Перейти до змісту

Без причини гріється відеокарта

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не зовсім стандартну маю проблему.

Купував нове залізо років 3 тому, конфа не важлива (чуть пізніше скажу чому). Все збирав сам, далеко не вперше і проганявши зібране залізо по різним іграм залишився конфою задоволений.

Встановив чисту, звісно ломану :blush: win 7 x64. Днів через 20-30 замітив проблему наступного характеру:

хвилин через 20 після ввімкнення ПК на відеокарті NVIDIA GeForce GTX 760 починає робити голосно кулер, температура 65-70 градусів наче під навантаженням, а за цей час окрім браузера нічого не запускалось. І так після кожного запуску/ребуту. Гугл ніякої відповіді окрім браку не дає. Я і драйвера обновлював і що тільки не робив. 

Що саме головне проблема лікується дуже просто як для одного запуску: в диспечері вбиваю відяшку як пристрій (і температура тут же падає), оновлюю пристрої, вінда сама її знаходить і все гуд. Температура 33 градуси. Так я просидів мабуть з місяць і прийшла до мене думка поставити інший образ.

Скачав, встановив і роки зо 2 все було добре.

Вийшла 10-ка, рішив її спробувати. Юзав я її десь пів року. Там теж було все нормально. Але терпінню мому прийшов край і я таки повернувся на 7ку.

Зараз знову відео гріється без причини. Мабуть встановив той кривий образ (виходить що проблема була саме в ньому?) от і питаю: вінду переставляти трохи лінь, не факт що знову буде не кривий образ, хтось стикався з подібним?

Опубліковано

можливо майнер в образі?

Виробника відео вкажіть, і гляньте можливо на сайті виробника є нові Biosи для відео.

Опубліковано
2 хвилин тому, Story сказано:

можливо майнер в образі?

Виробника відео вкажіть, і гляньте можливо на сайті виробника є нові Biosи для відео.

Asus.

Шити відео ще більше лінь чим переставити вінду. Тому варіант з Біосом трохи не канає, я скоріше вінду переставлю ніж буду шити відяшку.

Опубліковано

в мене таке колись було через процес, який самостійно запускався і грузив відеокарту - щось схоже на майнінг

причому де та exe на компі взялася - хз

Опубліковано
Цитата

Встановив чисту, звісно ломану win 7 x64

то так і не зрозуміло. чисту чи ломану?

чиста - оригінальний msdn образ системи

а ломана - то значить що її хтось перелопатив, і не треба ключ активаціїї.

ставте чисту. і активуйте ключем або активатором

Опубліковано

таке саме недавно було, якісь вірусняк в процесі сидів грузив ГПУ на 100%, курейтом прогнав вилічіло... і вобще хз звідки він взявся

Опубліковано
1 година тому, Nick85 сказано:

то так і не зрозуміло. чисту чи ломану?

чиста - оригінальний msdn образ системи

а ломана - то значить що її хтось перелопатив, і не треба ключ активаціїї.

ставте чисту. і активуйте ключем або активатором

Чиста, а потім крякалась.

Опубліковано

Здається знайшов.

Через 15 хв після старту системи по шляху C:\Users\Admin\AppData\Local\NVIDIA\ISSCH запускається файл issch.exe

Вбиваю процес і все стає в нормі.

Але ні пам"ять ні процесор він особо не грузить, 1-2% проца і десm 150 мб пам"яті.

@nikblack дякую за наводку.

Опубліковано
1 година тому, Ha3aP сказано:

Через 15 хв після старту системи по шляху C:\Users\Admin\AppData\Local\NVIDIA\ISSCH запускається файл issch.exe

А звідки дрова до відяхи?

Опубліковано
31 хвилин тому, Ha3aP сказано:

Офіційний сайт.

дивно.

на офсайті підхватити локера чи майнера - шанси нульові.

хз що то за лажа така.

