Перейти до змісту

згоріла якась деталь на вінчестері

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ситуація: ставив вінчестер на комп. Вмикаю - з вінчестера повалив дим. висмикнув з розетки.

провода живлення були гарячі - значить десь щось на вінту замкнуло.

результат ось:

post-2135-1245252065.jpg

так як особо важного на вінті ніц не було, і вінт старенький samsung на 40 гб, то вирішив з цікавості спробувати сам розібратися. так як та деталька мала всього 2 контакти, і геть обвуглилася - я її розламав. себто контакту вже не стало.

увімкнув - все запрацювало.....

питання: хто знає що то за приблуда, за що вона відповідає, і чи вінт стабільно працюватиме без неї?

Опубліковано

Ну якщо провідники були гарячі то точно шось замкнуло по живленню сюдячи з місця розташування деталі думаю що це конденсатор, а замкнути він міг з 2 причин: 1 він втратив свої властивості в звязку з віком; 2 на нього пішла завелика напруга; Вінт працювати буде але стабільність може постраждати, емність по живленню ніколи лишньою не буває (в розумних межах звичайно)

Опубліковано

Судячи зі схеми і з того шо переді мною лежить схожий вінт, то там таки конденсатор був... Можу запаяти із згорівшого вінтика )

Опубліковано

А хіба стабілітрони не стоять в них злівої сторони вище? Це якщо дивитись зі сторони підключення живлення.

Опубліковано

Може тут в вінтах хтось розбирається

є HITACHI HDS722516VLAT80 ATA 160 гіг.

І там згорів чи конденсатор чи шо, суть в тому шо мені сказали, шукай такий самий вінт можна буде електроніку поміняти і все працюватиме.

Проблема в тому що ці вінти вже давно не роблять і їх всі розкупили. Може хтось гляне, чи можливо в кого є такий на машині,

то я б забрав ваш старий а купив би більший за об'ємом.

Опубліковано
Там был диод Зеннера (стабилитрон) на 6V0 (ST).

е.... в електроніці я мілко плаваю.... за що він відповідає? себто як буде працювати вінт без нього?

Опубліковано
Може тут в вінтах хтось розбирається

є HITACHI HDS722516VLAT80 ATA 160 гіг.

І там згорів чи конденсатор чи шо, суть в тому шо мені сказали, шукай такий самий вінт можна буде електроніку поміняти і все працюватиме.

Проблема в тому що ці вінти вже давно не роблять і їх всі розкупили. Може хтось гляне, чи можливо в кого є такий на машині,

то я б забрав ваш старий а купив би більший за об'ємом.

можу глянуть шо тама згоріло

Опубліковано

Ради спортивного інтересу зняв свою 40-ку глянув там дійсно стоїть стабілітрон, зазвичай їх там ставлять, щоб захистити вінта від перенапруги, коли йде завелика напруга він коротить і зазвичай БЖ переходить в захист.

2 vampirich Якщо не умудрився поставити не тою стороною роз*єм живлення (хоча там є ключ) то варто перевірити БЖ. І стабілітрон краще поставити захист як ніяк, без нього вінт проробить рівно до наступного скачка напруги:) . Схожа система стоїть на БЖ Чіфтек там по черговій напрузі +5В також стоїть стабілітрон для захисту мат плати:)

Опубліковано
2 vampirich Якщо не умудрився поставити не тою стороною роз*єм живлення (хоча там є ключ) то варто перевірити БЖ.

не тою стороною???7 :ohmy:

я не знаю скільки треба мати сили і дурості щоб не тією стороною запхати....

бж - хз як перевірити... вольтаж ніби нормальний, комп працює з ним (і з тим горівшим вінтом)...

Опубліковано
не тою стороною???7 :ohmy:

я не знаю скільки треба мати сили і дурості щоб не тією стороною запхати....

Ну це так...були такі кадри шо впихали...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...