Перейти до змісту

Визнати дивізію "Галичина" просить Ющенка Тернопільська облрада

kudrom

Дивізія "Галичина"  

79 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

3. Яростным сторонникам украинского языка рекомендую узнать на каком языке отдавались команды и велась документация в дивизии.

Сумніваюся, що бійці навчалися німецькій граматиці, ага.

З.І. Ниачём...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 153
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Відповідь Олега Тягнибока на питання про дивізію "Галичина":

Дивізія "Галичина" – це дивізія "зброї", тобто, воєнна. Кожному, хто більш-менш обізнаний з історією ІІ Світової війни, відомо, що дивізії "зброї" не брали участі у жодних каральних акціях проти мирного населення та не мають відношення до гітлерівського геноциду проти інших народів.

Також, кожному, хто знайомий з історією не лише з радянських підручників, відомо, що жоден вояк Першої Української дивізії не був засуджений ні Нюрнбергським трибуналом, ні жодним іншим судом, окрім, хіба що, більшовицьким. Більше того, Велика Британія, противник нацистської Німеччини, надала притулок воякам Першої Української дивізії.

Неоднозначною була історія створення цього збройного формування. З одного боку, після жахливого енкаведистського терору 1939-41 років на Західній Україні, масових депортацій, звірячих катувань, розстрілів жінок і дітей, мотивація молодих українців, які пішли воювати проти режиму сталінського геноциду, є зрозумілою. Адже не випадково, протягом кількох днів про своє бажання записатися у Дивізію заявило понад 80 тисяч (!) молодих українців-добровольців. Той, хто стверджує, що в українських містах і селах раптом звідкись взялася така кількість "ідейних гітлерівців", або маразматик, або просто брехун.

З іншого боку, ще в період створення дивізії, Організація Українських Націоналістів застерігала, що німці використають українців, як "гарматне м'ясо", і тому краще творити власні збройні формування – УПА.

Так і сталося, в липні 1944 року Вермахт кинув дивізію "Галичина" прикривати свій відступ. Після битви під Бродами, де Червона армія в декілька разів переважала в людях і техніці, з 11 тисяч "дивізійників" вийшло з оточення лише близько 3 тисяч, тоді як решта тих, хто вижив, приєдналася до УПА.

Щодо участі "Галичини" в інших операціях, то перш, ніж задавати безглузді запитання, необхідно було б ознайомитись з предметом дискусії. Для прикладу, жодних бойових дій у Франції Дивізія не вела, а під час операцій в Словаччині та Югославії місцеве населення вітало й допомагало дивізійникам у боротьбі проти червоних диверсантів, які займалися мародерством і тероризували цивільних мешканців. Щодо подій у Гуті Пеняцькій та Підкамені, то немає жодних свідчень і доказів участі вояків дивізії в німецьких каральних операціях. До речі, ці населені пункти входили до мого виборчого округу, від якого я двічі обирався в парламент. Повірте, я добре знаю місцеву історію, тому раджу не звертати увагу на польські пропагандистські інсинуації.

Тема української дивізії "Галичина" незаслужено замовчується, або стає об'єктом перебріхувань, спекуляцій, тенденційних узагальнень. Звинувачення з боку українофобських сил лунають з метою відвернути увагу від власних злочинів проти українців.

Ми оцінюємо ці події як трагічну сторінку в історії України. Коли дві імперії (сталінська та гітлерівська) кидали українців на передову, проливати кров за імперські інтереси.

Але ми розуміємо, що сподвигло молодих українців піти воювати в дивізію "Галичина". Це в жодному випадку не бажання служити нацистській Німеччині. Це лише патріотизм та боротьба за незалежність України.

Повна версія конференції Олега Тягнибока на Lenta.ru. А тут українською.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маладец. конкретно і ясно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особенно ответ - "Не дождетесь". Где-то я уже это слышал :)

Адольф Шикльгрубер говорил очень конкретно и ясно. Результат известен. Бенито Муссолини говорил не только конкретно и ясно, но еще и артистично. Закончил еще хуже. Они тоже на сложные вопросы всегда находили простые

ответы ..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особенно ответ - "Не дождетесь". Где-то я уже это слышал :)

Адольф Шикльгрубер говорил очень конкретно и ясно. Результат известен. Бенито Муссолини говорил не только конкретно и ясно, но еще и артистично. Закончил еще хуже. Они тоже на сложные вопросы всегда находили простые

ответы ..

1. яке питання така і відповідь.

2. а тобі не надоїли розмови ні про що?

в його программі є три речі які є основними для радикальної зміни.

1. Судді вибираються місцевим населенням, створюється єдиний реєстр рішень (виляти хвостом вже буде тяжко), принцип змагання при розгляданні рішень (присяжні)

2. перегляд розподілу землі, земля може надаватись тільки в розпорядження місцевому населенню яке прожило біля 3 років вроді.

