Перейти до змісту

Гаазький суд: Острів Зміїний не є

info

Рекомендовані повідомлення

Острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України, – Гаазький суд

Лютий03200913:26

Міжнародний суд ООН вважає, що острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

Про це йдеться в оголошеному у вівторок рішенні Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Як повідомляє «Українська правда», «врахування острова Зміїний означало б юридичний перегляд географії», – заявила президент суду Розалін Хіггінс, зачитуючи рішення.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/02/03/168038

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТУТ з малюнками

не все так погано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну тож на карті видно що він ближче до України, які питання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так о острове не спорят, спорят является ли он "частиною прибережної лінії України"

вернее спорили

суд сказал - отстров наш, но "частиною прибережної лінії України" не является

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так о острове не спорят, спорят является ли он "частиною прибережної лінії України"

вернее спорили

вернее - спорили....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вернее спорили

вернее - спорили....

угу,

шас всё

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а без того, что Змеиный не является "частиною прибережної лінії України", толку от него 0,х-десятых...

П.С. Не хотел бы я прослужить на нем 2 года в пограничниках... :0095:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а без того, что Змеиный не является "частиною прибережної лінії України", толку от него 0,х-десятых...

ну ну

сколько у нас НАШЕНО шельфа?

а скоклько разарабарывается?

так что.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оффтоп: НАШЕГО, по моему, уже давно ничего нет...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оффтоп: НАШЕГО, по моему, уже давно ничего нет...

офтоп до офтопа: ваше всьо - на Індостані...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так есть, по итогам 2МВ, согласно которой и Курилы перешли СССР, дабы не повадно было... Другой вопрос как мы можем отстоять остров?

Войнушка как я понимаю идет исключительно за шельф, и нам кровь из носу надо доказать что оно наше, идите на... Иначе доброжелательная европы, в которую таГ все хотят вступить поставит Украину натуральным бразом раком. Благо, обходной канал устьем Дуная уже встал попереГ горла европам, можно посмотреть на натуральную улыбку капитализЪма.

П.С. Не хотел бы я прослужить на нем 2 года в пограничниках...

я бы хотел, да не судьба...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прошу заметить через суд

хочется верить что чесный

а не так как ВикторФФедорович - через гастроном хотел слить ГазоТранспортнуюСистему

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

віддали шельф румунам...

що наступне?

Крым, и чем ближе окончание бухтования ЧФРФ тем острее будет вопрос. Я хоть и не провидец, но думается после зимней олимпиады аккурат возьмутся за это дело плотно.

З.Ы. Интересно чем еще готова поделиться Украина, на которую низзя "ганити".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може їм газ перекрити, чи потепліло вже? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, поділили цілком справедливо - тепер морський кордон знаходиться приблизно на однаковій відстані від узбережжя обох держав. Те, що кожна з країн хотіла відхопити ласий шматок - жодних сумнівів. Але в Європі вже давно розроблено збір законів стосовно поділу морських територій. Саме в Європі велика кількість морських країн, де конфліктів з розмежуванням акваторій, здавалося б, не уникнути, але ж усе давно уже поділено, і жодних претензій зараз немає.

А для України вирішення питання з делімітацією морського кордону з Румунією - крок вперед до відстоювання своєї території і суверенітету, а головне - до влиття в цивілізовану Європу. Румунія раніше уже визнала належність о. Зміїний Україні. Без цього першу не взяли б у НАТО. Зараз Україна поступилась акваторіальними претензіями (на мій погляд, завищеними) на користь подальшого поступу в євроінтеграційних процесах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Африка судилась в європейському суді з європейською країною і програла, але це дасть змогу корисним копалинам коли-небудь послугувати людині, на що немає надії, якби справу виграли африканські вожді. Африку до Європи ніхто не приєднає, єдине чим вона цікава Європі це тимчасовим користуванням, продажою аборигенам своїх високотехнологічних зеркалець і бусів, для цієї "вигідної" торгівлі вона може навіть надати кредит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

andynd, яку саме поведінку чи вчинки Ющенка та Огризка ти вважаєш тупими? Їх так багато було, що всіх і згадати важко.

Але мова не про те. Єдиним аргументом України на підтвердження своїх претензій на більший шельф було твердження, що Зміїний - заселений острів з усією необхідною інфраструктурою. Проте ці аргументи є нікчемними, хоча б з огляду на те, що достатньої і запланованої інфраструктури наші так і не встигли зробити, а острів почали заселяти приблизно з 2007 р. А позов румуни подали в 2004 році. Коли Україна просікла свої слабкі сторони в цій справі, то намагались виправити прогалини. На жаль, безуспішно.

Інший аргумент (довша берегова лінія, ніж у Румунії) був прийнятий судом до уваги.

Повторюсь: як на мене, рішення компромісне і справедливе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще раз повторю: гаазький суд арбітражний. Участь у ньому добровільна.

...

А давайте подамо до суду хай нас польща собі відсудить?

Двічі брєд. Не знаєш - не говори. Участь дійсно добровільна, можеш являтися, а можеш і не являтися. Але рішення суду - обов'язкове для сторін, які на міжнародному рівні підписали конвенції про визнання юрисдикції цього суду.

Я ж пропоную тупо оголосили війну Швейцарії, чи Великобританії. І через 5 хвилин здатися в полон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А давайте подамо до суду хай нас польща собі відсудить?

Нє-нє, краще Норвегія, Канада чи Австралія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Єдине з чим абсолютно згідний, то це те, що МС можна було повністю ігнорувати, як це успішно роблять багато держав, і продовжувати гнути свою лінію і намагатись домовитись у двосторонньому порядку. Але... після програного бою махати кулаками сенсу немає.

З.І.: Щось подібне нас може чекати в Азовському морі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Влада - повні імпотенти, вони здатні тільки піднімати податки в кризу ними ж створену, друкувати мільярди папірців, скорочувати пільги і зарплату, підвищувати штрафи і, відповідно, взятки. Все за що вони беруться руйнується або програється.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вони ще й подають нам усе це за перемоги - а ми віримо. ница країна. жалюгідна.

То їдь звідси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти не керуй.

моя земля.

Покажи акт про право власності?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти не керуй.

моя земля.

Покажи акт про право власності?

КУ Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти хто?

Я той, хто живе в цій країні, і намагається зробити її кращою - в тому числі захищаючи свої і чужі права, від влади і від тобі подібних, а не обсирає її.

я не зобовязаний

Авжеж. Як і я не зобов'язаний вірити твоїй гіперскромній заяві про те, що земля - твоя. :)

А ототожнення себе з народом - це взагалі межує з захворюванням, по якому специ на Теремнівській. Це так само скромно, як колись Людовік XIV заявляв: "Держава - це я!".

Просто чим менше отаких форумно-базарних обсирателів буде в державі - тим більше залишиться людей, які щось можуть робити. А ці люди, переконаний, ділом, а не словом, зможуть обрати собі кращу владу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...