Опубліковано
16 годин тому, Ha3aP сказано:

Здається знайшов.

Вбиваю процес і все стає в нормі.

Але ні пам"ять ні процесор він особо не грузить, 1-2% проца і десm 150 мб пам"яті.

@nikblack дякую за наводку.

В себе також помітив на днях що вентилятори щось шумлять як під навантаженням. Зайшов в диспетчер/ процеси і бачу там процес InstallShield Update Service, який добряче на 40-50% грузить процесор. Раніше такого не було. Зупинив його, зразу все стихло, але ж при наступному включенні компа він знову тут як тут. Це ж схоже той самий Issch. От думаю що з ним робити далі.

Опубліковано
2 годин тому, SergLutsk сказано:

От думаю що з ним робити далі.

В службах вимкнути

Пуск - виконати - services.msc

Знайти службу nVidia і зупнити процес. і вимкнути автозавантаження.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

В службах вимкнути

Пуск - виконати - services.msc

Знайти службу nVidia і зупнити процес. і вимкнути автозавантаження.

В службах такого не знайшов, тільки в процесах (хіба що служба якось по іншому ймовірно зветься).

В процесах зупинити не проблема, але на наступний день при запуску системи вона знову запускається.

В атозавантаженні нічого що стосується nVidia  не вввімкнено. Є якісь NVIDIA Backend і NVIDIA Capture server proxy, обидві вимкнені.

А nVidia  служб більш ніж достатньо, на скріні 2016-08-25_164312.jpg

Опубліковано
14 хвилин тому, SergLutsk сказано:

В процесах зупинити не проблема, але на наступний день при запуску системи вона знову запускається.

Дабл клік на службі, зупинити і з випадаючого списку вибрати "вимкнено", замість автоматично.  Применить. ок.

Можна, в принципі, всі служби нВідії вимкнути.  Всі, що нижче після Драйвера.

Опубліковано
20 годин тому, Zheny@ сказано:

дивно.

на офсайті підхватити локера чи майнера - шанси нульові.

хз що то за лажа така.

Вчора грохнув ту папку з бідою і все норм.

То не драйвера, якась друга біда. Можливо в самій вінді. Бо з"являється не відразу, а десь днів через 30. А мо активатор??

Опубліковано
16 хвилин тому, Zheny@ сказано:

активатор 7-ки?

ТО дам тобі білу 7-ку. З ключем :)

Я вже не пам"ятаю (( Йшов разом з віндою. Вінду качав на nnm.

Опубліковано
5 хвилин тому, Ha3aP сказано:

Я вже не пам"ятаю (( Йшов разом з віндою. Вінду качав на nnm.

скачай MSDN enterprice образ.

Опубліковано
В 25.08.2016 at 13:00, SergLutsk сказал:

В себе також помітив на днях що вентилятори щось шумлять як під навантаженням. Зайшов в диспетчер/ процеси і бачу там процес InstallShield Update Service, який добряче на 40-50% грузить процесор. Раніше такого не було. Зупинив його, зразу все стихло, але ж при наступному включенні компа він знову тут як тут. Це ж схоже той самий Issch. От думаю що з ним робити далі.

да блін курейтом пройдіть 5 мін, воно видалить/обезвредить його, така сама херня була... 

Опубліковано
34 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ну ось, пройшовся курейтом, він нічого не знайшов.

Як CureIt шукає віруси?  Правильно - перевіряє цифровий підпис. Якщо його немає - прога на 99% вірус.

Таким чином всякі Amigo від Мейл.ру  і їхні подібні проги - насправді вірусня і трояни, яка відправляє інфу про власника куди треба, але антивіруси цього не розуміють, бо?

Правильно, там є цифровий підпис.

Так і у випадку Нвідії. Прога яка постійно нагружає систему якимись незрозумілими задачами. Варто поставити якийсь FireWall, чи інший аналізатор трафіку, щоб побачити куди прога лізе. Наприклад WireShark.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...