Перейти до змісту

Колективно-розумовний кластер:

Songoku

Рекомендовані повідомлення

Дана тема створюється для прогнозу процесів в Україні, які матимуть місце з вересня 2009 і до кінця строку президента".

Наштовхнула на таку цікавість - суперечка з колегами про кандитатуру Юльки. Головні аргументи: Юлька дбає про народ, на мої факти що Юлька спекулювала на енергетичному ринку, приводиться приклад що премєр заступилась за народ мелким законопроектом; я за її непослідовність і за її невиконання 90% обіцянок, мене знов присікають що їй просто опозиція і президент нічого не дають робити.....

В даній темі вносимо свої думки конкретно щодо прогнозування періоду який вище обговорюється, флуд мол "всі вони хапуги і т.п. модерів прошу одразу фільтрувати.

Кожна думка, яка обгрунтована і розписана, може міняти хід прогнозу, або вносити якісь деталі.

Простіше кажучи розвиваємо і шліфуємо прогноз політико-економічної ситуації в Україні на 4-й квартал 2009 та 2010рік.

Отже почну, але так грубо як пальцем в небо, прошу коректувати і вносити свої думки.

Судячи по попереднім рокам можна сказати що до вересня 2009 року паливо буде рости у ціні грубо до 7-7.5грн. А в предвиборній гонці Юлька якось зіб'є ціну скажем до 6.5-6.7 на кілька місяців, щоб знов стати нородним рятівником №1.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є думка, що економічні кризи все-таки хвильовий процес, і мало залежить від дій урядів, особливо тих методів, що звичайно використовують.

Так от. Є ймовірність, що економіка почне потроху підійматись, і Юля осідлає цю хвилю, і припише собі заслуги по виходу з кризи :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те що вона припише це однозначно, вона ж "хфактично" у руля і всі заслуги чи проколи автоматом їй.

Так і є. Розкачка для того, щоб можна було легко заробити, для цього мін і макс мають бути якнайдалі.

Але ця ж система є інертною: тому для різкої стабілізації потрібно багато або часу або зусиль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Ющенко і К. попросять політичного притулку в USA. Це якщо встигнуть добігти до Борисполя ;)

2.. Вся Україна буде їздити на Ланосах. Власників інших авто обложать непомірною даниною на техоглядах, а потужна рекламна компанія зробить з Ланоса культ.

3. Їздити будем на бензині з водорослів. Харчуватися - тими-ж водорослями.

П.С. Юля фсех парвьот:

0_27ff6_bbb5c2e7_L.jpg

Пока усьо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

П.С. Юля фсех парвьот:

0_27ff6_bbb5c2e7_L.jpg

Пока усьо :)

Якась невдала фотка. Є краща:

IMG3410-1217756191.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попрошу не звалювати тему в хумор. Більш серйозно і по топіку.

Таких критичних змін в нас не буде, Україна ще досі є ласим шматком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попрошу не звалювати тему в хумор. Більш серйозно і по топіку.

Таких критичних змін в нас не буде, Україна ще досі є ласим шматком.

якщо до влади дорветься (остаточно затвердиться) тимошенко, то у нас є 2 виходи: або сміятись з себе, або плакати.

як на мене краще сміятись, що й почав робити "колективно-розумовний кластер"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є думка, що економічні кризи все-таки хвильовий процес,

Правда, є так звані економічні цикли, і кризи відбувалися, з певною періодичністю, вже сотіі років назад.

і мало залежить від дій урядів, особливо тих методів, що звичайно використовують.

З цим ніяк не погоджусь, як людина яка скоро захищає диплом на тему "світова фінансова криза" то скажу, що відсотків 70 розвитку подій залежить від уряду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

......на мої факти......... що Юлька спекулювала на енергетичному ринку, ................. їй просто опозиція і президент нічого не дають робити.....

......... прогноз політико-економічної ситуації в Україні на 4-й квартал 2009 та 2010рік.

Отже почну, але так грубо як пальцем в небо, прошу коректувати і вносити свої думки.

