Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Просто невеличка історія, щодо чудової (на мою думку) можливості ноутбуків та робочих станцій.

Прийшов вчора до мене сусід. Приніс ноутбук HP notebook PC 2000. Із ліцензійною Віндовс 8.

Каже, що не грузиться. При увімкненні ноутбука проходить завантаження системи, екран-вітання, і мав би з'явитися робочий стіл. Але цього не сталося, робочий стіл не з'явився. Тупо чорний екран і курсор мишки.

Ctrl+Shift+Esc - Диспетчер задач. З'явився. Ура. А там..... мрак. і якісь майнери запущені. І якісь фармінги. І китайські "файрволи" і чого там тільки не було.... вбити їх - нічого не давало.

Через диспетчер завдань вдалося запустити експлорер. Побачи що є, і що з ним робити.

Оскільки нотік не бачив рук доморощених "спеціалістів", аля "Звєрь-двд" на всі випадки життя, то все було як є.

Тобто розділ Recovery (15Gb) і системний розділ типу диск "С" на весь вільний простір. :)

Підключену флешку побачив, туди я скинув 10 тон фоток (10-12 гіг) і вирішив щось робити далі.

При включенні ноута F11 - recovery mode. (В неті надибав інструкцію, що і як, але не читав, і так все ясно і інтуїтивно)

Там був вибір мови інтерфейсу, англ чи рос.

А далі кілька віріантів що робити.

Обрав - "перевстановити з нуля із заводськими налаштуваннями"

15-20 хвилин і переді мною екран із налаштуваннями кольору інтерфейсу, вибір користувача, віфі і т.д., що є при установці 8-ки.

Ще 2-3 хвилини налаштування і переді мно ЧИСТА вінда, з драйверами і усіма "комплектними ніштяками".

Я лише грохнув тріал-ний Нортон інтернет сек'юріті. Встановив НОД-32 (з крякою). І кілька приблуд на кшталт флеш плеєра.

Акронісом відрізав кусок від "великого" (400 з гаком гіг одним розділом) системного розділу гіг 200, і закинув туди ті фотки, що зберіг.

Ніяких кряків-активаторів і нічого такого.

Вся процедура зайняла більше 2-х годин часу, з яких година - копіювання фоток на флешку і назад. І перед тим хвилин 30 - марні спроби відновити вінду, вимкнувши всю хєрь, що до неї вчепилася.

Чистого часу пішло не більше хвилин 40. Це із встановленням програм (кодеки, офіс, антивірус, скайп )і всякого такого.

Нагадаю, ніяких дисків у мене не було. НІЧОГО. Тому, якщо у вас є такий заводський нотік, не тронутий, то не варто чіпати те, над чим подумав не один інженер.

Виникло запитання: Як самому замутити такий рекавері розділ для домашньої машини.

Так, варіант acronis tru image розглядався. Але для цього потрібен акроніс із закгрузкою зовні. Флешка чи Диск.

А тут не потрібно.

Ф11 в БІОС-і, із вибором отого рекавері розділу, це всього лиш змога загрузитися з того розділу.

Опубліковано

Акроніс може створювати свої бекапи в "Зоні безпеки Акроніс" то такий прихований розділ. А також записати в MBR свого завантажувальника. Можна запустити акроніс перед завантаженням ОС і з "Зони безпеки" відновити які хочеш резервні копії - файли, розділи, диски

Опубліковано

Вчора витравив з ноута вінду 8.1 , поставив 7. Ноут як заново народився :) . Навіть відкат до заводського стану не рятував - лаги були страшенні.

попередньо зберіг ключ від ліцензійної вісімки - на всякий випадок.

Опубліковано

Вчора витравив з ноута вінду 8.1 , поставив 7

Була така думка. Але за браком часу.. та й з дровами потім гратися...

Опубліковано

Прикол був в тому, що сімка вилітата з синім екраном до початку установки, але новий біос все таки дозволив її встановити. Драйвери для сімки були на сайті виробника dell.

Опубліковано

Драйвери для сімки були на сайті виробника dell.

