Перейти до змісту

Объявлены номинанты на премию "Оскар"


Zevs_Isver

Рекомендовані повідомлення

22 января 2008 года Американская киноакадемия назвала короткий список претендентов на премию "Оскар".

В номинации "Лучший фильм" оказались драма режиссера Джо Райта "Искупление" ("Atonement"), "Майкл Клейтон" ("Michael Clayton") Тони Гилроя, комедия "Джуно" (Juno) режиссера Джейсона Рейтмана, "Нефть" ("There Will Be Blood") Пола Андерсона и "Старикам тут не место" ("No Country for Old Men") братьев Итана и Джоэла Коэнов.

Фильм "12" российского режиссера Никиты Михалкова стал одной из пяти иностранных картин, попавших в число номинантов премии Американской киноакадемии. Также на "Оскара" в категории "Лучший иностранный фильм" претендуют "Бофор" ("Beaufort", Израиль), австрийский фильм "Фальшивомонетчики" ("The Counterfeiters"), "Катынь" ("Katyn", Польша), казахстанский "Монгол" ("Mongol").

В пятерке лучших режиссеров названы: Джейсон Рейтман ("Juno"), братья Итан и Джоэл Коэны ("No Country for Old Men"), Пол Андерсон ("There Will Be Blood"), Тони Гилрой ("Michael Clayton") и Джулиан Шнабель ("The Diving Bell and the Butterfly").

На звание лучшего актера претендуют Джордж Клуни ("Michael Clayton"), Дэниел-Дэй Льюис ("There Will Be Blood"), Джонни Депп ("Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street"), Томми Ли Джонс ("In the Valley of Elah") и Вигго Мортенсен ("Eastern Promises").

За титул "Лучшей актрисы" будут бороться Кейт Бланшетт ("Elizabeth: The Golden Age"), Джули Кристи ("Away from Her"), Марион Котийяр ("La Vie en Rose"), Лаура Лини ("The Savages") и Эллен Пейдж ("Juno").

Картина "Старикам тут не место" братьев Коэнов и фильм "Майкл Клейтон" Тони Гилроя получили по восемь номинаций, став фаворитами оскаровской гонки. Драма "Искупление" ("Atonement") Джо Райта, ранее получившая Золотой глобус за лучший фильм года, представлена в семи номинациях. При этом ни Кира Найтли, ни Джеймс Макэвой, сыгравшие в этой картине главные роли, номинаций на "Оскара" не получили.

Премии киноакадемии будут вручены 24 февраля 2007 года в Лос-Анджелесе в кинотеатре Кодак. Вести церемонию будет ведущий юмористического ток-шоу Джон Стюарт (Jon Stewart). Всего "Оскары" будут вручены в 24 номинациях. Телетрансляцию 80-й церемонии вручения премии "Оскар" будет вести телеканал ABC.

picture.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення премії "Оскар".

У США пройшла ювілейна 80-а церемонія вручення нагород Американської кіноакадемії - премії "Оскар". За традицією, урочиста церемонія проходила в кінозалі Kodak у Лос-Анджелесі.

Головною інтригою церемонії традиційно було те, яка картина стане кращим фільмом року. На перемогу в цій номінації претендували стрічки "Людям похилого віку тут не місце", "Нафта", "Спокутування", "Джуно" і "Майкл Клейтон".

Переможцем стала знята братами Коенамі кримінальна драма "Людям похилого віку тут не місце", яка в принципі вважалася головним фаворитом і зібрала до цього цілу колекцію призів на міжнародних кінофестивалях. Цей же фільм отримав статуетку за "Кращий адаптований сценарій".

Кращою актрисою за підсумками 2007 року кіноакадемія визнала Маріон Котіяр ("Життя в рожевому кольорі"). На цю нагороду також претендували Елен Пейдж ("Джуно"), Джулі Крісті ("Далеко від неї"), Лора Ліні ("Дикуни" ) і Кейт Бланшетт ("Золоте століття").

У номінації "Краща чоловіча роль" перемогу отримав Денієль Дей-Л'юіс (за роль каліфорнійського нафтового магната початку ХХ століття у фільмі "Нафта"). За цю нагороду він боровся з Джорджем Клуні (що зіграв елітного нью-йоркського адвоката в "Майклі Клейтоне"), Томмі Лі Джонсом ("У Долині Ела"), Джоні Деппом (фільм "Суїні Тодд, маніяк-перукар") і Вігго Мортенсеном (фільм про російське кримінальне угрупування в Європі "Прочуханок на експорт".

"Оскар" за кращу жіночу роль другого плану отримала Тілда Суїнтон, що зіграла в картині тоні Гілроя "Майкл Клейтон". А статуетка за кращу чоловічу роль другого плану вручена іспанському акторові Хавьєру Бардему ("Людям похилого віку тут не місце").

Премія "Оскар" за кращий повнометражний мультфільм дісталася мультфільму "Рататуй" студії Pixar. Боротьби в цій номінації не вийшло, "Рататуй" був беззастережним фаворитом церемонії.

Кращою короткометражною картиною визнаний французький фільм "Кишенькових справ Моцарт" режисера Пилипа Полле-вільяра. А ось кращою мультиплікаційною короткометражкою стала робота режисера Сюзі Темплтон "Петя і вовк", що обіграла в цій номінації фільм росіянина Олександра Петрова "Моя любов".

Премія в номінації "Краща операторська робота" присуджена картині "Нафта".

"Оскар" за "Кращий оригінальний сценарій" отримав фільм "Джуно".

Кращою піснею критики визнали пісню "Falling slowly" з картини "Одного разу", а кращим саундреком стала музика до фільму "Спокутування".

Відразу три "Оскара" отримала картина "Ультиматум Борна", що перемогла в номінаціях "Кращий монтаж","кращий звук" і "Кращий монтаж звуку".

Першим володарем премії в номінації "кращий дизайн костюмів" став фільм "Золоте століття". Окрім цієї стрічки, на премію в номінації "кращий дизайн костюмів" були представлені фільми: "Через всесвіт", "Суїнні Тодд - маніяк-перукар", "Життя в рожевому світлі" і "Спокутування".

"Оскар" за кращі спецефекти отримав фільм "Золотий компас" Кріса Вейца.

Кращими гримерами, на думку Американської кіноакадемії, стали фахівці, що працювали над картиною режисера Олівье Даана "Життя в рожевому кольорі".

У номінації "Робота художника-постановника" перемогла картина" Суїні Тодд, маніяк-перукар" Тіма Бертона.

Премію "За кращий іноземний фільм" отримав австрійський фільм "Фальшивомонетники".

25.02.2008

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Смотрел фильм Майкл Клейтон, вообще полная бредятина ИМХО, кто его ыдвигал на Оскар?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...