Перейти до змісту

Ноутбук Samsung R528 не вмикається кулер

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня.
Потрібна порада щодо ноутбука Samsung R528.
Ноутбук почав грітись і потім сам вимикається. Важливо те, що не чути роботи кулера.
Розібравши ноутбук (була проведена повна чистка, заміна термопасти...), перевірив роботу кулера(під напругою 5В) -
кулер працює, як і раніше працював, на великих оборотах без сторонніх шумів і нарікань.
Зібравши ноутбук, перевірив роботу - проблема не зникла, після навантаження починає зростати температура і не
чути роботи кулера на великих оборотах. Якщо прислухатись, то чути роботу кулера, але тільки на невеликих
оборотах.
Від кулера йде три провідники(чорний, червоний і білий)
5В подавав на чорний і червоний - все прцює добре, є великі обороти(так як і було раніше до виникнення проблем).

Можливо хтось стикався із подібною ситуацією, порадьте в чому може бути причина несправності.

З повагою, Віктор.

Опубліковано
1 час назад, Oli сказал:

1  міст

2 неправильна чистка (може резинка всохла?)

Дякую за відповідь.

Чистку проводив я сам, вже не перший раз і не перший ноутбук...

Справа в тім, що проблема виникла не після чистки, а в процесі роботи ноутбука.

Зараз, наприклад, температура процесора не піднімається вище 45-48 град. і так може бути на протязі всього дня роботи на ноутбуці. Якщо вже запустити якусь гру, тоді починаються проблеми.

Напевно варто зазначити, що ноутбук сина 11 років і стались ці проблеми, з його слів, після того як він поставив чергову іграшку і почав її випробовувати...

З однієї сторони мені стало трохи спокійніше, бо не треба контролювати час і відганяти від ноутбука, нагадуючи про перерви. З іншої сторони все таки хотілося би розібратися із проблемою.

1 час назад, Oli сказал:

може резинка всохла?

А що за резинка?

1 час назад, Alexsite сказал:

Дякую, прочитав. Дійсно, схожа проблема як в мене.

Опубліковано
1 час назад, Oli сказал:

може speedfan ставили?

SpeedFan  не ставив, не було необхідності.

Питав у сина, він теж не встановлював  SpeedFan.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...