Перейти до змісту

Початок ІІ-Світової, хто сильніший СРСР чи Німеччина ?

vef

На 22.06.1941р  

7 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

На тему войны уже трудно обнаружить что-либо сенсационное. Архивы почти все открыты, полки книжных магазинов забиты книгами по военной истории не только российских авторов, но и американцев, немцев и др. , между военными историками идет холивар почти по всем вопросам. Так что по книгам одного автора, тем более такого как Суворов-Резун невозможно судить о чем-либо.

Кому интересно по теме, поищите в сети книги В. Бешанов "Танковый погром 1941 года" (в некоторых вопросах на стороне резуна) и книга Исаева "Антисуворов" (разоблачение мифов о войне, таких как "Видавали гвинтівки на фронт, проти автоматів, які були в німців" и других подобных, навеяных пропогандой и авторами типа резуна)

А еще лучше - это мемуары немецких воен. начальников, которые тоже издаются, но быстро раскупаются в отличие, опять же, от того же Суворова. Мне когда-то удалось в маленьком городишке купить мемуары Вальтера Шеленберга - вот это понимаю источник! - хотя и он не все

рассказывает, наверное ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

Ну здача Західної України, складування літаків і танків під кордоном, - це чисто політичне рішення, щоб потім "законо" схавати свою частинку торту, + треба було обєднати народи, відволікти від всіх тих внутрішніх проблем на кілька десятків років. Що і було досягнути після війни.

А те що далі Берліна не пішли - ну так кітайська тактіка 100 на одного "пулеметчика" сильно підточила СССР + неграмотне керування військовими діями + політично вони досягли чого хотіли. Коротше якщо Сталін і планував відчикрижити собі троха Європи, то набагато пізніше, бо промисловість вже впринципі набрала обертів, а от військова машина тільки починала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так-с, вже мабуть всі погодились що на початок Великої вітчизняної Німеччина була військо потужнішою за СРСР.

Тепер дискусія пішла в бік - хто кого загарбав.

Правильно тут говорилось вже що під протекторат СРСР відійшла східна Европа і східна Німеччина. Умовно СРСР віддлилось від заходу "залізною завісою" - Берлінською стіною. Почалась холодна війна.

Всім відомо чим це закінчилось СРСР програв холодну війну. США стали єдиною панівною силою в світі. "Імперія зла" впала однак зла в світі не стало меньше, а навіть більше! Залізна завіса впала, однак захід відділився від нас бюрократичною завісою (візами).

Пів світу тепер раби америки, американці забирають корисні копалини, вичерпні ресурси, а натомість експортують демократію і товар виготовлений з сировини країн-колоній. Так, офіційно колоніального світу вже нема. Однак ви думаєте дарма Великобританія, Франція, США і ін. дали незалежність своїм колоніям? Ніївно думати що так. Насправді актуальним є економічна колонізація. Ось саме таких колоній США має пів світу і Україну в тому числі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на початок Великої вітчизняної Німеччина була військо потужнішою за СРСР

Будем поспорить, ітак на середину 1941р.

Німеччина:

- розвинута воєнна промисловість (+)

- ця промисловість частково знаходиться на захвачених територіях, де бувають саботажі і дрібні повстання (-)

- сильна централізована влада - все іде на розвиток війни (+)

- як показує кінець війни (коли почалися серйозні невдачі) їхні "геніальні" генерали не вміють тримати удар, психологічно (-).

- ресурси... своїх запасів кіт наплакав, нафта-кров війни - запаси в Румунії (під великою загрозою при нападі з Молдавії)

зовнішні поставки ресурсів під постійним обстрілом (Англії і Ко) (-)

- союзники - всі союзники досить слабкі, да і воювати за Рейх в них мало бажання, матеріальна допомога від союзників незначна (~).

