Перейти до змісту

Допомодіть вибрати кулер на процесор AM2+

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня. З настанням спеки, почав безбожно гудіти боксовий кулер на процесорі Phenom x3 8450. 70 градусів при повних оборотох біля 5000 rps, на слух 40-50 децибел. Аж системник вібрує) Думаю простою заміною термопасти необійтись. Ось надивився декілька бюджетних варіантів, так як розгону не буде. Надіюся позбавитись хочаб шуму. Прошу вашої поради, у виборі. Може хтось продає щось гривень до 200 взявби. Поки дивлюсь між цими двома варіантами:

http://www.itbox.ua/product/Kuler_dlya_processora_CoolerMaster_DK9-7F52B-0L-GP-p19510/ - Скольжения с винтовой нарезкой (Rifle Bearing) (хз що таке)

або

http://www.itbox.ua/product/Kuler_dlya_processora_Xilence_XPCPUAM2B-p150446/ - скольжения (sleeve bearings) (аналогічно)

Буду вдячний:)

Опубліковано

обидва варіанти нічим не кращі боксового.

http://www.itbox.ua/...ER_PRO-p153548/

http://www.itbox.ua/...XX_200-p153551/

http://www.itbox.ua/...erforma-p54049/

Боксовий цілком влаштовував останні 6-7 років. Але час взяв своє, кулер деградував. Так як розганяти не буду то перформа і тд, занадто.

Опубліковано

Кулер не може деградувати. Він може забитись пилюкою, може засохнути термопаста, почати гудіти вентилятор.

Я б все-таки почав з термопасти і пилюки, результати іноді вражають.

А за 200грн зараз навіть б/в навряд чи вийде знайти щось нормальне.

Опубліковано

Кулер не може деградувати. Він може забитись пилюкою, може засохнути термопаста, почати гудіти вентилятор.

Я б все-таки почав з термопасти і пилюки, результати іноді вражають.

А за 200грн зараз навіть б/в навряд чи вийде знайти щось нормальне.

Мій деградував. Почав гірше крутитись, механізм зносився. Від пилюки чистив. Термопаста знизить температуру на декілька градусів, але не вирішить всю проблему.На рахунок ціни я розумію. Та як писав раніше, розганяти не буду, бо попався невдалий екземпляр. Боксовий кулер нормально працював до цього літа. А зараз шумить що боінг на взлеті) Замовив другий кулер з мого першого посту, сьогодні буду тестувати. Дякую всім хто відписав:)

Опубліковано

Я недавно взяв собі такий проц: http://hard.rozetka.com.ua/amd_fx-6350_fd6350frhkbox/p275835/

Після зборки був в тихому шоці від роботи кулера - шумів неймовірно.

Зняв з старого інтела старий кулер http://hard.rozetka.com.ua/zalman_cnps5x_performa/p187245/ і пришмандьорив його на новий проц. В налаштуваннях біоса по замовчуванню кулер працює на 30% потужності, а при температурі 60С повинен включатися на більші оберти. Так за тиждень жари я не почув прискорення обертів на кулері :_06:

З.І. Я би радив взяти нормальний кулер на перспективу, а не перебиватися БУшкою, бо якщо БУ продають, то рідко від хорошого життя.

Опубліковано

із власного досвіду скажу, що АМД ,ті ще доменні печі... Як старі Інтели 8хх моделей. :)

Із того ж досвіду скажу, що варто взяти все ж таки людського кулєра під всі сокети.

В мене зараз Zalman Optima - 10X. Є ще 8X і 11X.

Так, згоден, дорого. Зате тихо і холодно! Якщо процесор не дуже гарячий, я відключав вентилятора. Коли кодував відео (процесор був задіяний на всі 100%) то трошки шумів.

навіть якщо надумаєш міняти платформу, то нічого видумувати і не нада.

Там вище була пропозиція по кулєрам, то Залман з них найкрще, інші, не на багато кращі від стокового.

