Перейти до змісту

Якесь дійство біля Там-таму

Kate

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Самоє интересное то ,что Бог существует независимо от нашей веры в Него. :)

десь я це вже чула, але промовчу :) , бо забанять за мою думку і ставлення...

а то й на вогнищі 31-го спалять..мало лі...

Бог - християнство Аллах - мусульманство, Будда - зрозуміло де.... Розумну людину це наштовхне на роздуми, вона вже не буде сліпа у вірі своїй, як деякі на даному форумі. І задаватиме основне питання свього буття: питання ЧОМУ...і відповідь "ібо так напісано в Біблії" і пафосне піднімання пальця догори й цитування її допитливість не задовільнять...

але це так- відступ від теми.

Я не вірю тією вірою, що вселяє страх, а це робить наше християнство (не роби так, а роби так, бо горіти тобі у вічному вогні), що заставляє люд слідувати і слухатися, інакше бозя покарає, замість того, щоб думати і розвиватися.

Саме тому: Я зневажаю хрестові ходи та інші християнські церковні традиції, я не сприймаю церковну атрибутику. Це все деталі і непотріб, ІМХО.

Опубліковано
Я не вірю тією вірою, що вселяє страх, а це робить наше християнство (не роби так, а роби так, бо горіти тобі у вічному вогні), що заставляє люд слідувати і слухатися, інакше бозя покарає, замість того, щоб думати і розвиватися.

Вот это и есть самое правильное.Многим людям трудно просто поверить сердцем им нужно все пропустить через интеллект.Есть и такой путь,непростой,но многим необходимый.Может повторюсь,но познавая Бога через знания о нем,у нас страх трансформируется в любовь.

Вот цитата о том что такое крестный ход:

В дореволюционной России крестный ход был выражением веры народной в Божью помощь во время общественных бедствий и Божьего благоволения в большие праздники. Ни одно крупное событие не обходилось без крестного хода. В чем смысл крестного хода? Это народное воспоминание того пути, который прошел со своим крестом Спаситель перед своим распятием. Участвующие в крестном ходе тем самым выражают свое желание пострадать в меру своих скромных сил в память о страданиях Христа, которые Он принял за нас, грешных жителей Земли. Воспоминание о страданиях Бога за людей освящено, однако, победой Иисуса Христа над силами ада. Господь был первым из людей, вышедшим из ада. Он указал путь спасения и всем нам. Поэтому в крестном ходе кресту предшествует фонарь - символ истины Христовой, освящающей наш земной путь.
Опубліковано
Участвующие в крестном ходе тем самым выражают свое желание пострадать в меру своих скромных сил в память о страданиях Христа, которые Он принял за нас, грешных жителей Земли.

ясно... сначала он мучился. а теперь и остальные, сами мучаются. интересно можно ли считать иесуса родоначальником садо-мазо, хотя думаю это ещё до него придумали...

Опубліковано

Знову банальна показуха :)

ІМНО, людям які там йшли воно може і помогло... а може і ні, це вже від самонавіювання залежить. А от іншим завадило. Причому час явно вибирався так, щоб "зачепити" побільше людей.

На рахунок 988 року, то ви явно не праві, російська церква веде свою історію не з того часу :)

Я поважаю права людей, в тому числі на віросповідання, але до тих пір, поки вони не пересікають мої права. Чи вони мають більше прав, ніж я? Що за така позиція: ти мусиш їх поважати. Та не мушу я нічого, вони такі самі люди як і я, ну хочеться пронести хрест/ікону - несіть, але подумайте і про інших людей.

Фрази типу "через страх до Бога" взагалі мені незрозумілі. Це ще якийсь аттавізм середньовічного ладу з самобічуванням та інквізицією.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...