - вот это, как я понимаю, готовность жизнь отдать.

А разговоры на кухне о политике... Разговаривайте, но не утверждайте при этом, что они(разговоры) чего-то стоят.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Своє право відстояла, а як маєш життя класти за право голосу кожного?

Я веду до того, що такі промови нічим не відрізняються від виборчої реклами.

Люда, ти мене підозрюєш у передвиборчій кампанії на пост президента?! :huh:

Ти ж мене знаєш, як я вмію горло дерти за свої переконання, скільки нервів псую собі і людям - а нерви це здоров'я, яке я добровільно гроблю, цим же скорочуючи і ВІДДАЮЧИ своє життя за високі ідеали демократії! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти ж мене знаєш, як я вмію горло дерти за свої переконання, скільки нервів псую собі і людям - а нерви це здоров'я, яке я добровільно гроблю, цим же скорочуючи і ВІДДАЮЧИ своє життя за високі ідеали демократії! ;)

Знаю :D  В меморіз!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

па-мойму, у нас уже єсть своя домашня Ганя Гєрман....

я життя віддам

а можна швидше, бо трошки обридає читати стільки текстів, сповнених пафосу, але позбавлених змісту.

з піною біля рота

дуже підходить до твого іміджу

буду ганити одних і відстоювати "своїх"

наздоров"я.в темі якраз про то, що неправильно забороняти носити шарфік улюбленої команди і вболівати за неї голосно.

Людміла, не здається, що ти виглядаєш не зовсім розумно, ставши у драматично-героїчну позу і розмахуючи прапором Пафосу, борючись за то, що і так визнається в темі нормою?

дане означення- влучна гарна метафора, не позбавлена здорового гумору, до того ж гарно підкреслює риси, притаманні нашій демократії.

і додатково її пояснювати- це все одно що пояснювати чому анекдот смішний. хто доганяє- догонить і так, а хто не доганає- той не сміятиметься після пояснення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto - я ж написала - у кожного свій шлях відстоювання своїх прав. Я не брала безпосередньої участі в помаранчевих мітингово-пікетних подіях, бо вважала, що вони були інсценовані і спровоковані для того щоб силами людей досягнути свої політичних цілей. Я свої права відстоювала тоді сама. Тому, що якраз і думала, знала, що САМЕ МІЙ голос і так був чогось вартий.

В тому і бачу основний принцип демократії - право на вибір для КОЖНОГО. Не по майновому чи статевому принципу, цензу. А по принципу - ти громадянин цієї країни, ти досяг свідомого віку ти маєш ПРАВО голосувати, не озираючись ні на кого.

Tolik_lt, Ви напевне добре вже ознайоимлись з моїм іміджем, що радує. По-моєму, на то вона і тема, щоб кожен висловив свою точку зору. Навіть якщо вона і пафосна. Я так думаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...