Перейти до змісту

зарядка телефона от USB

Рекомендовані повідомлення

задался вопросом: а насколько нужна зарядка телефона от USB?

я про те случаи, когда я просто синхронизирую телефон для обмена информацией.

ведь, в принципе, зарядка недоразряженого аккумулятора - дело не совсем нужное и полезное.

кто что скажет?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Літій-іонним акумуляторам майже пофіг чи ти заряджаєш їх при повному розряді чи при частковому.

Хоча найбільш оптимально заряджати коли акуми мають ще ~20-30% заряду.

Під час синхронізації мобіла споживає значну кількість енергії, акум може помітно сісти або взагалі розрядитись. Для того щоб цього не сталось і служить зарядка від USB :)

ІМХО - функція корисна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згоден з Yaruk'ом. Функція корисна. В телефонах вже давно використовуються Li-ion чи Li-pol акумулятори. Для них такі підзаряжання не є шкідливими. Найбільшу шкоду цим батареям приносить глибокий розряд, перезаряд та низькі температури.

В деяких телефонах передбачено керування зарядом від USB через меню телефону - можна включати і виключати при потребі чи просто за бажанням.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про пользу этой функции я понимаю.

но вот всегда ли стоит подзаряжать аккум от компа?

ведь он может быть в разных состояниях зарядки.

ну а про подзаряд-подразряд

продавцы, все-таки, рекомендуют первые 3 цикла выдерживать именно от заряда до разряда...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А не доводилося чути фразу, що заряжати телефон з новою АКБ треба 12 годин у виключеному стані? І так перші три рази?

Сказати можна що завгодно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну а про подзаряд-подразряд

продавцы, все-таки, рекомендуют первые 3 цикла выдерживать именно от заряда до разряда...

Це відносилось до старих нікель-металлгідгидних аккумів. Літію все-це пофік (без імхо), аби зимою його  не "переморозив", і travel-зарядками з батареї "утюг" не робив ;)  (BTW, я роблю, вже 2 роки, і нічо, 3 дня, аппсолютно новий тримав 4)

В самого W800 від SE з такою ф-цією. Зручно мать 2 зарядки за 2 саму ціну, особливо радує, що на УСБ ток заряда маленький і баттер заряжається поооовільно, але бєрєжно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Типи батарей помінялися, а рекомендації лишилися тими самими. Сучасні телефони взагалі не рекомендується розряджати на стільки, щоб вони аж вимикалися. Батареї це користі не приносить. Всерівно на літієвих АКБ ефект пам'яті не проявляється, так що нема чого з ним боротися.

А зарядка малими струмами від USB для акумулятора менш шкідлива, ніж різні там fastcharger'и.

Хтось заряжав АКБ автомобіля струмами в 1С? Повільніше заряжається - довше служить. Саме через це ходять слухи, що при заряджанні телефону старою трансформаторною зарядкою батарея тримає довше, ніж при заряджанні новою імпульсною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене взагалі два девайса комунікатор постійно в кредлі стоїть коли я дома так і заряджається (може і цілу ніч стояти)але незабувайте про таку функцію яка є в деяких телефонах що коли вони заряджаються то автоматично відключаються від зарядки(якщо вона і підключена(така функція відсутня була у мого старого телефона якось залишив на ніч заряджатися і батарея після цього дня невитрималя хоча до того тримала по 2-3. акумулятор був літіо-іонний)). Зараз на обох своїх девайсах маю літіо-іонні акумулятори їм справді цим акумуляторам неважливо скільки заряджатися але з часом всетаки час роботи у мене в телефоні зменшився (Бенкю-Сіменс ЕФ81) в режимі прослуховування музики тримав приблизно 10-11 годинь то зараз вистачаю на 8-9.

Чим корисна зарядка від ЮСБі

Для мене вона корисна тим що на фільтрі і так нема вільних розеток тому приходиться заряджати від компа. Заряджається трохи довше + до того завжди приходиться що закидати або скидати з телефонів тому досить удобно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо копнути ще глибше, то тривалий заряд для батареї все-таки шкідливий. Заряджати більше 10-12 годин не варто. Хоча я сам зазвичай свій телефон на зарядку ставлю на ніч. Виробилася така звичка.

Взагалі є кілька режимів заряду. Різні виробника трошки по-різному це реалізують, але загалом приблизно так:

0 - рабочий режим телефона - зарядное устройство не подключено

1 - капельный заряд

2 - заряд номинальным током (SB100 ед., при превышении VBxxxx UMAXxxxx срабатывает термисторный предохранитель - тогда SB001 ед., EX4)

3 - заряд уменьшенным током (SB085 ед.---SB001 ед., индикатор батареи на дисплее полный, EX13)

4 - окончание заряда (отключение зарядного устр., обнуление LT00000, SB000, EX12)

5 - рабочий режим телефона с подзарядом - зарядное устр. подключено (EX12 , LT считает с 00000, аккум. периодически подзаряжается током SB085 ед., т.е. идет поддержка VBxxxx = UMAXxxxx)

Тобто якщо зарядний пристрі не підключено, то це є режим 0.

Режим 1 застосовується тоді, коли батарея сильно розряджена. "Капельним" зарядом телефон намагається підняти напругу на АКБ до 3,2В. Після цього заряджання батареї відбувається нормальним струмом - режим 1. Коли напруга наближається до 4,2В зарядка переходить в режим 3. Тобто дозаряджається батарея вже меншими струмами. Після цього заряджання припиняється - режим 4.

П'ятий режим задіюється тоді, коли по завершенню зарядки ми не відключаємо ЗП від телефону. Акумулятор періодично підзаряжається невеликими струмами для компенсації розряду і підтримання його на 100% зарядженим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...