Перейти до змісту

Допоможіть прочитати тест вінчестера

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне просканував вінчестер вікторією, підкажіть чи ще можна використовувати цей вінт чи на заміну

post-27690-0-31749800-1427642442_thumb.j

post-27690-0-68761600-1427642573_thumb.j

Опубліковано

цей вінт з успіхом може використовуватися для складування інформації, не бажано з нього завантажувати операційні системи

РS. Хоча для початку уточніть чи ви з нього і завантажили ОС, що на скриншоті, тоді цифри більші ніж 200 мс можна пояснити тим, що вінт активно використовується і ОС і вікторією. Найкраще тестувати його під DOS або Live Windows XP, який завантажується з флешки або компакти-диска

Опубліковано

цей вінт випадково не з ремонту?

не знаю, він мені дістався б/в, а що схоже на ремонтований?
Опубліковано

не знаю, він мені дістався б/в, а що схоже на ремонтований?

4 рази включався.

Цiкава передicторiя - схоже, що просто обнулили SMART (або новий вiнт, або smart сам злетiв, таке явище у WD бувае).

Ви б з LiveCD запустили тест, щоб не заважала активнiсть Windwows.

Опубліковано

Скачуєте HirensBootCD http://www.hirensbootcd.org/ . Записуєте образ на CD і завантажуєтеся(в БІОСі виставити завантаження з СD). Або на флешку(там на сайті є зверху кнопка USB Booting). Завантажуєтеся в Mini Windows XP з того диска і запускаєте там Вікторію чи інший тест HDD

Або йде на http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2431375 і скачуємо готове.

Опубліковано

Вибачаюсь що лізу,але знавці скажіть як цей диск?ще довго послужить?І що зробити з отим шо пише знизу там де warning-127 error-1

ac1yR.jpg

Опубліковано

Taras21, десь половину ресурсу вже виробив. Але переживати ще немае за що.

Треба пробiгтися записом повнiстю в Вiкторii (данi втратяться!!!), потiм читанням повнicтю i ще поживе.

Опубліковано

Я толком незнаю шо робити,типу почистити за допомогою цієї Вікторії?Я так розумію багато чого втратиться,а якщо нічого неробити?Йому вже 7 років,буде працювати якщо нічого нечіпати?

Опубліковано

Taras21, десь половину ресурсу вже виробив. Але переживати ще немае за що.

Треба пробiгтися записом повнiстю в Вiкторii (данi втратяться!!!), потiм читанням повнicтю i ще поживе.

А можна детальніше як пробігтися записом і читанням.
Опубліковано

На малюнку видвлено червоним.

HCl1J.png

Write - запише все нулями. Тобто затре все. Потім ще раз перечитати - перевірити.

Хоча, я б спочатку пройшовся утиліткою Low Level Format tool - (шукайте стару версію, без обмеження по швидкості. Або крякнуту. ), вона проведе низькорівневе форматування, і "вилікує" усі софтові беди. Не справжні(!). Перд використанням варто знищити усі розділи.

А потім уже вікторією потестувати.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Потрібна ще одна порада досвідчених форумчан. Протестував вінт Hitachi

post-27106-0-40094500-1429601606_thumb.jpost-27106-0-59157400-1429601634_thumb.j

Що означають параметри ID 213-217 з червоними крапками. Наскільки це критично чи не критично.

post-27106-0-65667400-1429601642_thumb.j

Опубліковано

Якісь глюкаві показники!

Час роботи в нього мільйон років :)

Загрузися з будь-якого Лайв СД. І запусти Вікторію під ДОС-ом.

Заміни шлейфа.

Бо щось покази якісь... не зовсім цікаві. ВИдно, що він свій ресурс уже виробив. Для файлопомийки, яка може гавкнути в будьзякий момент - саме то! :)

Опубліковано

Якісь глюкаві показники!

Все норм, це Hitachi, в них завжди так. I це не час роботи, а час розкрутки шпинделя.

На рахунок смарту - все супер, тiльки перегрiвався (45C). Якщо не зробите охолодження - час життя значно вкоротиться.

Опубліковано

Якісь глюкаві показники!

Все норм, це Hitachi, в них завжди так. I це не час роботи, а час розкрутки шпинделя.

На рахунок смарту - все супер, тiльки перегрiвався (45C). Якщо не зробите охолодження - час життя значно вкоротиться.

Дякую за пораду! Параметри ID 213-217 з червоними крапками це не є проблемою, я так розумію.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...