Перейти до змісту

Як часто ви пишете листи?

Forever Autumn

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Колись ще в школі листи писав регулярно. Спочатку бабці й діду, які жили далеко, а іншого способу зв'язку не було. Батьки завжди ці обов'язки написати листа покладали на мене. Потім почав переписуватись з другом з Сумщини, де ми згадували літні пригоди і будували плани на майбутнє. Писав друзям в армію. Були і любовні листи, з купою пристрасті, і відповіді на 15 сторінок дрібним почерком. Майже всі вони й досі зберігаються в мене.

Цього ніколи не забути, коли приходить лист, весь обклеєний марками, розірвавши його в ніздрі вривається запах паперу та чорнил, і ти стрічка за стрічкою читаєш, сторінка за сторінкою... А потім ще хто зна скільки раз цей лист перечитується.

Коли з'явився комп'ютер, почав набирати листи в ворді і роздруковувати, але часто писав і від руки. З появою мобільників, всі переписки закінчились. Іноді кілька смс-ок, пару зізвонились, і все. Свій вклад зробив і інтернет.

Зараз все листування і спілкування йде через аську та "мило", а звичайною поштою користуюсь в основному тільки по роботі, відправляючи документи та іншу кореспонденцію. Іноді на новорічні свята відправляю листівки знайомим та родичам, але цього року якось і це було дуже в обмеженій кількості. А останній лист від руки написав десь в вересні місяці минулого року, теж отак вирішив згадати колишні часи.

Опубліковано

Мабуть за останні три роки не написала жодного листа. Хіба що листівки розсилаю на свята.

Електронною поштою пишу листи щодня, але вже давно помітила що в справжніх набагато легше писати. Чомусь в таких листах легше розповісти про своє життя, свої почуття.

Опубліковано

Ya vge protjagom doby pyshu lysty-rozdumy. samij sobi. zikavo, yaksho yogo potim vidredaguvaty - smishni vony budut chy sumni.

Pryemnym surprizom buly takog lysty vid deyakyh ludej na mij den narodgennja. hocha zym ludjam bulo nabagato prostishe napysaty meni v asku vitannja - vony vydilyly godynku i vse-taky stvoryly zhyvogo lysta. pryemno vragena.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Pyshu i vidchuvau, yake ze zadovolennia-vidchuvaty,wo ty tvprysh shos zhyve.slova inakshe llutsja,inakshe skladautsja rechennia, nizh po elektronnomu

Згадую, як написавши листа, йшов на пошту щоб там вкинути в скриньку, а потім з нетерпінням чекаєш відповіді.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

Ну от і підбила я своїх далеких давніх друзів на живу переписку... Хотіла ще бордівців підбити, але тут зараз знайдеться купа бравих критиків, котрі скажуть: та фу! та нащо! а ще одне одному листи вживу слати? а що скажуть дома?..." Так що...

Справді, в листах є свій шарм, це ближче, ніж вордівський електронний неживий папір, ніж такі ж мертві однакові букви...

Коли людина пише, вона вкладає маленьку частинку себе у написане, у той лист. Це ж свого роду ручна робота :)

Справді. Дуже приємно відкривати скриньку і бачити листи. Людям не все одно. Люди пишуть :) Це вимагає набагато більше часу і енергії, ніж електронщина...але..кому треба - той напише незважаючи на це :)

"І губиться мій крик в безмежжі неозорім. Й нізвідки мовчки йдуть твої листи..." (С) Мну

Опубліковано

Листи це напевно прикольно, але це точно не для мене, я ніяк от вже 2 місяці постачальникам накладні не можу відіслати, нема коли в почту зайти ... )

Опубліковано

"І губиться мій крик в безмежжі неозорім. Й нізвідки мовчки йдуть твої листи..." (С) Мну

[/q Скажіть, а хто автор цих рядків?

Опубліковано

[/q Скажіть, а хто автор цих рядків?

написано ж, Мну..... хіба ти не знаєш цього митця?