- війна з Англією, постійні обстріли території, воєнні дії по всьому світу, розпорошення сил, ненадійність морських перевозок (-)

- може найголовніше - управління: ейфорія від перемог в Європі, недалекоглядність (це ж треба посеред літа починати воєнну кампанію

проти СРСР, де за кілька місяців почнеться слякоть, а доріг майже немає, і відстані колосальні), почалась зима - і вся армія почала

мерзнути, навіть зимнього масла не передбачалось на цю кампанію. (-)

СРСР:

- вся промисловість з воєнним уклоном, і не тільки промисловість - сільське господарстио, народне господарство... - все для

"победы коммунизма во всём мире", і ніхто навіть писнути не смів (ще в тридцяті всіх "пискунів" знищили і заморили голодом)(+)

- влада не просто централізована, це - абсолютна влада і тотальна централізація,

незалежних людей просто не було, в пивній навіть пиво наливали по-радянськи (т.є. кожна копійка в казну)(+)

- сильна партійна і воєнна верхівка, це чистка 38-39рр. всі хто прийшов на їхнє місце готові були триматись до кінця

в любій (навіть безвихідній) смтуації, це люди, які вміли "тримати удар" будь якої сили, і вміли остальних заставити

робити так само, люди готові положити кучу рядового народу - аби виконати наказ. (В.Суворов "Отрезвление" 608.38 кб) (+)

- ресурси - тут в нас проблем ніяких, ресурсів "оочень много", і вони знаходяться в глибині країни, проблем з підвозом

чи безпекою груза немає. Нафта-кров війни - основні запаси в Азербайджані, транспортування по Волзі на любу широту,

а там поїздами на фронт. Тому німці і перлись так на Сталінград - щоб перерізати транспортну артерію на Волзі. (+)

- союзники, тут Сталін попрацював навіть дуже добре - одні штати чого стоять (самі не воюють і багаті) і машини, і консерви... все нам постачали.

Найголовніше те, що він зумів заполучити "головних буржуїнів", і досить часто диктував їм умови партнерства. (+)

- готовність до війни командного складу, адже що таке армійський підрозділ? найголовніше - управління: штаб, середній офіцерський состав,

а живого м"яса (солдати, сержанти, старшини) /тим паче в нашій країні/ набрати можна за тиждень-другий, добавляємо озброєння - все готово.

А наскільки я поняв з книжок Суворова - таких костяків (дивізій і інших підрозділів, сформованих з офіцерів) було створено немало.(+)

Багато радянських плюсів було закреслено готовністю воювати тільки на чужій території, а саме - в Європі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну вот, как всегда, где-то откопали "умную" книжку, кое-как прочитали. Книгу огласили алтарем, все буквы и слова истиной.

А ведь это очередное мнение фиг его знает кого, коих тысячи, и даже если там и есть хоть каля правды, онa всеравно не заметна среди океана пропаганды. А по косвенным фактам можно додумать что угодно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто на алтарь Різуна не ставить, але після прочитання його книжок я став по іншому ставитись до війни,

помінялось саме відношення. Просто він був першим - хто зацепив цю тему. Після "Ледокола" я сам собі

почав ставити каверзні питання, наприклад:"Чому в парках довоєнного Союзу було куча парашутних вишок?".

Після його книжок я почав більш скурпульозно ставитись до армії, до політики. Менше вірити, а більше думати.

Бо війна - це не драка біля бару, а "сурйозне міроприємство" з серйозним розрахунком сил, ресурсів, можливостей...

Тут нарив альтернативну книжицу львівянина (хоча вона в ті ж ворота):

Марк Солонин. "Бочка и обручи или Когда началась Великая Отечественная война?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vef

Після "Ледокола" я сам собі почав ставити каверзні питання, наприклад:"Чому в парках довоєнного Союзу було куча парашутних вишок?".

А вот я такие вопросы себе не ставил и до "Ледокола". Были еще в довоенные годы ГТО, ОСАВИХИМ, значок "Ворошиловский стрелок" и еще много чего. Это называется - держать порох сухим. Период времени со вторжения АНТАНТЫ до ВОВ - всего-то два десятка с небольшим лет.

