Перейти до змісту

Куплю добовий таймер з секундними діленнями

keepo

Рекомендовані повідомлення

Треба таймер, який працює при напрузі електромережі (220В змінного), або як варіант 12В постійного.

Що має вміти: добовий цикл і градація роботи в секундах. Тобто час спрацювання може задаватись з точністю до хвилини, а от час роботи реле - в секундах.

З наявних в продажі - тільки похвилинна градація :(. знаю, що такі реле роблять любителі електронщики за 2-3 години, але сам настільки з електронікою не товаришую.

Також є промислові варіанти з посекундною градацією, але нові вони дорогі, можливо є в когось б/в.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"2-3 години" це хтось пошуткував :) Або ж малося на увазі "любителі-програмісти", в контексті програми, а не готового автономного пристрою...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба таймер, який працює при напрузі електромережі (220В змінного), або як варіант 12В постійного.

Що має вміти: добовий цикл і градація роботи в секундах. Тобто час спрацювання може задаватись з точністю до хвилини, а от час роботи реле - в секундах.

З наявних в продажі - тільки похвилинна градація :(. знаю, що такі реле роблять любителі електронщики за 2-3 години, але сам настільки з електронікою не товаришую.

Також є промислові варіанти з посекундною градацією, але нові вони дорогі, можливо є в когось б/в.

Дійсно пошуткували. За 2-3 години можна зібрати такий пристрій при наявності готових блоків (деталей) і то в тестовому варіанті, а не "для продажу".

Або примітивний з досить відносною точністю.

Як варіант. Зайди на сайт "Мастер Кит" у них є готові набори, або готові блоки таймерів, котрі можна програмувати в потрібному режимі роботи. Такий набір/блок буде тобі коштувати, думаю, дешевше готового промислового зразка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мастер кіт пристроях забагато зайвої функціональності :(

мені такої нетреба

ЗІ мені треба функціонал, екстер"єр мене не цікавить, якщо треба, то корпус потім зроблю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мастер кіт пристроях забагато зайвої функціональності :(

мені такої нетреба

ЗІ мені треба функціонал, екстер"єр мене не цікавить, якщо треба, то корпус потім зроблю.

Ну звиняйте. :) . З того що ти написав в першому пості взагалі лише приблизно зрозуміло що тобі потрібно.

Ти хочеш щоб тобі допомогли, але інформації про те що тобі необхідно даєш мінімум. Я маю наувазі не для чого це тобі, а за яким алгоритмом цей пристрій має працювати.

Опиши алгоритм роботи таймера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

опиши детально, що це і як має працювати думав на якусь атмегу напишу програмку, а там і спаяти можу... якщо хоч поговорити на рахунок виготовлення моя ася 372883087

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Алгоритм простий: цикл повторюється кожних 24 години, в циклі хочаб 1 спрацювання (подача напруги, яка зможе перемкнути невелике реле). причому треба, щоб тривалість спрацювання була змінною і вимірювалась в секундах.

Поясню для чого такі речі потрібні, а то вже про бомби народ пише :)

Є акваріум в який подаються добрива. Коли наступає час подачі - нікого нема дома, а подається добриво в рідкій формі доволі потужним насосом, тому і потреба в секудній градації.

На практиці це виглядає так: в 13.00 вмикається світло, в 15.00 вмикається на 20 секунд насос. И так каждый дэн (с) :)

ЗІ Для світла використовую стандартні таймери, а от добрива навіть за хвилину ллє забагато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Алгоритм простий: цикл повторюється кожних 24 години, в циклі хочаб 1 спрацювання (подача напруги, яка зможе перемкнути невелике реле). причому треба, щоб тривалість спрацювання була змінною і вимірювалась в секундах.

Поясню для чого такі речі потрібні, а то вже про бомби народ пише :)

Є акваріум в який подаються добрива. Коли наступає час подачі - нікого нема дома, а подається добриво в рідкій формі доволі потужним насосом, тому і потреба в секудній градації.

На практиці це виглядає так: в 13.00 вмикається світло, в 15.00 вмикається на 20 секунд насос. И так каждый дэн (с) :)

ЗІ Для світла використовую стандартні таймери, а от добрива навіть за хвилину ллє забагато.

Ясно.

Можна зробити на мікросхемі (запрограмувати добовий цикл роботи) як пропонує FOX92. Або просто в свій існуючий автомат, що вмикає насос вріж схему затримки (наприклад таку і будеш мати змогу регулювати час затримки за бажанням. Схема проста і все розписано.

Є й інший варіант ще простіший. Зроби примітивного дозатора добрив, або просто зменш (підбери) переріз патрубка, що подає добрива.

Успіхів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім за повідомлення. буду кумекати в бік зменьшення потужності насоса, а то щось з таймером не все так просто і не вартує затрачених часу і грошей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ти думай, справді на мікроконтролері також не душе дешево, але організувати можна... Якшо будуть проблеми, ідеї звертайся.... Можна зробити схемку яка просто буде виключати насос через 20 сек., тобто твій таймер подав напругу на насос, а та схемка через 20 сек її вимкнула....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант підійде отака от штука, мож хто бачив такі в пордажі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В магазині "електрик" запитай... його можна знайти на варшавському ринку та напроти центрального ринку, там де нові магазинчики напроти зупинки тролейбуса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Використовую контроллери Атмел (AT90USB162/1287, як правило).

На розрахунок невеличкої схемки 2-5 діб. Плюс прошивка (AVRStudio) 3-5 діб. Плюс розводка плати (OrCad 16) 1-3 доби. Плюс виготовлення самої плати (фоторезист) ще доба. В "2-3 години" явно не влазить :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайдений регульований таймер на 99 секунд. от тільки живлення 110вольт, але змінного, або постійного. Бачив перехідник для нього на 220 - просто впаяні якісь 2 елемента (що за елементи не орієнтуюсь) :(

Хто зможе зробити перехідник з 220 на 110 змінного і скаже скільки це вартує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайдений регульований таймер на 99 секунд. от тільки живлення 110вольт, але змінного, або постійного. Бачив перехідник для нього на 220 - просто впаяні якісь 2 елемента (що за елементи не орієнтуюсь) :(

Хто зможе зробити перехідник з 220 на 110 змінного і скаже скільки це вартує.

Із живлення , друже, ти щось недобрав. Тобто нерозібрався. Якщо таймер живиться від перемінки 110В - це одне. А якщо потрібно 110 постійних - це зовсім інша пісня. А просто або + , або ~ бути неможе. Полюбе перетворювач якийсь на ньму має бути тоді. А от від нього вже плясати.

В ПМ написав контакти, якщо бажаєш допоможу розібратися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...