Перейти до змісту

Lenovo ideapad 500-15acz проблеми з підключенням SSD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Принесли даний ноут з метою поставити SSD та залишити вінт Seagate 500 Гб, ноут з магазину. Але при підключені ССД як основний, а вінт в карман DVD виникли проблеми, а саме диску не видно ні в БІОСі ні у віндовсі, після перекидки дисків поставив Windows 7-64 на SSD. ОС працює в штатному режимі, але вхід у БІОС та/або запуск ОС проходить на 25-40 сек довше. Вияснив, що система хоче підключити жорсткий диск, але нічого не виходить. В БІОСі іноді цей диск може з"явитись, але далі нічого нового. З свого ноута зняв вінт на 320 Гб, вироблений максимум в 2010 році (САТА ІІІ відсутній) все запрацювало, цей новий диск в моєму старому ноуті теж появився, в мене немає САТАІІІ, тільки САТАІІ. 

Зробив висновок, що на приводі ДВД САТАІІІ не працює і система просто не підключає жорсткий диск.

ДВД працює штатно. Підключав три різні кармани, результат нульовий. 

В кого які будуть думки як підключити жорсткий диск в ноуті. Пропонують встановити Windows 10, але в мене є сумніви чи буде працювати цей диск. Дякую.

П.С. БІОС майже пустий.

Опубліковано
Щойно, dj_design сказано:

- SSD ставите на місце основного...

- основний в карман на місце DVD ..

Все так і зробив. Ноут не бачить вінта, вертаю ДВД - бачить його. 

Опубліковано
2 хвилин тому, dj_design сказано:

поставити .. зайти в БІОС і скинути налаштування на "дефолт" ... має протестувати обладнання і побачити ..

Да що я тільки не робив, не виходить. Перший раз таке.

Опубліковано
4 хвилин тому, dj_design сказано:

ССД як основний - працює ? один .. біз нічого ... систему поставили і все ок ?

підключаєте "старий вінт" в карман і його не видно, так ?

Так, 100%. Вставляв в карман свій старий диск (САТА2), система побачили і у вінді читався правильно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...