Парашютная вышка и в Луцком парке была, как идти со старого автовокзала на Стырь. Правда, это был далеко послевоенный Союз :_40:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вот я такие вопросы себе не ставил и до "Ледокола".

Значить тебе ця тема або не цікавить, або ліньки думати в цьому напрямку.

Были еще в довоенные годы ГТО, ОСАВИХИМ, значок "Ворошиловский стрелок" и еще много чего. Это называется - держать порох сухим. Период времени со вторжения АНТАНТЫ до ВОВ - всего-то два десятка с небольшим лет.

Пересушили, сильно пересушили порох... так сушили, що створили воєнну супер-державу... в принципі з цієї сторони молодці: "из грязи - да в... генералы"

А тепер повторю назву даної теми "Хто сильніший СРСР чи Німеччина ?"

Дай відповідь плз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто на алтарь Різуна не ставить, але після прочитання його книжок я став по іншому ставитись до війни,

помінялось саме відношення.

Якби ти був учасником бойвих дій тоді товя думка була б авторитетом. А так ти прочитавши книжечку ставиш себе розумнішим мілліонів очевидців Другої світової.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби я був учасником подій - мені було би мінімум 75 років. Ми говоримо про історію.

Пропаганда ком.партії - це не "мілліони очевидців Другої світової", зараз випливає багато їхньої брехні.

А ось історія з особистого життя:

в 1993 служив я на Закарпатті, приїхали якісь дядьки в пагонах, і агітували в Югославію - в миротворці від ООН.

Добрі дяді розповідали казочки про гарну зарплату(баксів 500 - на той час гроші сурйозні), про безпеку миротворців...

хто мол там вас буде стріляти - ви ж від ООН, в общим не служба - маліна. Чесали нам так, що ми всі відразу ломанулися

в чергу на Югославію. Тут нас ротний построїв - і сказав, дословно так: "Хто піде - особисто щось переламаю, і буде

госпіталь, а не смерть в Югославії". І вся рота йому повірила. Знали що він служив в ГДР. Він нічого нам про свою службу

не розповідав, сказав лише одне - ці дядьки в пгонах добре вміють грузити, і казочки сочиняють досить професійно

бо на це і вчились. А в Югославії нас нічого доброго не чекає. Це робота для добре підготовлених контрактників, а не для

салаг срочної служби.

Це все я до того, що пропаганда і "промивання мізків" в нашій армії було поставлено на досить високий рівень.

Ще про Карабах очевидці розповідали правду, але якби його слова написати тут - скажуть що я (і він) - злосний брехун і

таких речей не могло бути в принципі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Хм, давненько на форум не заходил, а тут гля, такая интересная тема...

Начнем с что плох тот генштаб который не разрабатывает планов наступательных операций! Так что любая мало-мальски разумная страна, имеющая ВС должна, нет ОБЯЗАНА, разрабатывать планы контрмер или упреждающий мероприятий.

Политическое положение как Гермов так и Советов было приблизительно одиноково - изолированны, как ни крути оба проиграли 1 мировую, в обеих были революции, но есть одно жирное НО - в германии не было гражданской войны.

СССР - годику к 24 погасило пожар гражданки, взялось строить новое государство в ПОЛНОЙ изоляции (никто ни дружить, ни торговать, ни тем более поддерживать не хотел). Годика до 36 года в стране существовал так называемый Туркестанский фронт, тоесть шла война которая "отлчнейшим" образом сказывалась на состоянии страны. Плюс отдельные фанатики от власти мечтающие раздуть пожар интернационала и т.д. В 31 - 32 годах к полной власти пришел Железный Джо и дал всем прикурить. Но заметте тяжелой промышленности в СССР практически не было, сумасшедшая нехватка технических специалистов и все закупалось по изрядным расценкам.

К сожалению историю Гремов знаю не так но было что то подобное - экономический коллапс, жестокие выплаты контрибуции, но вот тяжелая промышленность, технические специалисты и что самое главное ИМ ХОТЕЛОСЬ РЕВАНША - все было в наличии.