3. перегляд приватизації підприємств і передачі їх у правління колективів і державі.

і головне напевно, відміна платної політичної реклами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут все просто, якщо тебе зараз все влаштовує, ти можеш голосувати за кого завгодно хто при владі, вони одинакові, і нічого незміниться в країні від результатів голосувань, їх влаштовує цей суд, це хабарництво, балаканина по ТВ. Я негарантую що Тягнибок все чесно виконає що обіцяє, що він мессія, а хіба є варіанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

как дети ей богу.

те плохие эти хорошие.

милиционеры защищают порядок или туда идут отморозки чтобы быковать в законе ?

у кого то есть однозначный ответ ?

так и с союзом, фашистами или сс галичина.

кто то верил что защищает страну.

кто то быковал. резал и насиловал мирных людей.

и везде таких было дохрена.

а руководство всех организаций не меняется. борьба за власть.

и пропаганда, пропаганда и пропаганда.

так всегда было и всегда будет.

поэтому не парьтесь как там чего было.

подумайте над тем, кто вам _сейчас_ на мозг присел и с какими целями.

Или кто-то думает что СЕЙЧАС все происходит из любви к искусству ?

Вы не сторонние наблюдатели исторических событий.

Вы активные участники истории, которая СЕЙЧАС ДЕЛАЕТСЯ !!!

даже если вы обсуждаете дела давно минувших дней.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

говорят по капле воды можно познать весь мир :)

а по уям поди и подавно ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СС - це поняття об'ємне і не таке однозначне, як це показувала радянська пропаганда.

Варто хоча б прослідкувати історію та еволюцію цього формування.

У верхівці ІІІ Райху була постійно конкуренція. Гіммлер конкурував з Вермахтом і тому Ваффен СС - це ті ж самі вояки, які відрізнялися від простих вермахтівців хіба шо знаками відмінності.

Формирование украинской дивизии СС началось на Западной Украине. Этот регион был выбран по трем причинам. Во первых Галиция (Западная Украина) входила в состав Генерал-губернаторства (то есть Польши) и ее жители использовались немцами для противопоставления и борьбы с польскими партизанами. Во вторых, галицийцы до 1918 года входили в состав Австро-Венгерской империи и считались «европеизированными» и более «привыкшими» к главенству немцев. В третьих, в основной своей массе галицийцы были католиками и крайне враждебно настроенными к коммунистическому строю СССР (два года пребывания в составе СССР дали понять разницу между «свободной капиталистической» жизнью и жизнью при большевиках). Мягкое и доброжелательное отношение оккупационных властей вызвало массовый приток добровольцев. Последующие мобилизации позволили укомплектовать дивизию до численности в 19 000 человек. Надо отметить, что и 13 и 14 и 15 дивизии носили приставку Waffen и Der SS. Звания в этих дивизиях имели приставку Ваффен (это не касалось фольксдойче). Таким образом, иностранцы считались на службе у войск СС, а не эсэсовцами. То есть градация между «арийцами» и неарийцами продолжала сохраняться. Возникал парадокс – франкоговорящие валлоны считались полноправными эсэсовцами, тогда как родственные им французы были всего лишь на службе у войск СС.

http://www.reibert.info/wiki/index.php/Иностранцы_в_СС

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну та ж кажу, давайте всі дивізії сс визнаємо, чому тільки одну?

а потім і у гестапо "героїв" знайдем...

Альо!

Ти чого путати народ почав.

Сказано ж:

Таким образом, иностранцы считались на службе у войск СС, а не эсэсовцами.

Тобто вони були НЕДО ссесовці / європейці / українці. Вони були на службі ... як сторожовий пес в прикордонника, якого кормлять, миють, пестять але спить він в буді.

Усім ордєна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в шоке значит они села палили убивали своих земляков и кричали "зиг хаиль" за волю Украины ?!?!?!?

На самом дле это провакация чистой воды да со стороны призидента и дурак тот кто "ведется"

Мой ответ - НЕТ. Добавлю .... та скотина которая чтобы не попасть в плен или быть убитым, предпочла УБИВАТЬ и СЖИГАТЬ своих односельчан под флагами СС -- достойна только наказания , а не ВОСХВАЛЕНИЯ. Оправдать себя в своих глазах можно всегда -- все мол плохие и русские и немцы -- Я МОЛ ШОКОЛАДНЫЙ ЗАЯЦ БУДУ УБИВАТЬ СНАЧАЛА ТЕХ ПОТОМ ДРУГИХ - ПО-ТОМУ ЧТО Я ГЕРОЙ, Я эдакий БэтманСС и дайте мне медаль. Ведь когда приказывали немцы убить своего соседа ---- шли ведь и убивали, ибо не ты - так тебя. Это шкурничество которое пытаются показать как борьбу за Украину. Это страх что если признают обратное то посадят всех тех кто убивал и уничтожал СВОЮ НАЦИЮ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

Это страх что если признают обратное то посадят всех тех кто убивал и уничтожал СВОЮ НАЦИЮ.

