nicolay Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 07:58 #1 Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 07:58 Прийшла в голову така думка, що нетреба бути великим майстром щоб це зробити , а ще обговорити детально всі нюанси будівництва , то я думаю такий водоспад як в Новій Лінії продається за 15999гр. можна буде подужати самому. Звісно тому в кого руки роботящі! Мова йдеться про невеликий домашній водоспад приблизні розміри 2м. висотою і 1-1.50м. Що нам потрібно для цього: 1. Каміння (має бути 3-4 видів , круглі річкові , декоративні рвані пластини, і порогові пластини)2. Ємність для води(я в своєму випадку хочу використати металеву квадратну ванну 1*1м яка вирористовується в душових кабінках , я в ній раніше роствор калатав ) 3. Стінка повина бути покрита якоюсь вологонепроникною плівкою , чи щось тому подібне. 4:Насос - це для мене зараз перша проблема . незнаю який і де даже купити. 5. Фільтрація води - від бактерій і запаху . (Є каплі які добавляються у воду і діють125 днів недаючи росту і утворенню всяким бактеріям) 6: бетоний розчин. 7: патрубки. 8: Арматура.
МИстерФикс Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 08:28 #2 Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 08:28 Насос можно купить тут,я покупал ,прислали автолюксом.
nicolay Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 09:13 Автор #3 Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 09:13 Насос можно купить тут,я покупал ,прислали автолюксом.як можна вирахувати запас потужності цього насоса щоб він не гудів , не перегрівався . і я так зрозумів на ньому є регулятор подачі води , на чому він оснований , регулюється напругою чи краник на подачу води?
МИстерФикс Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 09:28 #4 Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 09:28 Регулируеться краником ,мощность 1800 литров в час ,есть больше, есть меньше,подъём воды на 1,8 метра,для небольшого водопада должно хватить.Перегреваться он не будет,может работать сутками.
keepo Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 10:05 #5 Опубліковано 29 Квітня, 2009 в 10:05 маю помпу на 2500 літрів і на 1000 літрів на годину - якщо є бажання, протестуємо яку тобі треба.Регулятор там - перекриття вхідного або вихідного отвору заслонкою.Стінка повина бути покрита якоюсь вологонепроникною плівкоюнайдешевший варіант - прозора плівка від нашого пластмасового заводу. літо пройшло - витягнув і викинув, на наступний рік купив нову.Ємність всерівно зігниє там, де до землі торкається, але це доволі тривалий процес.Фільтрація води - від бактерій і запахуне треба ставити водойму на відкритому місці (під прямим сонцем). звичайно, якщо там буде голе каміння, то треба фільтрувати/підмінювати воду. можна засадити рослинами, які живуть на болотистій місцевості. Також зараз є препарати, про які дуже хороші відгуки - ллєш собі потихеньку, а бактерії роблять свою справу.
nicolay Опубліковано 5 Травня, 2009 в 06:41 Автор #6 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 06:41 Ще мені підказали, що можна використати насос від любої зарубіжної стіралки. Що і хочу випробувати.
keepo Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:20 #7 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:20 Цікаво, це той, що на викачці води стоїть? Ти думаєш він дешевший буде за помпу? Якщо знайдеш "шрот" пралок, дай знати в ПП, я шукав колись ввідний клапан, так і не знайшов
nicolay Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:49 Автор #8 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:49 Цікаво, це той, що на викачці води стоїть? Ти думаєш він дешевший буде за помпу? Якщо знайдеш "шрот" пралок, дай знати в ПП, я шукав колись ввідний клапан, так і не знайшов Да саме він , той що воду викачує тільки є клапани і є насоси на викачку води, в даному випадку клапан на водопад непідійде треба насос, мені буде набагато дешевше незнаю як іншим, бо маю непрацюючу стіралку- там зніму. але треба трохи повозитись з подачею напруги на нього ,і регулювання тиску води так щоб насос не нагрівався. На рахунок з/ч відписав в ПМ.
nicolay Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:54 Автор #9 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 07:54 Ще 1 нюанс не спішіть купляти декоративне каміння , я круглі морські камні назбирав недавно просто на грунтовій дорозі, там і різні гарненькі рвані камінці теж знайшов.
DrFaust Опубліковано 5 Травня, 2009 в 08:11 #10 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 08:11 Цікаво, це той, що на викачці води стоїть? Ти думаєш він дешевший буде за помпу? Якщо знайдеш "шрот" пралок, дай знати в ПП, я шукав колись ввідний клапан, так і не знайшов Да саме він , той що воду викачує тільки є клапани і є насоси на викачку води, в даному випадку клапан на водопад непідійде треба насос, мені буде набагато дешевше незнаю як іншим, бо маю непрацюючу стіралку- там зніму. але треба трохи повозитись з подачею напруги на нього ,і регулювання тиску води так щоб насос не нагрівався. На рахунок з/ч відписав в ПМ. цей насос не підійде по причині малопотужності.. незможе на таку висоту підняти струйку води...мало атмосфер наганяє...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.