Вот коротенько суть дружбы СССР и Гермов. Но модно кричать меч Гитлера сковали в СССР - расслабтесь, поищите и прочитайте что получал совдеп от германии.

Сильнее стал тот кто нанес первый удар, и нанес так как его не ожидали. Что то мне очень слабо верится что донесениям разведки царь Иосиф не верил, верил, поэтому и сосредоточил так много сил на рубежах. Судя по всему СССР переоценило свои возможности и подумало что Гудериановские клинья в наших условиях нам не угрожают.

О том что начало войны просрали - говорят очень много, но, вы например думали о том как это флот был готов, а сухопутчики нет? Не могет такого быть что бы правая рука не знала что делает левая. Был приказ по всем войскам о повышенной боевой готовности (исторический факт) а вот как он был доведен до командного состава приято умочать. Славянское авось...

Суворовская книжка - просто достойна рассмотрения, не более, слишком много у Резунчика о том что мол он видел документы, но доказать никак не может, верьте мол мне на слово.

Кстати никто его к смертному приговору не приговаривал, это он себе цену набивает. А как ему сказали, журналюги которых к некоторым бумажкам ГРУ допустили, об этом - скис бедняга.

О закидывании трупами немецких окопов и солдатской кровушке - не надо пИсать против ветра и тупо повторять слова пропаганды. Подсчитано довольно скурпулезно - соотношение военных потерь 2 - 2,5 (немцы-советы).

По поводу драпания войск в начале войны - опять же гуглим читаем думаем. Самые большие потери в живой силе и военной технике (до переломного 43 года) Вермахт получил в первые 3 месяца войны. Так что не надо плевать в свою историю - мы отступали перед более грамотным противником.

Я сильно в політиці не розбираюся, але якщо СРСР хотіла захопити щось, то чому після взяття Берліну вони поплентелися додому. Могли проголосити німецьку країну володіннями СРСР. Чи я щось не поняв?

А кто сказал что не хотели? Просто у нас это закрыто ибо сразу поднимут вой о том что мы злодеи, сволочи и оккупанты. Вот на западе - я понимаю, там подобные планы, например - воздигнуты в ранг героических. Читаем об операции "Немыслимое", думаем, анализируем (папрашу кстати заметить какие на западе демократичные).

якби не американці з висадкою в Нормандії всі б вивчали мову всесвітнього спілкування (а французкаво і англітскаво нарєчія нєбило і бить нє магло)

Ромаха, ты врослый человек, даже мне, дилетанту по поводу высадки ясно что она на ход войны коренным образом не повлияла и была оттянута во времени как только было возможно. Мало того, советую подумать кто больше всех нажился на этой войне.

Амеры которые втихаря толкали фашикам нефтепродукты и оружие да официально по Лендлизу втридорога для СССР еду и оружие видать отличались каким то особым видом демократизма и стремлением к миру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ромаха, ты врослый человек, даже мне, дилетанту по поводу высадки ясно что она на ход войны коренным образом не повлияла и была оттянута во времени как только было возможно. Мало того, советую подумать кто больше всех нажился на этой войне.

Як говорить міністр Лавров - "право сильного"! :)

Його слова!

Так шо... Не змогли нажитися - сидіть і не рипайтесь.

Хто вам виновутий що у вас керівництво прибацане було? :)

да официально по Лендлизу втридорога для СССР еду и оружие

Люди які ВОЮВАЛИ, сиділи в вонючих окопах під сталінградом і ЇЛИ американську тушонку кажуть ДЯКУЮ америкосам.

+ расценочки "втридорога" можно? Спіставлений на тогочасні ціни на продукти. Іначе це не більше чим трьоп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як говорить міністр Лавров - "право сильного"! :)

Його слова!

Так шо... Не змогли нажитися - сидіть і не рипайтесь.

У кого, позвольте полюбопытствовать, "у вас"? Вы в другой стране родились? Если да - то бегом все источники читать и учиться думать, если нет - то вы гадите в свою историю.

