Перейти до змісту

Оренда державного прміщення


Andrew_Best

Рекомендовані повідомлення

Привіт! Може хтось із вас підтвердить або навпаки такі слухи, що з нового 2008 року заборонено здавати в оренду державні приміщення приватним організаціям. А то взявся за оформлення оренди, і незнаю чи вже дарма це почав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, це не так. Закон України "Про оренду державного і комунального майна" ніхто не відміняв, і це майно може передаватися в оренду. Єдине лише, що ст. 76 Закону України "Про державний бюджет України на 2008 рік" встановлено, що оренда державного і комунального майна для господарської діяльності відбувається виключно на конкурсних засадах. Тобто, має бути як мінімум, два кандидати на отримання приміщення в оренду. Будуть публікуватися оголошення, збиратиметься документація від кандидатів, внески за участь в конкурсі, і відбуватимуться конкурси. Якщо кандидатів, крім тебе, не буде - подбай, щоб хоча б хтось був :sm110: - якісь партнери, знайома фірма і т.д. Інакше конкурс не відбудеться.

Ось стаття з закону про держбюджет:

Стаття 76. Установити, що у 2008 році передача в оренду державного та комунального майна здійснюється виключно на конкурсних засадах, крім державного та комунального майна, що передається в оренду бюджетним установам, музеям, підприємствам і громадським організаціям у сфері культури і мистецтв (в тому числі національним творчим спілкам та їх членам під творчі майстерні), Пенсійному фонду України та його органам, державним видавництвам та підприємствам нигорозповсюдження.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О! Дякую за вичерпну відповідь! Це так в мене і відбувається, конкурс-оголошення в газеті-залог на участь в тендері-виграш-засідання міської ради ...)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кабінет міністрів України розпорядженням від 24 грудня 2007 року призупинив процес укладення нових договорів оренди об`єктів державного майна.

Про це повідомляється у виданні «Відомості приватизації» від 16 січня 2008 року.

Згідно з повідомленням, проведення конкурсів із передачі в оренду об`єктів держвласності відкладається на період до ухвалення КМУ окремого рішення про відновлення укладення договорів оренди.

Як наголошується в повідомленні, Фонд держмайна пропонує своїм регіональним відділенням не тільки не укладати нові договори оренди, а й утриматися від оголошення нових конкурсів на право оренди і від визначення переможців по раніше оголошених конкурсах.

Джерело: http://unian.net/ukr/news/news-231336.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дійсно, є таке розпорядження Кабміну від 24 грудня 2007 р. N 1231-р: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...g=1231-2007-%F0 . Єдине тільки - що воно стосується виключно державного майна, а комунальне майно під нього не підпадає. Тому якщо питання топікстартера винесено на розгляд міської ради - то швидш за все, що мова йде про оренду приміщення в об'єкті нерухомості, який належить до комунальної власності, а не державної.

Нехай би Andrew_Best уточнив - мова про приміщення в комунальній власності, чи все-таки в державній?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...