В НР все складніше. Якщо ноут вийшов із Він8, то НІЧКИХ інших на сайті для цієї моделі - може не існувати. Приблудами типу "всі_дрова_на_одному_диску" не використовую принципово. Виключно чиста установка кожного драйвера.

Хоча, той DriverPack Solution мене виручає часом. Коли часу шукати дрова - немає.

Опубліковано

Виникло запитання: Як самому замутити такий рекавері розділ для домашньої машини.

Женя, все просто. Вже призабув, як там з вісімкою, а при чистій установці десятки видаляю(!) системний розділ, створюючи новий, система просить дозволу на резервний розділ 500МБ, погоджуюсь. Десятка туди пише свої необхідні файли для бекапу. Вже пробував з відкатом. Все відбувається, як ти описав. Якщо не помиляюся, то у вісімці теж була аналогічна фіча для відкату. Тільки розмір розділу інший.

з усіма "комплектними ніштяками"

Не знаю, які там "комплектні ніштяки" в HP notebook PC 2000, але в переважній більшості вендори настільки жорстко гадять в систему своїм сумнівним софтом, що вона ледь дихає.

розділ Recovery (15Gb)

Немаленький розділ для рекавері системи. Якщо розмір в HP брали не зі стелі, то уявляю, скільки там "ніштяків"!

Опубліковано

Женя, все просто. Вже призабув, як там з вісімкою, а при чистій установці десятки видаляю(!) системний розділ, створюючи новий, система просить дозволу на резервний розділ 500МБ, погоджуюсь. Десятка туди пише свої необхідні файли для бекапу. Вже пробував з відкатом. Все відбувається, як ти описав. Якщо не помиляюся, то у вісімці теж була аналогічна фіча для відкату. Тільки розмір розділу інший.

Ти про 100-мегабайтний огризок, що робить 7-ка?? Нє... То не то. Там 15гіговий розділ.

А щодо відкатів. То це налаштовується у системі, і просто грохає все, що ставилося від контрольної точки. Робить систему чистою.

Це знову ж таки не те.

Рекавері мод - форматував системний розділ. Встановив начисту вінду і поставив дрова.

маю на роботі 2008 сервак. АД.

Хочу йому таку ж фєгню замутити. Щоб єслі шо - раз і все!

Опубліковано

Немаленький розділ для рекавері системи. Якщо розмір в HP брали не зі стелі, то уявляю, скільки там "ніштяків"!

Це - розкручена чиста система із встановленими дровами. А ніштяки - це проги типу Нортон інтернет сек'юріті, І майкам для камери, і ще кілька лайняних (платних) програм. My HP games. Все. Більше нічого.

Для того і 15 гіг. Постав чистк систему - накатай дрова і постав кілька "корисних" прог. скільки займе місця в тебе папки windows / Program files / Program data ??

Опубліковано

Ти про 100-мегабайтний огризок, що робить 7-ка??

Я про сімку ні слова. В десятці - 500МБ.

Нє... То не то.

Думаю, то. Тільки без приблуд.

OYRVv.th.jpg xV8C.th.jpg

Опубліковано

Дома спробую по інструкції, яку сам знайшов.

Не хочеться мені грохати сервак 2008. А 7-ки 8-ки під рукою немає.

Опубліковано

Дома спробую по інструкції, яку сам знайшов.

Не хочеться мені грохати сервак 2008. А 7-ки 8-ки під рукою немає.

на сервері така функція доступна?
Опубліковано

на сервері така функція доступна?

повинна бути.

В готових рішеннях НР, (брендові сервери) були диски PE (PreInstallation Environment) де можнат було підготувати машину для установки сервера.

Зручна штука була.

Також була і RE відповідно (Restore Environment). От зараз намагаюся вичитати, як це примінити до не купленого сервера :)

Включити функції в самому 2008R2

Опубліковано

Є просто архівація даних.

ТОбто "копія" вінди.

таке робив. + можна поставити в розклад, щоб до створеного образу дописувалися зміни, коли там треба. 1 раз на добу / тиждень. Задати час.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...