Ще, як варіант, подивитися на продукцію Scythe також не дешеве рішення. За те продуктивне!

Із не дорогого, але правильного:

Один

Два

Останній буде шикарний. Тихий, навіть при максимальних обертах!

Шуакай огляди-порівняння в неті.

Опубліковано

із власного досвіду скажу, що АМД ,ті ще доменні печі... Як старі Інтели 8хх моделей. :)

Із того ж досвіду скажу, що варто взяти все ж таки людського кулєра під всі сокети.

В мене зараз Zalman Optima - 10X. Є ще 8X і 11X.

Так, згоден, дорого. Зате тихо і холодно! Якщо процесор не дуже гарячий, я відключав вентилятора. Коли кодував відео (процесор був задіяний на всі 100%) то трошки шумів.

навіть якщо надумаєш міняти платформу, то нічого видумувати і не нада.

Там вище була пропозиція по кулєрам, то Залман з них найкрще, інші, не на багато кращі від стокового.

Ще, як варіант, подивитися на продукцію Scythe також не дешеве рішення. За те продуктивне!

Із не дорогого, але правильного:

Один

Два

Останній буде шикарний. Тихий, навіть при максимальних обертах!

Шуакай огляди-порівняння в неті.

Про зелман згідний. Взяв собі zalman_cnps5x. Дуже задоволений. + встав в корпус дуже файно.

Опубліковано

Дякую за відгуки) буду найближчим часом міняти платформу

Напиши, що придумав.

Бо я з 775 переъхав на 1150. Це круть! Чесно - це класно.

Стоковий кулєр - його не чути.. ТИША!

А ще завтра-післязавтра приїде ССД..... і буде тихесенький літачок!

Опубліковано

Дякую за відгуки) буду найближчим часом міняти платформу

Напиши, що придумав.

Бо я з 775 переъхав на 1150. Це круть! Чесно - це класно.

Стоковий кулєр - його не чути.. ТИША!

А ще завтра-післязавтра приїде ССД..... і буде тихесенький літачок!

Та варіантів багато, головне в бюджет буде вкластися.

Опубліковано

на амд норм SСYTHE Katana 3

Він з усіма норм :)

оловне в бюджет буде вкластися.

Можна постаратися.

Я за 1800 взяв мамку і проц. На мамці WiFI і mSata. ПРоцик Целерон 1820.

Це НЕ дорого.

Опубліковано

Бо я з 775 переъхав на 1150

Я за 1800 взяв мамку і проц. На мамці WiFI і mSata. ПРоцик Целерон 1820.

Наскільки пам'ятаю у Вас був ксеон.

І що целерон кращий за 4х ядерного ксеона?

На рахунок питання по темі.

Купив на аукро Zalman Optima за 300грн, 3 теплових трубки які напряму контактують із процесором, повністю виправдали свою ціну.

Опубліковано

Наскільки пам'ятаю у Вас був ксеон. І що целерон кращий за 4х ядерного ксеона?

Ні, не кращий за ксеона. Але ось його дУЖЕ гарний огляд. Крім того, це ж для старту. Скоро його місце займе якийсь і3 чи і5. А вони кращі за ксеона. ну і відповідно, новіша архітектура -холодніші і потужніші.

А оскільки ігор я зараз не маю часу грати, то вистачить на перших парах.

Опубліковано

Якщо буду міняти то максимум на i5 2500k якщо знайду. Більше і не потрібно. З Амд процесорами зарікаюся звязуватися...

Опубліковано

Якщо буду міняти то максимум на i5 2500k якщо знайду.

Це дорогий апгрейд Виключно через 2500к. Зараз спекулюють ними. (від 3000 грн)

Я, як колишній власник такого процика скажу - це круто! Але і7 кручє :)

Для старту можна і простішим обійтися.

