Перейти до змісту

Ізраїль не визнає Голодомор етнічним геноцидом

kostya

Рекомендовані повідомлення

Ізраїль не має наміру визнавати Голодомор 1932-1933 років в Україні актом етнічного геноциду. Про це заявила в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман.

«Ізраїль не може визнати Голодомор актом етнічного геноциду», — заявила посол.

«Ізраїль визнає актом геноциду те, що визнано міжнародним правом. А саме: геноцидом вважається знищення за етнічною приналежністю. Таким, зокрема, був Голокост», — пояснила вона.

В той же час, за словами дипломата, Ізраїль визнає, що Голодомор був найбільшою трагедією українського народу, і закликає до його подальшого вивчення.

«Позиція Ізраїлю полягає також у тому, що наша країна підтримує ті резолюції міжнародних організацій, наприклад ЮНЕСКО, в яких йдеться, що, по-перше, трагедія Голодомору не повинна повторитися, по-друге, вона має вивчатися в усьому світі», — заявила Зіна Калай-Клайтман.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Константин, ты поднимаешь не кошерную тему.

Но раз уж пошла такая жара - то ООН тоже отказало в признании, что то никто не промуссировал эту тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, значить Голокост - це геноцид, а Голодомор 32-33 - це так, фігня сталася, типу, з ким не буває. Хоча особисто я не бачу різниці, в обох випадках мало місце направлене винищення нації, різниця була тільки в засобах. Не так написана трактовка геноциду в Міжнародному Праві, бачиш. Хоча іншої реакції від найхитрожопішої нації в світі я і не очікував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю шо головна ціль була знищення етнічного населення на визначеній території, а те що там мали необережність поселитись нечисленні різні національності нікого не цікавило.

Сталін створив еврейську область для евреїв і туди позвозив, якби він їх всіх потопив в Байкалі, була б зараз друга розмова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча іншої реакції від найхитрожопішої нації в світі я і не очікував.

Про хитрожопость. Говорят - "Еврей заплакал, когда хохол родился".

Что касается голодомора, то целью была не территория (какой смысл?), а целью был хлеб и продовольствие,

поэтому и пострадали те территории, где был урожай, а то какие национальности там проживали никого

не интересовало, это да. Все были - "советский народ"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тема вже була і вона закрита, кому потрібно хліба ціною десяти мільйонів життів українських селян, це те ж саме що німцям були потрібні педалі з ніг постріляних і закатованих євреїв і для цього вони почали ту рубку, може досить цинізму камчатський інтелектуал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Очередной пример той ситуации, когда просто вырывается из контекста пара-тройка слов и на основе этого раздувается этнический конфликт.

Юзаем Википедию:

"Геноци́д (от греч. γένος — род, племя и лат. caedo — убиваю) — действия, совершаемые с намерением уничтожить, полностью или частично, какую-либо национальную, этническую, расовую или религиозную группу как таковую..."

Как уже правильно было отмечено выше, Голодомор постиг ВСЕ национальные, этнические, расовые и религиозные группы, проживавшие на определенных ТЕРРИТОРИЯХ. Целью же Холокоста было целенаправленное истребление евреев (также отчасти цыган и гомосексуалистов), вне зависимости от территории обитания. Разница чувствуется? Почему-то никто не обратил внимания на другую фразу: "Ізраїль визнає, що Голодомор був найбільшою трагедією українського народу, і закликає до його подальшого вивчення".

Так вот лучше бы те люди, которые пытаются высосать из пальца проблему, занялись изучением собственной истории...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ні братику, краще такі як ти, чи такі як не ти, наприклад, прочитали цю історію, хоча б ОДИН РАЗ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ні братику, краще такі як ти, чи такі як не ти, наприклад, прочитали цю історію, хоча б ОДИН РАЗ.

а історія- це така товста книжка у якій усе правильно-правильно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навідь не уявляю що робили з евреями-гомосексуалістами.. :_36:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хенс дав зрозуміти що для когось підари, цигани і евреї, одне те саме. Але ж підари не національність, може я помиляюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут питання у власному розумінні ситуації, для мене очевидно, що голодомор торкнувся саме УКРАЇНСЬКИХ селян і це 100% геноцид українського народу, оскільки головна маса людей в ті часи проживала в селі. Для хлопаків, які переводили стрілки на щось інше, також все очевидно, їх світогляд будується на дуже тендітній і суперчливій тезі, що всі ми брати слов'яни, всі дружимо і ми одне ціле, для цього щоб жити з такою правдою, їм приходиться закривати очі на безліч жорстоких ФАКтів історії. Найменьше що потрібно мені і думаю більшості українців, це переконувати людей з таким світоглядом - у ньому вся їх особистість. Живіть собі як хочите, від вас так само як і від жидів, визнавання історичних фактів ніхто не вимагає.

Сама по собі тема-це провокація і ціль ще раз висміяти мільйони смертей і потоптатись по кістках. Пропоную для паритету взяти якийсь найтрагічніший факт з життя Росії і почати висміювати його симетрично до голодомору, щоб опонентам було з чим порівняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крім того шо ми їм мішали розширювати імперію, ніяких трагічних фактів в голову не приходить... а нє, є Севастополь, подвиг "рускіх" моряков.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воспитываясь матерью-историком - читал. Потом перечитывал. Потом снова перечитывал, но уже в другом изложении. Убедился, что историю пишут победители, а реальная правда уходит в могилу с людьми и с ними же рассыпается в прах. Только вот правда тоже у каждого своя, но даже это для меня не повод ненавидеть или презирать кого-то кто эту историю НЕ творил, не НЕ писал и НЕ учавствовал в ней...

Живіть собі як хочите, від вас так само як і від жидів, визнавання історичних фактів ніхто не вимагає.

to vanus: Я ошибусь, если скажу, что эта фраза является достаточным аргументом для закрытия темы? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фраза нейтральна, але підтримую, що тему не потрібно відкривати, вже є одна на купу сторінок, там вже досить всякого лайна сказано, може досить?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...