Перейти до змісту

Юридична допомога зі спадщиною!


Sp_RoNdo

Рекомендовані повідомлення

Ситуація: Є у внука свідоцтво на спадщину від баби. Спадкове майно! Категорія майна: Інше(рухоме майно) Опис: право на земельну частку.

Як можна переписати ощабну книжку СССР на того ж внука?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На підставі чого внук вступив у спадщину - в силу закону чи в силу заповіту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тобі заповідається конкретне майно згідно заповіту - то тільки на його спадкування ти маєш право. Решта майна спадкуватиметься родичами першої черги (чоловік, дружина, діти, батьки). Якщо ж в заповіті записано щось типу "заповідаю все своє майно, з чого б воно не складалося" - то йди до нотаріуса, і вирішуй в нотконторі. Оскільки така формула заповіту, в принципі, дає тобі право на все майно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 року потому...

New питання до людей з досвідом в юрисдикції:

Така ситауція:

жила одинока бабулька (рідна сестра баби) на хуторі під приміським селом. Зимою померла, рідна сестра бабульки з родичами її поховали і т.п., і прийшов час розбиратись зі спадщиною. Заповіту немє. Сільська рада, як власність померлої бабки виділила земельну ділянку, в межі якої не входить будинок (!), хоча він ще придатний для проживання. Таке рішення сільські чиновники мотивують тим, що у них цей будинок ніде не числиться, і в них нове планування вулиць.... Хоча померла бабка в тому будинку прожила все життя - з 1930х років. А саме цікаве, що всякі запрошення на вибори приходили без проблем - бабка числилась десь в них.

Планую направити в сільську раду інформаційний запит, щоб мені офіційно на папері виклали, що у них по земельно-кадастрових паперах числиться за померлою бабкою. Згідно Декрету Про приватизацію земельних ділянок вiд 26.12.1992 № 15-92 покійній бабці в 1993 році мали офіційно присвоїти якусь присадибну ділянку? Адже в неї був будинок, сарай, грядка біля будинку. Проблема в тому, що паперів не найшли (могли бути вкрадені, згублені, добре сховані), і відмітку в паспорті немає можливості глянути, бо паспорт вже здали. Думаю, що можливо сільські чиновники шось мудрять, щоб собі відхопити кусочок землі, бо в останні роки в тому районі масово ведеться будівництво приватних котеджів.

Порядьте, як правильно діяти в такій ситуації?

дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nikandr, а державний акт на земельну ділянку є? рішення сільради про виділення землі є на руках? яке цільове призначення земельної ділянки?

звернись у обласний архів, що по вул. Ветеранів, 21. можливо там зможуть підняти дані по ділянці і виписати довідку про виділення земельної ділянки. якщо ж даних не буде знайдено, то в довідці так і напишуть, що "даних не виявлено"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...