Перейти до змісту

Мучениці Софія та Ірина


Рекомендовані повідомлення

За християнськими звичаями, 1 жовтня, заведено шанувати пам’ять святих мучениць Ірини та Софії. Вони проповідували Боже слово та принесли гарну звістку мешканцям Єгипту.

Проживали мучениці за часів правління імператора Андріана. Вони з самого народження вірували у Господа та були обдаровані даром лікувати хвороби й оберігали людей від негативу.

Велика кількість язичників зреклися своєї віри та почали вірити у Господа. За це правитель піддав страти мучениць.

На честь мучениці Ірини було збудовано храм у Константинополі, завдяки царю Костянтину Великому, який був благочестивою людиною. Тіло мучениці, також, переправили до храму.

 

О, багатостраждальна і преславна Ірино, невісто Христова всехвальна, угоднице Божа! Стоячи перед престолом Пресвятої Тройці і насолоджуючись невимовним блаженством, споглянь милостиво на нас, що приносимо тобі цей похвальний спів. Виблагай нам милість, відпущення гріхів у Преблагого Господа; знаємо бо, воістину знаємо, що все, що ти захочеш, виблагати у Нього можеш. Тому ми смиренно припадаємо до тебе і просимо: умилостив Владику неба і землі, щоб Він подав нам дух твоєї ревності для виконання Його заповідей, щоб ми змогли провадити земне життя доброчинно, успадкувати райські оселі і з усіма святими прославляти Отця, і Сина, і Святого Духа навіки-віків. Амінь.

 

Зі Святом усіх!

Мучениць Софії та Ірини єгипетських.jpg

Змінено користувачем Vlad3
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Від цього року Свято Мучениць Ірини та Софії відзначають 18 вересня. 

 

О, багатостраждальна і преславна Ірино, невісто Христова всехвальна, угоднице Божа! Стоячи перед престолом Пресвятої Тройці і насолоджуючись невимовним блаженством, споглянь милостиво на нас, що приносимо тобі цей похвальний спів. Виблагай нам милість, відпущення гріхів у Преблагого Господа; знаємо бо, воістину знаємо, що все, що ти захочеш, виблагати у Нього можеш. Тому ми смиренно припадаємо до тебе і просимо: умилостиви Владику неба і землі, щоб Він подав нам дух твоєї ревності для виконання Його заповідей, щоб ми змогли провадити земне життя доброчинно, успадкувати райські оселі і з усіма святими прославляти Отця, і Сина, і Святого Духа навіки-віків. Амінь.

Зі Святом усіх!

Мучениць Софії та Ірини єгипетських.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...