А у нас сейчас руководство - это светочь и пример подражания?

Люди які ВОЮВАЛИ, сиділи в вонючих окопах під сталінградом і ЇЛИ американську тушонку кажуть ДЯКУЮ америкосам.

+ расценочки "втридорога" можно? Спіставлений на тогочасні ціни на продукти. Іначе це не більше чим трьоп.

Нда? Между собой штаты и британия договорились полюбовно, а с советов (это учитывая что вся европейская часть союза была в руинах и с твоих родителей и прародителей брали больше налог что бы забашлять за то что они освободили европу) значит можно было содрать?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[

а вы, собственно, чей холоп будете? :)

(Иван Грозный - "Иван Васильевич меняет профессию")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У кого, позвольте полюбопытствовать, "у вас"? Вы в другой стране родились?

Я родився в СРСР, але "своєю" ця країна ніколи для меня не була і тим більше не буде.

Є погані свої країни, які погані, але все такі свої. Але не СРСР.

Це тобі зрозуміло?

Если да - то бегом все источники читать и учиться думать, если нет - то вы гадите в свою историю.

Я іще раз повторюю для слаборозвинених умів - моєї історії там нема, не навязуй мені свою думку.

Между собой штаты и британия договорились полюбовно, а с советов (это учитывая что вся европейская часть союза была в руинах и с твоих родителей и прародителей брали больше налог что бы забашлять за то что они освободили европу) значит можно было содрать?

Про який "налог" ти кажеш?

А взагалі "счітаю себья рускім" мамох, чого ти взагалі на цей жидобандеревській форум заходиш?

Не противно з нами "холопами" розмовляти? Чи так, кость кинув і надіїшся на срач?

Особисто я попрошу тебе виражати свою точку зору на ТВОЇХ, русскіх форумах...

Там будеш розказувати про велику історію, мудрого сталіна, та про проклятих не даючих жити англо-саксів, і всі будуть хлопати і піддакувати.

Таке моє до тебе особисте прохання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я родився в СРСР, але "своєю" ця країна ніколи для меня не була і тим більше не буде.

Є погані свої країни, які погані, але все такі свої. Але не СРСР.

Це тобі зрозуміло?

Мне то как раз понятно. А ты часом религию не менял, или только политические убеждения регулярно? Может союз был настолько не твоим что ты боролся против него как только родился.

Или может ты специально для меня убогого и слаборазвитого, пояснишь как это в союзе нет твоей истории если ты в нем родился и рос? Или в союзе не было республики Украина? Или ты, как в прочем и очень многие, считаешь что 70 лет народ прожил так - за здорово живешь, никаких усилий к развитию не прилагал, ни за что не боролся, ничего не строил, ничем себя и никак не проявил? Если да - то у ТВОЕЙ истории нет начала, значит не будет и конца.

А свои мысли я тебе не навязываю, просто ты и тебе подобные уже сам себе все навязали и ВСЕ - и хорошее и плохое, опплевали, а нонче чванитесь не понятно от чего.

Про який "налог" ти кажеш?

А по твоему то что было выплачено деньгами и золотом наковыряли из носа?

А взагалі "счітаю себья рускім" мамох, чого ти взагалі на цей жидобандеревській форум заходиш?

Не противно з нами "холопами" розмовляти? Чи так, кость кинув і надіїшся на срач?

Там будеш розказувати про велику історію, мудрого сталіна, та про проклятих не даючих жити англо-саксів, і всі будуть хлопати і піддакувати.

Таке моє до тебе особисте прохання.

OFF Ты знаешь, не противно. Чего мне противится то? Мне зачастую смешно общаться с такими как ты мазохистами, всегда идущими по ветру.

Я костей не кидал, я ответил в тему, тебя вот что то распирает национальное достоинство.

А на счет просьбы - обращайся к модеру, как к высшей инстанции, вдруг забанит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

куда нам идти? (извините)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Или может ты специально для меня убогого и слаборазвитого, пояснишь как это в союзе нет твоей истории если ты в нем родился и рос?