Ні добавити, ні відняти. +1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все. Сарказм на цю тему в мене вичерпано.

Загальновідомими є причини нападу Германії на СРСР і відомо, що СС Галичина приєдналася до цієї армади. Подальші роздуми - вільна тема, але невже хтось вірить / вірив, що це було заради незалежності України? (питання риторичне)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Євреї в США захоплюються словом антисемітизм, євреї в Україні обрали фашизм своїм козирним словом і щедро поливають ним всі можливі і перебільшені прояви українського патріотизму. Шалом вам усім. Що Енді, свининку не їсиш?

Рускій воїн визволитель на українській землі - це визволитель для росіянина і загарбник для українця, а ще якщо він вбиває українця на українській землі, це, сук@, вбивця-загарбник (освободітель, в розумінні росіянина, мабуть освободітель української землі від українців), продовжую, якщо німці прийшли на українську землю вбивати рускіх, які прийшли на українську землю вбивати українців, то для українців німці не найгірший варіант, в ньому навіть щось визвольне є. То за що мені радіти, за визволення України від німецьких загарбників російськими загарбниками-палачами? За те що зло фашизму перемогло зло російського комунізму?

Ще не факт, що Україну в цій війні хтось збирався визволяти, цією війною сталін міг добитись того, що не міг фізично, репресіями і депортацією - повного знищення українського народу, от кого дійсно збирались захищати. так це москву, Україні ж в цій війні була віддана роль буферної зони.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все. Сарказм на цю тему в мене вичерпано.

Загальновідомими є причини нападу Германії на СРСР і відомо, що СС Галичина приєдналася до цієї армади. Подальші роздуми - вільна тема, але невже хтось вірить / вірив, що це було заради незалежності України? (питання риторичне)

українці вели війну на своїй території, кого вони вибирали в союзники, це вже їх справа, якщо вже вибрали німців, значить щось братіє-славянє-рускія базарити про співпрацю - вбивали зразу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ты ромаха в полицаи записываться будешь, когда немцы там или поляки прийдут на

Украину спасать украинцев от евреев и русских ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

українці вели війну на своїй території, кого вони вибирали в союзники, це вже їх справа, якщо вже вибрали німців, значить щось братіє-славянє-рускія базарити про співпрацю - вбивали зразу.

Союзник — партнер в каких-либо отношениях, имеет сходный интерес. Союзники имеют, как правило, общую цель для достижения которой и объединяются. Военные союзники — для достижения победы над противником. В Первой мировой войне Антантой назывались союзники Англия, Франция и Россия. Во время Второй мировой войны союзниками антигитлеровской коалиции были: США, Англия, Франция.

Думаю не варто говорити, що СС Галичина повинна була самотужки "перемогти противника", а відтак вона вносила своє "пасільную лєпту" в діло Германії.

Може я не уважно читав, але можна отримати лінк на документальні свідчення задач які ставилися перед даною девізією, чи свідчення про події в яких вона брала участь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ты ромаха в полицаи записываться будешь…

Ну а як же ж? Вони ж демократію, пиво і сасіски на танках сюди везти будуть!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не буду, не переживай :), мішеней в два рази більше буде, хто ж від цього відмовиться:)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дык нафига ты тогда нас за тех уродов агитируешь ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли відкидуєш історично-пропагандиські штампи історія стає набагато цікавіша і зовсім не однозначна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну вот я и говорю - откидывая все пропагандистские штампы - ты в полицаи будешь записываться ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли відкидуєш історично-пропагандиські штампи історія стає набагато цікавіша і зовсім не однозначна

От як би ви штампи усі відкидали, то ціни б не було такій точці зору, а ви це робите вибірково.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нерозумію сенсу в цьому повідомлені облради, шось вони зарано почали нагнітати обстановку, це стратегічно помоєму неправильно, гра на контрастах якась. А може і правильно, всім надоїла рада яка нічого не змінила з 2004 року, в топку всіх, коли там вже в нас вибори в міську раду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ммммм дааааа! Такими темпами скоро появится проулок Гимлера, улица Геренга и проспект ГИТЛЕРА. Ведь "Цi ШАНОВНI ПАНИ" просто хотели пройти узким коридорчиком по всем странам чтобы уничтожить в КРЕМЛЕ - Сталина. А потом ---- они теми же коридорчиками хотели вернуться к себе в ГЕРМАНИЮ. Да, забыл !!!!! Они по ходу хотели чтобы Молдавия , Белорусия , Украина , Чукотка и другие страны, континеты и государства ---- обрели независимость. Вот такой вот ГИТЛЕР был --- Борец за НЕЗАЛЕЖНIСТЬ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...