Судячи по попереднім рокам можна сказати що до вересня 2009 року паливо буде рости у ціні грубо до 7-7.5грн. А в предвиборній гонці Юлька якось зіб'є ціну скажем до 6.5-6.7 на кілька місяців, щоб знов стати нородним рятівником №1.

Щоб надалі подати якийсь "прогноз політико-економічної ситуації в Україні "хотілося б почути "ВАШІ ФАКТИ ...... що Юлька спекулювала на енергетичному ринку" - особисто Ваші "ФАКТИ".

Ви людина наближена до кіл, що займаються енергопостачанням, чи розподіленням енергоресурсів? член кабінету міністрів, член урядової делегації по енергопостачанню, член коміссії, що розслідувала "спекуляції Юльки на енергетичному ринку", є якісь судові рішення, рішення прокуратури про такі спекуляції відносно ЮВТ????

На рахунок цін на бензин:

- дуже "несподіванний" Ваш прогноз, на грані економічного фурору :), мабудь це восени в нас станеться вперше і саме тільки при ЮВТ, не враховуючи початок збору врожаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Правда, є так звані економічні цикли, і кризи відбувалися, з певною періодичністю, вже сотіі років назад.

Ну кризи за останніх 20-ть років майже всі штучні і конрольовані трошки не те. Тому від нашого уряду нічого не залежало, хіба що всі знали що буде і можна було підготуватися, а не виводити гроші активніше. Наш уряд тільки користується кризою :P

2AVO

В нас виходів набагато більше.

Одне турбує що те яка зараз Юлька - це наслідок її амбіцій на президента. При набутті повноважень вона може стати:

вампіром - витягувати все що зможе з ресурсів України;

диктатором - тобто зосередити увагу на перекройці України під себе;

патріотом - все для покращення ситуації :jeer: :jeer: :0001::g05: ;

президентом-пасічником - лобіювати свої інтереси, ака Ющ, тобто якщо не перепише повноваження президента;

Це чисті типи, а Юлька вибере швидше за все змішаний.

3.ЬІ. Доречі вона може більше не розкручувати кризу штучно, а дати їй затихнути і автоматом прибавити в рейтингу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб надалі подати якийсь "прогноз політико-економічної ситуації в Україні "хотілося б почути "ВАШІ ФАКТИ ...... що Юлька спекулювала на енергетичному ринку" - особисто Ваші "ФАКТИ".

Вам документи? чи аудіо/відео запис де Юля, ака Жиріновський, розказує мол піднімемо безосновано ціни?

(редактовано після досягнення мети). Але вельмишановний, я не привожу це як супернепереможний факт, для цього і кластер створений, щоб аналітично зрозуміти чого така дупа і що з цього вийде.

Кожен може твердження набуте кількома роками спостережень перекреслити своїм фактом що зловживань не було :rolleyes:

3.ЬІ. Чекаю відповіді від ВАС! Цікаво подискусувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам документи? чи аудіо/відео запис де Юля, ака Жиріновський, розказує мол піднімемо безосновано ціни?

Так трапляється бувати в Києві, і часто по долгу служби трапляються компанії саме які в курсі всіх подій на верхівці, те саме і по верхівці Луцька, інколи приїздить людина з Львова на рюмку чая і яка займається енергетикою в Львові. Щодо бензину то маю кілька друзів в Континіумі і також цікаво послухати чому бензин підскакує в ціні на 50коп. Але вельмишановний, я не привожу це як супернепереможний факт, для цього і кластер створений, щоб аналітично зрозуміти чого така дупа і що з цього вийде.

Кожен може твердження набуте кількома роками спостережень перекреслити своїм фактом що зловживань не було :rolleyes:

3.ЬІ. Чекаю відповіді від ВАС! Цікаво подискусувати.

Ну тоді не пишіть "факти", а пишіть "передаю розповіді за рюмкой чая". Таких "розповідей" ака триндеж за який ніхто не відповідає повно кругом. А за фактами в любій більш менш нормальній країні слідує судове впровадження або спочатку прокурорське (міліцейське) розслідування. Хто назначає ці гілки влади?