наразі збирається машинка в міні-ІТХ корпусі із g645T. тепловиділення - 35Ват :) низькопрофільний стоковий кулєр на 1500 обертах тримав температуру у 48° під навантаженням! в простої - 30. Якщо поставити на нього людський радіатор і легенько обдувати - 36-42.

Для ігор вистачить. Для відео і т.п. - тим паче .

Опубліковано

У мене 3-й рік DeepCool Iceedge 400. Невеликий і тихий, охолоджує AMD FX 6300. Чудово справляється. Граю танки регулярно, і відео кодував (вже таким не бавлюсь), шум тільки чутний коли навантаження на всі ядра було 100% і кулер розганявся до максимуму.

Ну і дешевий. (я правда його купував ще за 220 грн ))))

Це так би сказати, з перевірених в полєвих умовах кулєр :)

Опубліковано

Якщо буду міняти то максимум на i5 2500k якщо знайду.

Це дорогий апгрейд Виключно через 2500к. Зараз спекулюють ними. (від 3000 грн)

Я, як колишній власник такого процика скажу - це круто! Але і7 кручє :)

Для старту можна і простішим обійтися.

наразі збирається машинка в міні-ІТХ корпусі із g645T. тепловиділення - 35Ват :) низькопрофільний стоковий кулєр на 1500 обертах тримав температуру у 48° під навантаженням! в простої - 30. Якщо поставити на нього людський радіатор і легенько обдувати - 36-42.

Для ігор вистачить. Для відео і т.п. - тим паче .

Дивився по ссилці що ти давай. Там по тестам мій древній проц на 65нм, трохі слабший. Тому сенсу переходити на такий самий не бачу) Комп буде для ігор, не регулярно, теж часу не вистачає, тому поки тільки придивляюся чи варто віддавати такі гроші за сумнівний комп)

P.S По відгукам DeepCool Iceedge 400 шумний та не регулюються обрети, правда?

Опубліковано

Шкода що продукція Skythe представлена в нас досить бідно, адже на свої гроші роблять дуже хороші речі.

Особливо Катани: досить ефективні і при цьому компактні (не треба паритись питанням чи влізе в який-небудь старий корпус + ставиться стандартним способом) + хороші комплектні вентилятори. Сам користуюсь Катана 4, шуму немає так як справляється без вентилятора (Core I3 2120).

Якщо ж платформа мінятиметься то логічно було б раз вкластися в нормальне охолодження з багатьма кріпленнями в комплекті і забути про це питання назавжди.

Опубліковано

Якщо буду міняти то максимум на i5 2500k якщо знайду. Більше і не потрібно. З Амд процесорами зарікаюся звязуватися...

В мене був Інтел донедавна років 10 (апався), а зараз АМД.

Співвідношення ціна/продуктивність кожен обирає для себе сам.

Я для себе не зміг аргументувати теперішні ціни на Інтел.

Опубліковано

В мене був Інтел донедавна років 10 (апався), а зараз АМД.

Співвідношення ціна/продуктивність кожен обирає для себе сам.

Я для себе не зміг аргументувати теперішні ціни на Інтел.

Більше того я як заїдлий геймер зі стажем не можу ще й досі аргументувати 4-8 ядерні проци крім того як комерція. Для рендерінгу є ксеони і їм подібні. Для Рядового два ядра і частоту побільше. Але реалії такі що, хочеться за свої гроші максимум вижати з системи, мій 3яйцевий феном розганявся на жалкі 200-300mhz, і програвав навіть дешевшим і слабшим інтелам. Може поганий екземпляр - але осад залишився)

Опубліковано

Шкода що продукція Skythe представлена в нас досить бідно, адже на свої гроші роблять дуже хороші речі.

Просто, може, не варто обмежуватися магазинами типу "розетка" ? ;)

Опубліковано

Просто, може, не варто обмежуватися магазинами типу "розетка" ? ;)

А ще можна заглянути на хотлайн. Тієї ж катани нема. Коли випустили вегтилятор GT його також в нас практично не можна було купити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...