П.С. Листи не пишу, і скриньку не перевіряю....за мене все робить The Bat! :D , згоден, що "живі" листи це прикольно, але неєфективно, з точки зору часу, ібо поки лист дойде - новини в ньому втратять свою актуальність. А просто так хфігньою страдати і вкладати частнку себе в клаптик паперу нема натхнення і часу.

Опубліковано

А мені здається що це більш цікаво одиноким людям, хто ще не знайшов другої половинки і прагне комюніті, або ж звичайно людям який прожили свій вік, хоче пітримувати розмови зі своїми друзями дитинства, оскільки ж бабця не зайде на однокласники.ру і не почне шукати друзів по інету. А як на мене, мені це абсолютно не цікаво. Кому ж писати листа? Друзям які і так надоїдять в асьці за день (необразливо) ? Або родичам? Подумають з якого то дива "родствєнічек" надумав листа написать, небойсь шось хоче... нема мотивації писати листи.

А ось написав листа в суд з позовною заявою ... як не дивно також ДАІ не в захваті мому листу, кому писати????

Опубліковано

листи ж бувають не тільки поштові...

буває після чергового "генерального" прибирання знайду десь в кладовці коробку з старими зошитами і всякими шкільними бумажками, відкрию, а звідтіля прям так і повіє дитинством... ностальгія страшенна!!! береш якийсь зошит, а задні сторінки всі пописані, помальовані... знаходиш знайомі поччерки і з них виринають образи людей, спогади смішних і не дуже пригод... Всякі записочки, які кидалися з ряду на ряд, від парти до парти... Знайшов оце недавно навіть "мирний договір" хлопців з дівчатами, мол типу більше не будем сваритись, битись і т.п. :rolleyes:

Хіба ж такі емоції почерпнеш з електронних пісюльок?... Листи - це відбиток людини, її переживань... Це сила.

пс: дякую, Осінь, за тему... Шкода, що раніше її не побачив... Ех, настрій зараз такий піднесений... :) Згадую, згадую, згадую...

Опубліковано

Мну - це така китайська поетеса ;) З претензією на творчість, тараканами в голові, котрі розжилися на поїзда і тепер не просто бігають по черепній коробці, а й поєздят там:))))

Andrew_Best, дуже цікаво підмічено! Справді, Ваша думка може стати іншою стороною медалі! Але н ажаль Ви не врахували маленьку але значиму частку - духовну. Є різниця, коли читаєш звчайний е-мейл, а коли береш до рук шматок паперу з пролитою на нього кавою (слідами загорнутого сала і т.п. ггг)

eNyk, оооо!!! як це знайомо!!!на днях знайшла свій старий зошит , започаткований в 2000-му ще :)) Всипаний віршами (деякі не втрималась і виклала на форумі :)), вирізками, віршами приятеля з Харкова, навіть собі присвячений віршик надибала :)))))))) Такі рчеі неварто забувати. Вони просто справді інколи помагають запалити в душі маленьку іскорку, якої так не вистачає.

Опубліковано

А коли ви в останній раз отримували по пошті листи від друзів, родичів? Я - непамятаю такого, ще на початку 90-х мої батьки відсилали листи на свята ну і нам приходили. А зара як побачу в почті листа - то це або реклама, або повістка сплатити штраф від ДАІ за порушення якого я не робив :)

Опубліковано

Ніразу в житті не писав справжнього(паперового) листа, і якось всеодно. А взагалі не бачу ніякого виправдання таким листам "во век, когда наши спутники бороздят просторы театров"

А зара як побачу в почті листа - то це або реклама, або повістка сплатити штраф від ДАІ за порушення якого я не робив :)

або повістка в армію

• 1 місяць потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Пишу вже третю ніч підряд :)

То ручкою, то олівцем, то фарбами

Почерк нерівний

На листі вже пролита кава, сльози і думки.

7748.jpg

Як почерк розберуть?... А хз.

• 1 рік потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...