Проштудуйте "10 кроків президенда на зустріч людям" і скажіть, які з них хоча б пробував виконувати той самий президент і які з них не почала виконувати ЮВТ під час свого, наприклад, першого прим'єрства та й надалі, за що піддається критиці з боку подавачів (обіцяльників) тих самих 10 кроків.

Якщо Ви так обізнані, що твориться в країні, то мусите також знати, що спротив діям прем'єра ІСНУЄ, і дуже великий, не тому що вона все робить не так, а тому, що є основним оппонентом на подальше царювання (читай кришування інтересів групи спонсорів та близкість до корита держвних грошей).

Особисто мені симпатизує ЮВТ як політик, хоча і я не є її прихильником. Але не маючи фактів (окрім вибачте 3,14здежа) не можу (не маю права) так безапеляційно заявляти "Юлька-сука".

Маю тільки одні факти: Постанова суду про ЄЕСУ (по ЮВТ) "закрита справа за недостатністтю улік (фактів)", на відміну від ющенківської "закінчення терміну відповідальності по злочину".

Прогноз невтішний. Як бачимо все більш розростаються суперечки між основними гілками влади.

- після літнього зниження курсу бакса, можливий його ріст восени (можливо і суттевий)

- так як ви казали ріст цін на нафтопродукти (сезонний) і спроба зменшити надприбутки монополістів, що можливо знов призведе до його відсутності, байкотуванням нафтотрейдерами та переробниками,

- загострення внутрішньо та зовнішньо політичної ситуації, ускладнене виступами проти Россії та проблемами з постачанням газу у Європу та й на Україну,

- можливе підвищення коммунальних платежів у зв'язку з неконтрольованністю їх утворення та переходом більшої частини об'єктів в приватні руки, а також існування багатьох посередників на шляху від споживача (платника) до кінцевих підприємств, що дає змогу "притримати" (вкрасти) гроші за енергоресурси та послуги, щоб, наприклад, саботувати виконання їх оплати зовнішнім та внутрішнім державним постачальникам,

та таке інше.

За 2010 рік поки шо щось прогнозувати не можу - все залежить від того яка складеться політична ситуація в країні на початок року (вибори). Щось прогнозувати в економіці при такому політичному бардаку немає сенсу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну кризи за останніх 20-ть років майже всі штучні і контрольовані трошки не те. Тому від нашого уряду нічого не залежало, хіба що всі знали що буде і можна було підготуватися, а не виводити гроші активніше. Наш уряд тільки користується кризою tongue.gif

Ну як сказати може й штучні, але коли інвестори входять на певний ринок, потім штучно підвищують ціни на певний вид товару, взяти ту саму нафту, чи ціни на нерухомість, але коли ціни доходять до максимуму - відбувається перенасичення, ціни падають, і коли вони падають до певної межі починається втеча інвесторів з ринку, коли їх втікає багато починається паніка, і відповідно і ціни сильно падають і т.д.

Те що зараз відбувається, трохи по серйозніше, тут всі винні, і хедж. фонди, і серйозні фінансові групи, які кредитували ці фонди, і інвестори які накручували штучно ціни, і кредити під ніщо, крайніх важко знайти.

Не думаю що ця криза вигідні тим хто має владу в цьому світі, та теорія що це зробила США, щоб розрахуватися із зовнішнім боргом, на мою думку трохи не дотягує до правди, їм і так було непогано жити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2GreyHairs

А де мої факти? І поміть не я напряму написав "Юлька-сука". Причому тут відповідальність, я не пропагандую нічого проти БЮТ, я лише роблю догадки. А якраз те що я знаю за рюмкою чаю це тільки для мене і я не настільки тупий, щоб виносити такі речі для відома громадскості. Сюда я тільки свої спостереження виношу.

Це мої думки, тема для того і створювалась, щоб впорядкувати думки і спрогнозувати.

Щодо підвищення бакса до осені: ну так транши + США шось мудрує і крутиться, тому про нестабільність бакса ще рік назад говорили.

Щодо загострення політичної ситуації ну так в нас вже в найважчій стадії вже як мін. 2 роки.

