prg Posted September 8, 2009 at 12:26 PM #1 Posted September 8, 2009 at 12:26 PM Вже неоднаразово коли йду на роботу бачу таку картину: Перед мостом з Ківерцівської на 40-й. зранку стоїть машина і три інспектори зупиняють всі буси, крім того що перевіряють права, документи, починають ще: один крутить руля а інший раком біля машини стоїть слухає, дивиться . Наскільки я зрозумів, то перевіряють шат рульової колонки. В ДОСАФі я вчився давно, але памятаю, що такі виміри робились спеціальним інструментом .... Ось і питання: чи мають законне право працівники ДАІ, на дорозі, без інструментів на "око" визначати відхилення? Чи повинні вони мати якись документ, що пройшли якесь навчання (а то можна і кладовщика поставити на "око" перевіряти)? І друге питання: Часто коли зупиняють бус нашої фірми питають : " Що везете?", коли я за кермом то кажу: "А що вам треба, щоб я віз?", мабуть бачуть що веду себе впевнено і огризаюсь, то просто нехочуть далі зв'язуватись, бо на дорозі багато інших автомобілів є,і відпускають так і не глянувши в середину. Але всеж таки, перед тим мостом мостом на 40-му нераз бачив як вони заглядають в середину бусів. Чи мають право працівники ДАІ перевіряти вантаж, документи на вантаж ітд.?
Venom Posted September 8, 2009 at 02:48 PM #2 Posted September 8, 2009 at 02:48 PM Вже неоднаразово коли йду на роботу бачу таку картину:Перед мостом з Ківерцівської на 40-й. зранку стоїть машина і три інспектори зупиняють всі буси, крім того що перевіряють права, документи, починають ще: один крутить руля а інший раком біля машини стоїть слухає, дивиться . Наскільки я зрозумів, то перевіряють шат рульової колонки. В ДОСАФі я вчився давно, але памятаю, що такі виміри робились спеціальним інструментом .... Ось і питання: чи мають законне право працівники ДАІ, на дорозі, без інструментів на "око" визначати відхилення? Чи повинні вони мати якись документ, що пройшли якесь навчання (а то можна і кладовщика поставити на "око" перевіряти)? І друге питання: Часто коли зупиняють бус нашої фірми питають : " Що везете?", коли я за кермом то кажу: "А що вам треба, щоб я віз?", мабуть бачуть що веду себе впевнено і огризаюсь, то просто нехочуть далі зв'язуватись, бо на дорозі багато інших автомобілів є ,і відпускають так і не глянувши в середину. Але всеж таки, перед тим мостом мостом на 40-му нераз бачив як вони заглядають в середину бусів. Чи мають право працівники ДАІ перевіряти вантаж, документи на вантаж ітд.? Сам час від часу катаюсь на бусі. Час від часу ДАЙ-ці зупиняють та просять показати вміст оного. Просто показую документи, коли просять відкрити буса відповідаю, що для них достатньо глянути на правильно оформлені документи. В основному задовільняються такою відповіддю, але якщо таки настоюють, прошу оформити протокол затримання понятих. Відстають.
D@ve Posted September 8, 2009 at 04:05 PM #3 Posted September 8, 2009 at 04:05 PM але якщо таки настоюють, прошу оформити протокол затримання понятих. Я так розумію, тут букви "і" не вистачає? Стовосно сабжу: ні, не мають. Якщо є пройдений техогляд - все гуд. Кабинет Министров запретил работникам Министерства внутренних дел останавливать автомобильный транспорт на дорогах для проведения техосмотра. Такое решение было принято на заседании Кабмина в четверг.Соответствующие изменения внесены в правила дорожного движения. Соответствующее постановление инициировала и представила на заседании Кабмина руководитель Госкомитета по вопросам регуляторной политики и предпринимательства Александра Кужель. "Запретить МВД останавливать на трассе автомобили для проведения техосмотра", - сказала она, представляя проект постановления. Постановление запрещает проверять техническое состояние автомобилей между проведением плановых техосмотров, а также необоснованно устанавливать ограничения скорости движения для автотранспорта. Напомним, в июле 2008 года Кабинет Министров отменил исключительное право Государственной автомобильной инспекции на проведение технического осмотра автомобилей. (С)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.