Дуже просто. Якщо людина народилась у тюрмі це не означає що вона повинна чтити її історію :)

Или ты, как в прочем и очень многие, считаешь что 70 лет народ прожил так - за здорово живешь, никаких усилий к развитию не прилагал, ни за что не боролся, ничего не строил, ничем себя и никак не проявил?

Прилагав звісно. Але це була не наша країна і не наша історія. Ось і все.

Рахуй що народ жив у такому великому-великому "лагерю для бежінців, не хочу казати концтаборі" (які зараз в Африці є)

Це я так, на пальцах пояснюю, бо дійсно бачу туговато доходить. Ну тут не твоя вина - установка в тебе голові вже така склалася, і вряд лі вже ти її зміниш.

А по твоему то что было выплачено деньгами и золотом наковыряли из носа?

Я тебе спитав ЯКИЙ податок конкретно, а не чим це було виплачено. Різницю у питанні розумієш?

Чи "подреод" вміє тільки питання нерозумні задавати?

куда нам идти? (извините)...

Шура, для тебе ще не все втрачено. Доречі, ти хіба рахуєш себе(є) русскім? Але в принципі це не важливо

Я думаю на днях створити всю велику тему де всі ці питання розглянути детально, але, робота... :(

А тяп-ляп писати не хочу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я смотрю ты истории Украины то не знаешь, точнее знаешь, но не шире ее интерпритации в нынешнем понимании. Так вот, "империя зла", "концлагерь", "тюрьма народов" в которой ты родился ВПЕРВЫЕ ОБЪЕДИНИЛО практически всю территорию Украины. Сли бы не империя - сейчас бы мы имели не государство - а жирный кукиш. Могет до меня и туго доходит, но до пседоУРАпатриотов это ваабще не дойдет никогда.... Как и то что УССР было полноправным членом ООН, могла в союзных рамках торговать с любой страной мира, имело потенцила не в пример теперешнему государсту поболе. И все ЭТО история государства Украина, а не только ДО и ПОСЛЕ.

По теме поста - а не дай бог война, ты думал кто пойдет на фронт тем более добровольцем? Чем мы сможем ответить? На сколько хватит потенциала страны что бы продержаться и дать хоть сколько нибудь адекватный ответ? У вас все витают мыслишки что нам приедут и спасут демократию...

Я тебе спитав ЯКИЙ податок конкретно

Извините, описАлся, читай налоги

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шура, для тебе ще не все втрачено. Доречі, ти хіба рахуєш себе(є) русскім? Але в принципі це не важливо

Я думаю на днях створити всю велику тему де всі ці питання розглянути детально, але, робота... :(

А тяп-ляп писати не хочу

дякую

цей пост несе корисну емоцыональну нагрузку

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth ти відходиш від темі і пхаєш до носа стандартну аргументацію "так це було недобре, але були і свої плюси"

Как и то что УССР было полноправным членом ООН

:(

Україну та Білорусь зробили повноправним членом ООН ТІЛЬКИ тому що ці дві країни (а тоді вірніше, території) найбільше постраждали від війни.

Радянське керівництво до останнього було категорично проти. І я, там не пам'ятаю як далі було, але вроді відібрали в нас це право трохи згодом.

Сли бы не империя - сейчас бы мы имели не государство - а жирный кукиш.

Щось в тебе все змішалось... Ми поки про СРСР говоримо а не Російську Імперію... І тут неясно що "менше зло" для нас (для нас, я маю на увазі українців а не потреодів).

Хоча зрозуміло одне - на початку двадцятого століття у РІ відбулись докорінні демократичні зміни і країна потихеньку ставала цивілізованною державою.

Так що я рахую краще було б вже залишитись в РІ, а потім кров'ю відвоювати незалежність (а кров ми і так втратили) чим сідіти в совку до майже двадцять першого століття.

По теме поста - а не дай бог война, ты думал кто пойдет на фронт тем более добровольцем?

