Перейти до змісту

Force3D Radeon HD4850 512 MB AC TwinTurbo (F4850P-G3-240-FB)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є думка придбати Force3D Radeon HD4850 512 MB AC TwinTurbo (F4850P-G3-240-FB).

force3d.jpg

Сукупність факторів які вплинули на вибір:

1. Дуже добра система охолодження від поважаємої мною Arctic Cooling.

2. Підвищені частоти карти (670/2100)

3. Ціна в 1115 грн.

Власне кажучи це все теорія... Мене насторожує те що я дуже мало матеріалів про неї можу знайти. (Можливо просто не так якось шукаю). Тому хочу спитатись в шановної громади, чи мав хтось справу з такою карткою, можливо хтось, чув про неї якісь відгуки, тощо...

Опубліковано

Ніколи не розумів, навіщо на відеокарті кулери з двома вентиляторами. Шуму від них точно в 2 рази більше, а на рахунок кращого охолодження... Ну не знаю, в 2 рази краще він всеодно не буде охолоджувати, бо нижче кімнатної температури ніякий вентилятор не охолодить, хоч 100 штук їх став. Я б напевно взяв би таку ж картку тільки з одним кулером, напр. Force3D Radeon HD4850 512 MB AC Accelero L1

Опубліковано

Насправді саме ця система охолодження доволі таки тиха та ефективна. Про що заявляє як виробник так і сторонні тести

В мене взагалі спершу була думка взяти один з найдешевших рефернсів та окрему цю СО і встановити все самому, але якщо вже є готове таке рішення на яке надається гарантія, то чому б ним не скористатися?! Доречі на саму СО (якщо її купувати окремо) виробник дає 6 років гарнтії. Як на мене то це показник.

Опубліковано

Я теж колись читав тести і іншу рекламну лапшу. І тому взяв для процессора Arctic Cooling Freezer 7 Pro, який незважаючи на "суперякісний" керамічний підшипник і анти-вібраційне кріплення вентилятора, досить пристойно (як на мої вуха) шумить на середніх і максимальних обертах. Хоча заради справедливості варто зазначити, що охолоджує він дійсно непогано. Так що будь-який кулер - це сакс, яким би якісним він не був, тим більше дві 80-тки, які стоять на цій відяшці - подвійне зло :). Хоча вирішувати тобі.

Опубліковано

Ну з тим що СО буде шуміти важко сперечатись, але ж вище згадана СО шумить тихіше ніж референс (згідно тестів) і охолоджує значно ефективніше (згідно тих же тестів). Якщо не вірити обзорам та тестам на спеціалізованих сайтах, як тоді вибирати комплектуючі? Методом спроб та помилок? Дорогувато і все рівно треба від чогось відштовхуватись.

І ще раз повертаючись до рівня шуму... Прийнятний рівень для кожного різний. Хтось любить абсолютну тишу, а в когось (як в мене, поки не сплю) завжди включений телевізор, бігають та шумлять діти, жінка на кухні створює якийсь шум, музика з колонок лунає ну і інший побутовий шум. Так що я для себе вирішив, що те як шумить СО від АС для мене цілком прийнятний рівень.

Опубліковано

Дві 80ки на зменшених вдвоє обертах -- це набагато менше зло, ніж одна на повній швидкості. До того ж, якщо цей кулер так само як і стоковий підтримує керування обертами через RivaTuner, то кращого варіанта годі й шукати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...