Перейти до змісту

Nokia 5800 XpressMusic официально в Украине

Рекомендовані повідомлення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судя российским форумам - очень сырое и глюкавое тело.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...
Судя российским форумам - очень сырое и глюкавое тело.

Nokia 5800 XpressMusic — мегабрак

26.02.2009 09:08

Последним, наиболее успешно продаваемым мобильным телефоном компании Nokia, является модель Nokia 5800 XpressMusic. Производитель продал более миллиона экземпляров устройства но, как стало известно, все они бракованные.

Такую нерадостную для владельцев Nokia 5800 XpressMusic информацию сообщает аналитик Mobile Research Group Эльдар Муртазин. Он утверждает, что каждая без исключения модель смартфона имеет брак, связанный с динамиком, который перестает работать в процессе эксплуатации. Многие пользователи Nokia 5800 XpressMusic уже столкнулись с этой проблемой, а многим еще предстоит. Проблему усугубляет тот факт, что заводской дефект не смогут устранить в сервисном центре. Ремонт аппарата является лишь временным решением и впоследствии устройство снова может сломаться.

Финский производитель официально не признает наличие дефекта в Nokia 5800 XpressMusic. В условиях глобального экономического кризиса замена такого большого количество аппаратов или возврат денег за них является непозволительной роскошью.

Кстати, согласно неофициальной информации у компании Nokia уже готов наследник модели Nokia 5800 XpressMusic, которая имеет аналогичный дефект.

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Давно користуюсь Nokia 5800 XpressMusic. Не спостерігаю за своїм апаратом жодного з глюків, на які жаліються інші власники. Що я роблю не так?.. :blink:

P.S. Nokia офіційно визнала проблему з динаміком і змінила поставщика динаміків для даної моделі. Всі динаміки, які ставляться на конвеєрі та в сервіс-центрах з кінця січня вже від іншого виробника і з ними глюків поки не зареєстровано. Детальніше про це можна прочитати в статті на mobile-review.com

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напевно не слухаєш музику через динамік виставивши в еквалайзері на максимумі частоти.

P.S.і що в ньому такого крім сенсорного екрану?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

глюки в цих апаратах з розмовним динаміком, а музика слухається через окремі стерео-спікери, так що проблема не в цьому. І перш ніж таке писати -- почитай ту статтю, на яку я давав ссилку вище. Там проводили експеримент -- один з піддослідних апаратів просто включений лежав в шухляді, і через деякий час в нього появилась проблема з динаміком.

Твоє питання "і що в ньому такого" вважаю взагалі безглуздим. Що такого в порівнянні з чим? З Nokia 1100 чи з трофейним мессер-шмідтом? Якщо лінь піти в магазин, потримати в руках і самому зрозуміти "і що в ньому такого", то прочитай хоча б кілька оглядів в інтернеті, там люди вже зробили свої висновки.

Особисто я вважаю Symbian OS найбільш зручною смартфонною ОС (кілька разів переходив на Windows Mobile, але потім знову повертався на зручнішу Symbian OS). І разом з тим відсутність тачскріна накладала певні обмеження на функціональність і зручність апаратів. Я більш ніж три роки чекав, поки Nokia випустить апарат з тачскріном на базі Symbian OS, і Nokia 5800 на 80% виправдав мої сподівання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також довго користуюсь Nokia 5800 XpressMusic. З розмовним динаміком трохи було (плавав звук), але якимось магічним чином все стало нормальноерез деякий час. :0146:

Зручний в кристуванні, є достатньо програм.

Правда, з переходом з 10 на 20 прошовку час від часу почав не бачити карту пам'яті :sq_ye:

А так, задоволений на всі 101%! :_25:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пост писався перед тим як ти відредагував повідомлення

Тримав в руках, читав відгуки і крім того що то нокія з сенсорним екраном нічого цікавого не бачу.Як на мене вже краще телефон на вінді, який працює швидше і набагато гнучкіший в налаштуваннях. Сам поки чекаю появи сенсорного екрану в Е-серії який можливо мене зацікавить.

З розмовним динаміком трохи було (плавав звук), але якимось магічним чином все стало нормальноерез деякий час.

Правда, з переходом з 10 на 20 прошовку час від часу почав не бачити карту пам'яті

А так, задоволений на всі 101%!

Чим визваний ентузіазм і задоволення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чим визваний ентузіазм і задоволення?

Ну по перше тим, що в цьому телефоні поєднуються дві речі які мені дуже подобаються: зручний і звичний інтерфейс S60 і сенсорний екран, та ще й у Нокії (пробував користуватись Sony Ericsson M600 - не то, UIQ мені не до смаку).

Далі, інтернет браузинг - це просто щось, як на телефон. Підтримує весь флеш, тобто можна дивитись відео не тільки з YouTube, слухати онлайн музику і т.д.

Крім цього, музична частина апарата і 8 гб памяті в комплекті роблять непотрібним МП3 плеєр.