С ким війна? Крім Росії нам нікто навіть фізично не може загрожувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth ти відходиш від темі і пхаєш до носа стандартну аргументацію "так це було недобре, але були і свої плюси"

Я как ты выразился "пхаю носа" потому что хочу сказать что история Украины - это вся история, от начала и до конца, а не отдельные ее моменты.

Україну та Білорусь зробили повноправним членом ООН ТІЛЬКИ тому що ці дві країни (а тоді вірніше, території) найбільше постраждали від війни.

Радянське керівництво до останнього було категорично проти. І я, там не пам'ятаю як далі було, але вроді відібрали в нас це право трохи згодом.

Советское руководство как раз было обеими ногами "за" потому что хотело иметь перевес (США мылылись внести отдельно все 50 штатов)

Щось в тебе все змішалось... Ми поки про СРСР говоримо а не Російську Імперію... І тут неясно що "менше зло" для нас (для нас, я маю на увазі українців а не потреодів).

Хоча зрозуміло одне - на початку двадцятого століття у РІ відбулись докорінні демократичні зміни і країна потихеньку ставала цивілізованною державою.

Так що я рахую краще було б вже залишитись в РІ, а потім кров'ю відвоювати незалежність (а кров ми і так втратили) чим сідіти в совку до майже двадцять першого століття.

Я разговор вел про "советскую империю" или она уже таковой не была? Отвоевать кровью независимость конечно было бы лучшу (в государственном масштабе конечно) потому как ценилась бы она намного лучше, во всяком случае не в пример подаренной.

С ким війна? Крім Росії нам нікто навіть фізично не може загрожувати...

Si vic pasem, para bellum

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Советское руководство как раз было обеими ногами "за" потому что хотело иметь перевес (США мылылись внести отдельно все 50 штатов)

Даруй, можливо й так.

А що там далі було? виключили нас якогось року чи ні?

потому как ценилась бы она намного лучше, во всяком случае не в пример подаренной.

Ось за це респект.

І в тому числі плюс також в тому що всякі "потріодіки" не кричали би "ракєти на Україну?! Нємислімо! Даже падумать страшно" :(

Просто у людей радянська (імперська) ментальність, вони до сих пір не усвідомлюють що Україна це окрема держава і з нею вполнє можно воювати.

Si vic pasem, para bellum

І в принципі знову правий. Так, питання армії болюче. ВОЮВАТИ Є КОМУ.

Тільки нема умов і нормального порядку в армії. А так є хлопаки шо дійсно хочуть воювати за державу в війську, і то добре, тим більше що дівчата будуть більше любити :)

Ось це питання, як створити нормальну боєздатну МОБІЛЬНУ (в умовах сучасної війни) армію... А буде вона контрактна, чи як в Їзраїлі в принципі це не суттєво імхо!

+ Ще додам. Дуже багато людей загинули за Україну та її незалежність, але справа в тому що та держава яку ми зараз маємо , як ти виразався має "подарєну" незалежність, керівництво - бивші партійщики і т.п...

Тобто нинішня Україна ЦЕ НЕ ЗОВСІМ ТЕ за що вони боролися..

Хоча процитиучи ромаху, "краще хріновенька незалежність ніж ніякої".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що там далі було? виключили нас якогось року чи ні?

Історія МЗС

В 1961 г. было утверждено положение о Министерстве иностранных дел Украинской ССР. Согласно положению, основными задачами Министерства являлись проведение в жизнь внешней политики Советского государства, политики сохранения и упрочения мира, основанной на принципе мирного сосуществования государств независимо от их социального строя и защита в международных отношениях прав и интересов СССР и УССР, советских организаций и граждан. (с)

В общем работало на благо родины

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповіді на найголовніше питання так і не почув (інтересно - що ж все таки народ думає по темі), так що прикрутив голосувалку.

Просьба - не звертати з теми - бо неважно скільки заробив на цьому Різун і де родився Горбачов...

А для себе - історію треба зрозуміти (чи переосмислити), адже без розуміння минулого неможливо(дуже тяжко) будувати майбутньє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...