Перейти до змісту

Чи можливо підхопити вірус телефоном

Рекомендовані повідомлення

Питання: чи можливо "заразити" вірусом нателефон?

В мене телефон SonyEricsson W810i.

Після підключання до комп*ютера і закачки на телефон ігр з інтернету почав глючити.

На флешці з*явилася папка Playlist.

При чому така папка з*явилася і на звичайній юсб флешці.

В меню "дзвінки" всі номери показує як приховані або невідомі, хоча історія дзвінків була цілком нормальна.

Я думаю що вхопив десь вірус.

Це можливо? Якщо так, то які способи лікування оскільки антивірус ніочго не находить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То ти мені файло з вірусоносного телефона скидав? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hard Reset або перешити телефон. Якщо все закидалося на флешку, то спробуй форматнути флешку і hard reset телефона, а якщо не допоможе, то треба перешивати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо!..

Я наведу власний приклад: я поважаю вже давно свій мотор Е1 через можливість перепрошивати нього кожен тиждень :) Так от при одній прошивці телефон при підключанні до комп'ютера сам форматував флешку, а в самій пам'яті телефона знаходило троянчега. Зайшов на форум і прочитав що це і є комп.вірус який видає себе під файл .jad .jar - ну це розширення Java... Я почистив всі ігрулі і проги на телефоні(ох, жаль було) і трабл пропав - все стало нрмально працювати і багів більше невідбувалось!

Тому якась з ігруль в тебе заражена, дивлячись на порівняння моєї ситуації з твоєю! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо виходити з того, що вірус - це програма, то можемо зробити певні висновки.

Модифікувати ПЗ телефона, та ще й "на льоту" не так просто. Для W810i найпростіший варіант - то Java. Також можливе зараження флеш-карти якимось комп'ютерним вірусом, що зараз зустрічається досить часто. Але цей вірус шкоди телефону не може заподієти, він ж на ньому навіть не запуститься - різні платформи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім, буду пробувати Hard Reset.

to Romich на той момент все було стерильно. Все почалося вчора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. Ти мене втішив. А то я вже боявся, що в моему 6070 операційна здохне. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вірус на W810 ? Спасібо. Пасміялсо. Там в ньому що Symbian чи Win Mobile, а може Vista ? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вірус на W810 ? Спасібо. Пасміялсо. Там в ньому що Symbian чи Win Mobile, а може Vista ? :D

Давай посмеемся вместе. ^_^ Телефон моей дочки (простенькая моторолка, без Висты :) ) был заражен autorun'ом.exe, при подключении к ноуту позже автоматом было заражено штук десять флеш-драйвов ну и в конце концов пришлось снести систему.

Уже , чесно слово, тошнит от язвительных советов псевдохакеров. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. Ти мене втішив. А то я вже боявся, що в моему 6070 операційна здохне. :D

А якщо у нього був інкубаційний період? 2 Romich так шо не розслабляйся. ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давай посмеемся вместе. ^_^ Телефон моей дочки (простенькая моторолка, без Висты :) ) был заражен autorun'ом.exe, при подключении к ноуту позже автоматом было заражено штук десять флеш-драйвов ну и в конце концов пришлось снести систему.

Уже , чесно слово, тошнит от язвительных советов псевдохакеров. :)

Так це заражено не телефон, а флеш-карта даного телефону. І, як правило, не .exe, а autorun.inf, відомі ще з часів перших дисків CD-ROM. Таким чином розповсюджуються троянські програми, які самому телефону шкоди не причиняють, а просто використовують його для розповсюдження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так це заражено не телефон, а флеш-карта даного телефону
Погоди-погоди! Стоп!

Вирус присутствует? Так какая разница, как это называть? Это уже демагогия.

С таким успехом можно сказать: "Вирусом заражен не компьютер, а хард. А вирусы рапространяются не в интернете, а с сайтов , причем самому сайту они никакого вреда не приносят" :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким самим успіхом можна стверджувати, що вірус може бути на будь-якому носії інформації. На телефоні, плеєрі, фотоапараті... Та просто на клаптику паперу, де записано пару байт коду.

Чи може туалетний папір підхопити вірус? - Так, звичайно.

Віруси розвиваються, модифікуються, створюються нові... Не даремно ж однією з характеристик вірусів є здатність до саморозмноження. Те, що зараз вважається неможливим за кілька років стає буденною реальністю, навіть уваги на це не звертають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to difoto я розумію, що в телефоні немає ОС, і теоретично не може бути вірусів.

А як пояснити те що після стирання всіх .jad і .jar файлів та повного стирання пам*яті телефону (флешку вийняв :owl:) все стало нормально працювати.

Якщо глюк завідомо всунутий в файл для того щоб виводити з ладу чи частково заважати роботоспособності телефону - це і є вірус. Примітивний, але вірус. Такшо ненада ляля. :0015:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ди, Саня прав. В твоем случае с самим телефоном то все было тип-топ. Страдало токо то, куда иго подключали. значит вирь был обыкновенный компутерный :0015: а не тилипонный.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо не ставив самостійно сертифікат на Java або не дозволяв програмі при питаннях "а можна?" все, що їй заманеться, то й телефон глючити не міг, ну хіба що від лишніх папок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну всетаки відпишу!.. :ok:

Тут звучать такі репліки про ОС, про вінду ітд. - БРЕД!!! А якщо прикінути що таке вірус?.. Це також програма презначина на певні функції ітд. !Доречі не завжди паразитуючі а інколи і лікуючі, дивлячись на що вона спрямована! Тому розширення і форма в якій вона присутня в сабжі різниці ніякої немає. Це і є ігруля яка просто хакнута, абож просто не призначена для даного типу телефонів(хоча друге навряд може робити такі наслідки)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sp_RoNdo, якщо так, то спочатку потрібно дати визначення що таке вірус. А вже потім можна сперечатися, вести дискусію.

Якщо виходити лише з того, що це програма, то для її виконання потробно кілька умов. Тобі це має бути добре відомо. Телефон цим умовам відповідає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...