Перейти до змісту

Трекбол чи тачпад (клавіатура з ними)?


Трекбол чи тачпад?  

5 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Стало питання вибору безпровідної клавіатури (робота "з дивану") і стоїть вибір - вибрати клаву з трекболом чи з тачпадом?

image.png.f18d95e2882e74ae7dc0e2e28d01946c.pngVS image.thumb.png.0ac0e070f2070524cd71b085f3da78ca.png

Для прикладу, клавіатура з трекболом  Trust Compact (в Розетці зара 499грн) (відеоогляд) і клавіатура з тачпадом 2E 2E-KT100WB (вчора на КТС була ще теж 499 грн, а сьогодні вже 699, але це не важливо, не суть питання)

 

Трекбол - з одного боку здається зручно, можна тримати клавіатуру обома руками, значить і лежачи... з іншого боку трекбол, здається, незвичним, і можливо не таким "точним" в користуванні (для не просто тицяти по фільмах в ютубі, а щоб і для редагування тексту, і т.д.)

 

Тачпад - з одного боку це вже звичне, нормально можна працювати на компі з будь-якими задачами (ну, про малювання не будемо :)), але з іншого боку одна рука зайнята вже суто для тачпада, тобто клавіатуру доведеться втримувати однією рукою, чи якось простосовуватись...

 

Я ніколи трекболом не користувався, хочу запитати, хто юзав і те, і те - що б ви обрали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Дика дичина, про зручність і точність позиціонування можна забути.

2. Вже схожа на +- прийнятну клаву, але їй бракує однієї зручної дрібниці, продубльованої лкм з лівого боку, це одразу вирішує проблему 'хвату клаву в повітрі' (утримується як геймпад)

Logitech k400r/k400 - мастхев в цьому класі пристроїв, перевірено практикою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На заводе рабочие места в основном с трекболами вместо мышек. И в основном Logitech Trackman Marble. Ими еще можно пользоваться. А вот клава на одном станке с трекболом диаметром 1 см- это такое извращение.....им работать не возможно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...