Перейти до змісту

Де беруться готівкові долари в банках і обмінниках?

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Знаючі люди, поясніть, будь-ласка, схему - де беруться в касах банків готівкові долари? Цікавить сам механізм.

Ну наприклад, на міжбанку торгують на рівні 8 грн за долар, але це ж не значить, що банки їх переводять в готівку.

Валютна виручка від експорту надходить в безготівковому вигляді, правильно? То хто дає банкам готівкову валюту?

і де вони беруться на "неофіційному" ринку? ясно, що зливають якісь банки, але яким чином вони це в себе оформляють?

Опубліковано

зазвичай великі партії капусти купуються за кордоном, доставляються зазвичай літаком

Опубліковано

ясно, долари потрапили з-за кордону в НБУ, яким чином вони далі потрапляють в банки? на міжбанку ж НБУ продає безготівкові долари, чи не так?

Опубліковано

Не в НБУ. Готівкові долари купляють банки, зазвичай у Швейцарії. Привозять літаками, у свої каси, потім продають іншим банкам за безготівкові долари плюс комісія. банки продають населенню.

це один з каналів.

а ще є заробітчани, які готівку везли і везуть у трусах. а колись були човники, які там продавали і долари сюди везли.

Опубліковано

есть такое понятие как покупка налички.

точно также и наличную гривну покупают. (определенный номинал, например, или когда надо много нала, которого у банка физически просто нет)

100 тысяч нала за 101 безнала, к примеру.

подкрепление касс идет либо согласно внутренних лимитов, либо по заявке клиента.

Опубліковано
  Shura сказав:
2 BARAKUDA: Центральне сховище НБУ: вул. Меліоративна, 4

вперед, за орденами!

Я ж пожартував, надіюсь всі зрозуміли ...

Опубліковано
  Tolik_lt сказав:
Не в НБУ. Готівкові долари купляють банки, зазвичай у Швейцарії. Привозять літаками, у свої каси, потім продають іншим банкам за безготівкові долари плюс комісія. банки продають населенню.

це один з каналів.

а ще є заробітчани, які готівку везли і везуть у трусах. а колись були човники, які там продавали і долари сюди везли.

Shura сказав:
есть такое понятие как покупка налички.

точно также и наличную гривну покупают. (определенный номинал, например, или когда надо много нала, которого у банка физически просто нет)

100 тысяч нала за 101 безнала, к примеру.

подкрепление касс идет либо согласно внутренних лимитов, либо по заявке клиента.

Я правильно розумію: банк, якому потрібно готівкові долари, може отримати їх так:

1) купити за кордоном в іншого банку;

2) купити в Україні в іншого банку

3) отримати від населення?

Так як населення здає мало, значить банки або продають свої існуючі запаси, або купляють в інших банків.

Тобто, існує ще якийсь готівковий міжбанк, чи як? Поясніть, пліз

Опубліковано
  kudrom сказав:
Тобто, існує ще якийсь готівковий міжбанк, чи як? Поясніть, пліз

нет. наличка покупается за безнал. но той же самой валюты. + комиссия

Опубліковано

мабуть, я неправильно виразився - міжбанк, на якому за безнал продають нал, вот

є такий ринок? яким чином на ньому здійснюються угоди?

от банку треба 1 000 000$ готівки, що він робить, до кого звертається?

Опубліковано
  kudrom сказав:

если у него нет столько долларов в безнале - выходит на межбанк для его покупки.

и договаривается с кем-ни-попадя про покупку нала (но это уже не торги межбанка)

просто, обзвон банков и поиск нала.

находят продавца - оговаривают комиссию - переброс по корр.счетам - инкассация налом.

Опубліковано
  kudrom сказав:

Я зрозумів, що до іншого банку, який має готівки, перерахувати йому кошти + комісію і приїхати танком, що б забрати цю готівку...

Опубліковано

ясно більш-менш...

тепер інше питання - в багатьох банках нема готівкової валюти, якщо є попит на неї - вони що не можуть її купити в тих банків, в яких є? чи просто інші банки не хочуть їм продавати?

Опубліковано
  BARAKUDA сказав:
  kudrom сказав:

Я зрозумів, що до іншого банку, який має готівки, перерахувати йому кошти + комісію і приїхати танком, що б забрати цю готівку...

Так, ти правильно зрозумів.

Опубліковано
  kudrom сказав:
тепер інше питання - в багатьох банках нема готівкової валюти, якщо є попит на неї - вони що не можуть її купити в тих банків, в яких є? чи просто інші банки не хочуть їм продавати?

либо сами покупать не хотят...

тут все от желания участников рынка зависит...

Опубліковано
  BARAKUDA сказав:

Коли побачиш на вулиці танки, знай - це банки перевозять долари.

Опубліковано
  kudrom сказав:
ще питання: НБУ теж має валютну готівку? якщо так, куди він її діває?

НБУ точно має готівкову гривню - і забирає зайву в банків, і продає бажаючим. А ось стосовно готівкової іноземної валюти - не впевнений, підозрюю, що вони таким не торгують.

Опубліковано

так, не поняв...

Толік каже, що в НБУ банки не купляють нал, ти кажеш, що купляють...

якщо купляють, це вже цікаво - значить десь має бути інформація, скільки ГОТІВКОВОЇ валюти НБУ продає за певний час? І ще цікаво - КОМУ? ;)

Опубліковано

як діти чесслово

банк може взяти долари і в нбу і за кордоном в іншого банку. просто в нбу нашого, так дешевше. але більше морокі з бамажками, дозволами і т.п. за кордоном - простіше процес отримання, але в рази дорожче доставка бо це ж спецрейс йде а не економ-місце в аеросвіті :)

kudrom, ти готуєш напад на машину з валютою? ;)

Опубліковано
  kudrom сказав:
десь має бути інформація, скільки ГОТІВКОВОЇ валюти НБУ продає за певний час?

где-то есть. но толку в этой информации?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...