Ну і напаслєдок, панти в сєлє - бальшоє дєло (с), а на айфон тратитсь не хочеться :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і напаслєдок, панти в сєлє - бальшоє дєло (с), а на айфон тратитсь не хочеться :D

во де собака зарита :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я давно міг купити собі iPhone, проте він мені не подобається. Можливо, це стереотип, складений по перших iPhone з першими прошивками, з якими він функціонально був гірший за найпростіші телефони Nokia з камерами, можливо тому що для мене важливий повноцінний Bluetooth, а камерою я часто знімаю тексти... не знаю, проте ерекція на iPhone в мене відсутня. А от функціональність Symbian OS, зручність роботи з телефонною частиною апарата, нормальна навігація (Garmin Mobile XT 5.00.30 в повній мірі підтримує роботу з сенсорним екраном Nokia 5800), велика кількість різноманітних програм (кожен день з'являється кілька нових), три доби повноцінної роботи від однієї зарядки батареї, дуже якісний екран, камера з автофокусом і спалахом (хоч і не сама якісна, проте як кишенькове доповнення до Lumix FZ50 мене влаштовує на 100%), шкарний інтернет-браузинг, повноцінна підтримка української мови як в інтерфейсом, так і екранними клавіатурами -- ось що мені подобається в Nokia 5800 XM.

Стосовно "краще телефон на вінді, який працює швидше і набагато гнучкіший в налаштуваннях".

А хто казав, що 5800 XM "тормознута" в порівнянні з апаратами на вінді? Знайди мені апарат на вінді за 420 баксів з великим екраном 640х360, камерою 3,2 мегапікселя, WiFi, EDGE, 3G, апаратним GPS модулем, стереодинаміками, тривалим терміном роботи без підзарядки, з карткою на 8 гіг і навушниками з пультом ДУ в комплекті, з акселерометром, без помітних тормозів в інтерфейсі, з можливістю комфортної роботи без використання стилуса, який при тому ж без проблем працює з Flash і Java і абсолютно без тормозів відтворює "неконвертоване" відео з кодеком H.264

За орієнтовно ті ж гроші можна купити хіба що якийсь недо-комунікатор на тормознутому процесорі TI OMAP 200MHz з 64 мегабайтами оперативки, дисплеєм 240х320, камерою 1.3 або 2 мегапікселя, нестандартними роз'ємами для навушників, дата-кабеля і зарядного пристрою і мінімальною функціональністю, який до того ж ледь-ледь буде триматись на протязі одного дня без підзарядки.

Можемо взяти 5800ХМ і будь-який апарат на WinMo і порівняти швидкість повороту інтерфейсу з портретного в альбомний режими і/або навпаки -- WinMo лишиться далеко позаду, як і в багатьох інших "порівняльних" експерементах.

Стосовно гнучкості в налаштуваннях.

По-перше, сама по собі система Symbian OS набагато зручніша в користуванні, і їй така "гнучкість" просто не потрібна. Там вже все "налаштовано" :)

По-друге, для любителів "крутити під себе" під Symbian OS вже також є "шелли" і таск менеджери від сторонніх виробників.

Невеликою перешкодою для "крутіння під себе" є закритий доступ в системні папки, але для тих хто дійсно хоче і вміє "крутити" апарат є способи обходу цієї заборони. Такий собі "захист від дурака".

Будь-який WinMo-апарат -- це "конструктор". Купуєш його і починаєш "гнучко налаштовувати". І продовжуєш цим займатись, поки не продаси апарат (я знаю що кажу, мав не один такий девайс, до того ж далеко не найгірші ;)). Asus P750 я взагалі "доопрацьовував напильником" -- допаював оперативну пам'ять, бо її катастрофічно не вистачало для запуску кількох більш-менш важких програм або перегляду важких інтернет сторінок, особливо в "вручну" включеному VGA-режимі

А апарати на SymbianOS -- це апарати класу "включив і працюєш". Не потрібно ритись в інеті в пошуку зручних екранних клавіатур (тим більше з українською мовою, про український Т9 я взагалі мовчу), наявні плеєри на 95% задовільняють всі мої потреби, досить зручна галерея, один з кращих браузерів і т.д. і т.п. Як згадую, через яку дупу в апаратах під WM2003 ставились mp3 на дзвінок і скільки часу я провів в пошуках нормального таск менеджера і зручного скіна для української розкладки в Resco Keyboard і скільки разів я ловив "білий екран смерті" без можливості відновити інформацію після таких "безобідних" операцій як зміна дефолтної клавіатури і т.д. -- аж передьоргує :) Про софт-резети раз на добу для нормального функціонування також не будемо згадувати ;)

"Зроби бекап" -- це пункт №1 в розпорядку дня, коли користуєшся WinMobile, особливо коли це ще стара WinMobile 2003, де інфа зберігалась в енергозалежній пам'яті. Під Symbian я роблю бекапи виключно перед перепрошивкою.

