Перейти до змісту

Телекомівські дроти на стіні мого будинку.

drozl

Рекомендовані повідомлення

Ситуація така.

На будові, де я проводжу реконструкцію, висить жмут телефонних дротів (спадок СРСР). В ідеалі їх треба взагалі прибрати (нехай ставлять свій стовп, домовляються з сусідами, на мій розсуд це взагалі "індіанська проблема"). Телекомівці відповідно стверджують, що проблема моя, раз вже так вийшло. Є термінова необхідність провести там зварювальні роботи та утеплення фасаду, планую їх зняти, покласти на землю і повісити назад, коли закінчу (можливо) і не скоро. Але от якщо там щось коротне чи роз'єднається - 100% прибіжать їхні лінійники, і доведеться з'ясовувати стосунки в юридичній площині з їхнім начальством. Хотілося-б у такому випадку знати свої права.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а можна якось зрозуміліше? А ще краще фото...

"На будові, де я проводжу реконструкцію" - це що? Приватний будинок? Багатоквартирний будинок? Магазин? Трансформаторна підстанція?

"Телекомівці відповідно стверджують" - хто? Куди звертався, хто відфутболив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яке це має значення? Суть питання - має право телеком ставити мені якісь умови у випадку його дротів на моїй власності? І якими законодавчими актами таке регулюється?

Дроти висять на зовнішній стіні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Певно, якщо запитую, то має значення.

Ну але якщо ти вирішив, що це немає значення, то відповім тобі так само "розгорнуто": всі лінії електрозв'язку в Україні охороняються законом (Правила охорони ліній електрозв'язку) і їх пошкодження, відповідно, карається (незалежно від того, законно вони там висять чи ні).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а щоб точно знати піти в Укртелеком (перед цим подзвонити і вияснити куди саме йти) в них на всі прокладені мережі є проекти. хай покажуть що є проект на ці провода і чи вона там саме так проведені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

а щоб точно знати піти в Укртелеком (перед цим подзвонити і вияснити куди саме йти) в них на всі прокладені мережі є проекти. хай покажуть що є проект на ці провода і чи вона там саме так проведені.

все, що стосується в нашій країні Держустанов, то треба не йти, не дзвонити, а писати рекомендованим листом з врученням про доставку. В випадку з Укртелекомом - на імя керуючого, яке можна знайти в інтернеті.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

myhajlyk, який ти смішний :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і їх пошкодження, відповідно, карається (незалежно від того, законно вони там висять чи ні).

повеселив =)

згідно твоїх слів: якшо особа А прокине до особи Б гігабітну оптику з 33го на ГПЗ,

бо їм треба пограти танчики по мережі в 1 ночі,

через все місто нагло по поверхні, то люба машина яка переїде (чи кубіта яка каблуком проколе) оптику - буде мати кримінальну відповідальність, а А і Б ще й лишаться в +.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) ну ти ж не утріруй вже так :)

По-перше, є правила прокладання ліній, по-друге ті особи ще повинні мати право мати мережу, щоб закон її охороняв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо особа А прокине до особи Б гігабітну оптику з 33го на ГПЗ,

Не полінувався - набрав в неті:

ПРАВИЛА

охорони ліній електрозв'язку

(назву Правил змінено:

ПКМ № 1465 28.10.2004)

1. Ці Правила визначають порядок забезпечення охорони споруд

кабельних, радіорелейних і повітряних ліній електрозв'язку

операторів телекомунікацій всіх форм власності, що експлуатуються,

перебувають на стадії прийняття в експлуатацію, будуються або

проектуються.

Особа А і Б - не є операторами. Є норми, де чітко все описано.

Могло бути таке, що на тому місці заплановано прокладати дроти. А ж раптом - БАЦ, хтось собі "законним" шляхом діляночку у тому місці вибив.

А дроти куди дівати - от їх і проклали там - де вони мали б бути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...