Перейти до змісту

Непрацює ДВД привід в нотбуці


Рекомендовані повідомлення

Привіт народ, непрацює ДВД в нотбуці ФуджицуСіменс. Небачить в біосі. Сталось резко, то був а тут нема. Привід працює якби, висовується сам, засуниш діск то шось там крутане його разок.

Шукаю спеца який при мені його подивиться. Аматорам прошу не відкликатись, можу поранити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам я так розумію робити не хочеш :) Якщо надумаєш, то спробуй прошити його, може допоможе, був такий випадок нещодавно, то прошивка допомогла

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurik, а підкажи як його прошити, якщо його навіть BIOS не бачить, а відповідно і система також. Тобто логіка не працює, працює тільки механіка -- eject і "розкрутка" диска. Шити "навпомацки" на всі канали відразу навряд чи получиться :)

Значить, живлення на ньому є, а дані на мамку він не посилає. Таке може бути з чотирьох причин:

1. Відійшов роз'єм шини -- банально поправити контакт, спробувати продути від пилу.

2. Криві настройки ATA девайсів в BIOSі (наприклад на потрібному каналі визначення приводу замість Auto стоїть Disabled) -- перевірити настройки.

3. Здохла електроніка привода -- спробувати підключити інший привод, якщо запрацює -- значить твій в морг. Або твій привод підключити до іншого ноута, якщо не запрацює, то в морг.

4. Здох контролер на мамці -- купити зовнішній USB-привод.

vanus, привозь -- подивимось. Якщо не запрацює, то віддамо фрезировщику хай поправить ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить трохи помилився я, мабуть тоді привод просто не хотів читати нормально диски ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ, хелп :) Ноутбук MSI, привід Optiarc... Після переустановки віндовса привід в списку девайсів відображається криво, назву пише щось на зразок Ortzcark, ну матюки так сказати... Біос не бачить взагалі... Диски не читає - вставиш диск, привід його розкручує, індикатор зчитування блимає, і все... Один раз з 20 (не рахував, але умовно будем вважати що один раз з багатьох))) після видалення в списку девайсів приводу і обновлення цього ж списку він розпізнається нормально, і назву відображає нормально, і навіть диски тфу тфу читає :) Але після ребуту - те ж саме... На якомусь форумі знайшов людину з точно такою ж проблемою з точно таким ж ноутом... Йому сказали що дрова на SATA криво встали, і що проблему можна вирішити прописавши Vendor ID і дали ссилочку на таку сторінку:

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=130895

Якщо не влом, допоможіть розібратись.... Пробував переставити віндовс - не помогло... Що робити - хз... Як прописувати той вендор і що то - не знаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...