Перейти до змісту

1-кімнатна в новобудові в центральних районах чи 2-ох(3-ох) кімнатна у віддалених


гость

Рекомендовані повідомлення

В кого які думки щодо придбання квартири  1-кімнатної в новобудові в центральних районах чи 2-ох(3-ох) кімнатної у віддалених районах міста для сім'ї з 1 дитиною. ( в планах збільшення сім'ї) Над цим питанням довго думаю і не можу дійти якогось рішення. Придбання будь-якого варіанту має як свої плюси так і мінуси,  Хотів би почути поради,пропозиції, думки з цього приводу. Наперед вдячний .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання де брати квартиру дуже сильно залежить від кількох факторів

1. чи є у вас авто? якшо так, і ви постійно на ньому їздите, то це все міняє. тоді будиночок за містом-ідеальний для вас варіант.

якшо ж плануєте користуватись громадським транспортом, то лише в місті і лише в центральних або близьких до них районах-центр, 33ій, київська. 

ви просто собі уявіть як ви будете після шопінга з речами/продуктами добиратись за місто. окрім того, в даний час не виключено, що все може статись, а тому в ідеалі, щоб ви додому і пішки могли дійти. маршрутчики чи тролейбусники можуть оголосити страйк, як уже колись було (пару років тому). я добре пам'ятаю, як деякі люди добирались в ліпіни, звисаючи з напівзакритих дверей маршрутки на ходу. то був жах. 

2. де знаходиться ваша робота, школа для дітей, чи важлива для вас інфраструктура (заправки, магазини, базари, і тд). 

3. новобудова чи вторинний ринок-тут уже залежить не лише по грошам, які зразу викласти. у деякі квартири треба буде ще потім вкласти огого. новобудови часто здають взагалі без ремонту. голі бетонні стіни і все. а у вторичках часто прогнивша сантехніка (яку дорого поміняти, не завжди можливо і дууууже проблематично взагалі), уже є хоч якийсь ремонт, але чи вам до смаку він буде-хз. 

4. питання сусідства. у вторичках всі один одного знають, колектив уже підібраний. якшо розговорити бабульок-взнаєте чи тихо там жити, чи сусіди не наркомани і тд. у новобудові нарків і алкашів скоріше за все не буде і порядок трохи довше триматиметься. але в новобудові ви не знатимете сусідів до останнього, і завжди є шанс, що ваш сусід буде бидлом, хоч і багатим. гроші є, а культури нема. там же як карта ляже. ну і окремо зазначу з власного досвіду-в новобудові завжди буде чмо, яке буде робити ремонти надцять років. усі за півроку-рік пороблять і спокійно будуть вже жити, а те чмо свердлитиме ще пару років. то як аксіома. хоча часом і в старих будинках деякі сусіди свої хороми прихорошують роками, свердлять, довбають. але в новобудові-це точно буде, а на вторичці-імовірність набагато менша. 

5. питання безпеки. в нас воно часом випливає з району, але далеко не завжди. хоча якшо в новобудові є консьєрж чи охоронець-це дуже хороша річ. 

врахуйте, що новобудови більше під прицілом людей, ласих до наживи, аніж старі будинки. окремо зазначу, часто старіші будинки можуть бути побудованими краще. якшо він стоїть десятиліттями і немає ні тріщин на стінах, ні зсувів, то ще не одне десятиліття простоїть. а новобудови як зараз будуватимуть-це дуже велике питання. можуть краще збудувати, а можуть і ні. 

6. однушка то не варіант для сімейних людей. хоча дивлячись яка однушка, є ж однушки по 55-60+ квадратів, а є і по 35. але повірте, хоча б 2 кімнати потрібно, якшо плануєте не більше однієї дитини. поки дитя мале, то ще так, а підросте-треба буде хоч якийсь приватний простір дитині. 

 

коротше, дивіться, що вам ближче до душі і до кишені. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо є можливість і далі збирати гроші, щоб у майбутньому знову розширити площу, то зараз я би вибрала однокімнатну в новобудові, з надією, що через 5-10 років куплю 2 чи 3 кімнатну квартиру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Новобудова це звичайно чудово. Ми теж думали над цим питанням.  Але вибрали вторинний ринок. Трикімнатна квартира в новобудові коштувала стільки, скільки загалом нам обійшлась трикімнатна ( будинку 30 років) плюс капітальний ремонт.  Одночасно займались пошуком житла знайомі, але вони тільки новобудову шукали. Ми вже 2 роки живемо і радуємось, а вони й досі ремонт роблять. Щодо центру - ніколи не розглядала цей варіант. Бо для мене центр - це тьма народу,  всі студенти, всі приїзджі. Спальні райони  - менше чужинців. Хоча?  Що важливо, плюси - транспортна розв'язка, доросла і дитяча поліклініки, ринок, школи, садочки, парк. Мінус - лише один супермаркет Сільпо, а ще Вопак є. Але одна кімната для сім'ї то не варіант однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...