В будь-якому сучасному апараті на WinMobile пальцьо-орієнтований інтерфейс закінчується на функціонально-обмежених оболонках сторонніх виробників (HTC TouchFLO 3D -- найкраща з того що я бачив), далі натикаєшся на сувору реальність в вигляді "дерев'яного" інтерфейсу Windows Mobile. А в SymbianOS стилус потрібний лише для деяких програм сторонніх виробників, які ще орієнтовані під роботу без сенсорного дисплея. Все інше -- виключно пальцями. Поки я не купив 5800 то дивувався, чому в анонсованому N97 немає стилуса. Тепер розумію. Він там, як і в iPhone, просто непотрібен.

Єдиний суттєвий недолік Nokia 5800XM в порівнянні з WinMo апаратами -- за можливість редагувати офісні документи потрібно додатково заплатити, купити ліцензію. Інакше ті документи можна тільки дивитись. Все інше в Symbian OS-девайсах не гірше, а як на мене то і краще. Їх функціональність і потужність взагалі починає вражати -- навіть Quake 3 на них йде досить непогано! Не кажучи вже про ось це :)

P.S. А взагалі, давайте не будемо тут розводити флейм Symbian vs. WinMobile -- всерівно кожен лишиться при своїй думці :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звісно, будь-який апарат не може бути ідеальним, як і будь-яка ОС. Основні недоліки 5800, які я бачу на сьогоднішній день:

1. Відсутність можливості виділення без заходу в меню кількох об'єктів в галереї, телефонній книзі, файлових менеджерах і т.д. -- не вистачає "старої доброї" клавіші "олівець", як на старих смартах на Symbian, неінтуїтивна реалізація маніпуляцій tap, double-tap і tap'n'hold (остання, нажаль, взагалі вкрай рідко використовується).

2. Деякі незручності в галереї, наприклад відсутність назв папок -- щоб побачити назву папки на ній потрібно натиснути і почекати 1-2 секунди, поки з'явиться "підказка" з назвою. І так на кожній папці, поки знайдеш потрібну.

3. Структура папок в галереї не залежить від файлової структури носія (наприклад картки пам'яті) -- в галарею валиться все на купу зі всіх можливих і неможливих папок з картки пам'яті і самого смарта. Потрібно створювати "віртуальні" папки в галереї і розкидати файли по них.

4. Стандартний відео-плеєр не підтримує DivX/XviD

5. Стандартний аудіо-плеєр керується не структурою папок на картці пам'яті, а плейлістами і тегами з файлів (виконавець, альбом, стиль і т.д.)

6. Не зовсім зручна процедура впорядкування папок/ярликів в головному меню, добре що це робиться не кожен день. І, принаймні, зручніше, ніж в WinMobile.

7. Іноді, по звичці, не вистачає апаратної навігаційної клавіші, жертви мінімалізму :)

8. Іноді хочеться більшої функціональності від стандартного "робочого столу"

9. Хочу VPN клієнт з можливістю керувати домашнім компом через інтернет :)

10. Один з найбільших недоліків -- відсутність можливості перегляду через WiFi файлів, розшареших в мережу (стороннім софтом можна, але ще не вийшла версія з підтримкою 5800).

11. Не зовсім зручний бортик, який йде навколо лицьової сторони апарата.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Надыбал интересную статью про сей девайс. Рекомендовано к прочтению.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...
Как известно, Nokia 5800 доступен в двух цветовых вариантах: в черном с красным и черном с синим. Теперь компания Nokia решила внести разнообразие и расширить возможное цветовое оформление своего популярного смартфона. Те поклонники Nokia 5800, которые еще не приобрели свою "мечту", могут выбирать среди красного, синего и нового серого цвета корпуса.

Как выглядит обновленный Nokia 5800, можно увидеть чуть ниже на представленных фотографиях.

31096-nokia-5800-grey.jpg

nokia-5800-grey-1.jpg

nokia-5800-grey-3.jpg

nokia-5800-grey-4.jpg

nokia-5800-grey-5.jpg

Такой вариант сенсорного аппарата уже доступен на некоторых рынках. В настоящее время Nokia 5800 XpressMusic в сером можно приобрести в Гонконге, ОАЭ и Филиппинах.

allnokia.ru

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені мій синій подобається більше, ніж цей "новий" сірий.

А ще Nokia замовила 2 млн. сенсорних дисплеїв ємкісного типу, які будуть ставитись замість резистивних в нових партіях 5800.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені мій синій подобається більше, ніж цей "новий" сірий.

А ще Nokia замовила 2 млн. сенсорних дисплеїв ємкісного типу, які будуть ставитись замість резистивних в нових партіях 5800.

Ще про це також можна згадати:

В чем отличие резистивных сенсорных дисплеев от емкостных? В том, что вторые более яркие, насыщенные, способны нормально работать при низких температурах и они более долговечны. Но, в отличие от резистивных, на емкостных нельзя работать с предметами, непроводящими электрический ток. То есть Вы не сможете использовать пластмассовый стилус или управлять аппаратом в перчатках.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За весь час, скільки користуюсь 5800, стилус діставав ну може разів п'ять, так що я за ємкісний дисплей! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...