Паливо звичайно подорожчає. Імпорт його все росте, свої заводи вже навіть до 50% дотянути не можуть, хоча ще до 2008року було 65-70% і монополії такої не було.

Щодо комуналки то вона зараз от-от загнеться як наслідок суттєвий геморой для кінцевого споживача.

А існування посередників/правильних тендрів і такого модного слова як "откат" існує на всіх рівнях, я думаю це вже не секрет нікому.

За 2010 рік поки шо щось прогнозувати не можу - все залежить від того яка складеться політична ситуація в країні на початок року (вибори). Щось прогнозувати в економіці при такому політичному бардаку немає сенсу.

Згоден але ж на вересень-грудень щось можна?

При такому бардаку ситуація може мінятись кардинально за 20-30 місяців ^_^

2snight

Я все ж думки що обрушення це саме контрольоване, а США просто тіло і гарант. Не зря в Китая, Росії і деяких країн саме така реакція.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...............

Щодо підвищення бакса до осені: ну так транши + США шось мудрує і крутиться, тому про нестабільність бакса ще рік назад говорили.

Откуда транши? Даже МВФ придержал вроде бы договоренный транш (кредит).

Вы еще сомневаетесь, что прошлогодне осенний скачек в таких масштабах и последующие падения бакса не спекуляция, мягко говоря?

Щодо загострення політичної ситуації ну так в нас вже в найважчій стадії вже як мін. 2 роки.

По-моему 5 лет.

Паливо звичайно подорожчає. Імпорт його все росте, свої заводи вже навіть до 50% дотянути не можуть, хоча ще до 2008року було 65-70% і монополії такої не було.

В начале года (по-моему конец января-февраль) ВР сняла пошлины на импорт нефтепродуктов. Соответственно увеличился сам импорт. В состав импорта входит не только нефть сырец, а и мазут который идет только на енерговыработку.

Понятное дело, что из-за нехватки мощностей по переработке нефти в качественный бензин, приходится еще закупать и сам бензин. Но нужно учитывать также, что несколько НПЗ закрыты на реконструкцию. Ссылаться на рост импорта нефти, немного не корректно, так как большАя часть идет на реэкспорт (купил-продал без обработки).

Щодо комуналки то вона зараз от-от загнеться як наслідок суттєвий геморой для кінцевого споживача.

В том то и дело, что донашиваем то, что построено еще при СССР и не один "хозяин" не вкладывает ничего, кроме высасывания пененз с оставшегося, на ладан дышащей коммуналки. И так будет пока в стране не появится нормальный хозяин думающий на длительную перспективу развития экономики и услуг.

А існування посередників/правильних тендрів і такого модного слова як "откат" існує на всіх рівнях, я думаю це вже не секрет нікому.

Конечно не секрет. Еще и не секрет, что любая денежная должность (поближе к кормушке) имеет свою цену.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну добре 5років, сам з цим згідний, просто стараюсь бути оптимістом, а не реалістом - жити легше ;)

Щодо бакса, мав на увазі що сплановане падіння, а в межах України ще й під час вливання.

На початку 2008-го вже була ситуація яку я описав вище, а не на початок цього з пошлінами. Я не дивлюсь як і що зараз і т.д. Я дивлюсь що покращення фактично немає і небуде. А гойдалку з подешевінням я взагалі як подачку не приймаю, це балансування.

За комуналку дійсно згоден, вже скоро прийдеться скидатися цілим будинком по кілька тисяч, щоб тільки гаряча привести в порядок. Чи постійно самому вивозити сміття. Нажаль дотації з міського бюджету закінчились і візповідно комуналка залізла в таку яму :D

3.ЬІ. Пропаду на кілька днів. Прохання до модерів підтерти лишню воду і флейм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку економічна криза в україні пов'язана з НБУ і любими друзями президента. Ви тільки подивіться як вони заворушились перед траншем кредиту. Як відразу знецінили доляра. Не на багато але знецінили! Це ще раз доказує причасність саме НБУ до наслідків економічної кризи в Україні. Веду я це до того, що не тільки леді Ю винувата у такій економічній ситуації.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...