Перейти до змісту

Непрацює ДВД привід в нотбуці

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт народ, непрацює ДВД в нотбуці ФуджицуСіменс. Небачить в біосі. Сталось резко, то був а тут нема. Привід працює якби, висовується сам, засуниш діск то шось там крутане його разок.

Шукаю спеца який при мені його подивиться. Аматорам прошу не відкликатись, можу поранити.

Опубліковано

Сам я так розумію робити не хочеш :) Якщо надумаєш, то спробуй прошити його, може допоможе, був такий випадок нещодавно, то прошивка допомогла

Опубліковано

Yurik, а підкажи як його прошити, якщо його навіть BIOS не бачить, а відповідно і система також. Тобто логіка не працює, працює тільки механіка -- eject і "розкрутка" диска. Шити "навпомацки" на всі канали відразу навряд чи получиться :)

Значить, живлення на ньому є, а дані на мамку він не посилає. Таке може бути з чотирьох причин:

1. Відійшов роз'єм шини -- банально поправити контакт, спробувати продути від пилу.

2. Криві настройки ATA девайсів в BIOSі (наприклад на потрібному каналі визначення приводу замість Auto стоїть Disabled) -- перевірити настройки.

3. Здохла електроніка привода -- спробувати підключити інший привод, якщо запрацює -- значить твій в морг. Або твій привод підключити до іншого ноута, якщо не запрацює, то в морг.

4. Здох контролер на мамці -- купити зовнішній USB-привод.

vanus, привозь -- подивимось. Якщо не запрацює, то віддамо фрезировщику хай поправить ;)

Опубліковано

Народ, хелп :) Ноутбук MSI, привід Optiarc... Після переустановки віндовса привід в списку девайсів відображається криво, назву пише щось на зразок Ortzcark, ну матюки так сказати... Біос не бачить взагалі... Диски не читає - вставиш диск, привід його розкручує, індикатор зчитування блимає, і все... Один раз з 20 (не рахував, але умовно будем вважати що один раз з багатьох))) після видалення в списку девайсів приводу і обновлення цього ж списку він розпізнається нормально, і назву відображає нормально, і навіть диски тфу тфу читає :) Але після ребуту - те ж саме... На якомусь форумі знайшов людину з точно такою ж проблемою з точно таким ж ноутом... Йому сказали що дрова на SATA криво встали, і що проблему можна вирішити прописавши Vendor ID і дали ссилочку на таку сторінку:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=130895

Якщо не влом, допоможіть розібратись.... Пробував переставити віндовс - не помогло... Що робити - хз... Як прописувати той вендор і що то - не знаю...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...