Перейти до змісту

Вибір варочної поверхні

gonschik

Рекомендовані повідомлення

Стало питання купівлі варочної поверхні і духовки, тільки електрика. Почитав багато порад і форумів, але ніде не пишуть про такий нюанс як вибір напруги підключення, тобто є можливість і через 220 і через 380в, але який варіант кращий і чому? Сам я не електрик тому не можу визначитись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В більшості плит в комплект входить перемичка, яка дозволяє підключати так і так.

Якщо у вас власний будинок і є можливість, то можна підключити три фази, якщо ж квартира - тільки дві.

Схем в інтернеті куча, ось приклад http://www.asutpp.ru/elektrika-v-kvartire/podklyuchenie-varochnoj-paneli/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

схема пыдключення є в інструкціях до плит, це я знаю, але поки є можливість вибрати яку напругу підвести до плити, я хочу з цим визначитись, хтось каже краще через 380В підключати, мовляв швидше буде розігріватись, хтось каже краще через 220 бо так економніше, яку розетку поставити? 220 чи 380? чи по барабану? ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо поверхня електрична, то треба зважати на навантаження на мережу. Якщо поверхня індукційна то при заниженій напрузі може не включатися, або буде працювати лише 1 конфорка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо поверхня електрична, то треба зважати на навантаження на мережу. Якщо поверхня індукційна то при заниженій напрузі може не включатися, або буде працювати лише 1 конфорка.

будинок приватний, напруги вистачить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

схема пыдключення є в інструкціях до плит, це я знаю, але поки є можливість вибрати яку напругу підвести до плити, я хочу з цим визначитись, хтось каже краще через 380В підключати, мовляв швидше буде розігріватись, хтось каже краще через 220 бо так економніше, яку розетку поставити? 220 чи 380? чи по барабану? ))

Якщо є можливість обирати то краще підключати на 3 фази. Більше варіантів для повноцінної роботи. Аот на рахунок розетки варто подумати чи потрібна вона, якісних мало. На мою думку краще прямим кабелем прямо на 3-х фазний автомат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

краще підключати на 3 фази. Більше варіантів для повноцінної роботи.

поясніть будь-ласка які варіанти повноцінної роботи ви маєте на увазі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будинок приватний, напруги вистачить

Приватний будинок не є вирішуючим фактором в якості напруги . Якщо ТП далеко від будинку, чи старі(тонкий кабель) електричні мережі. То напруга при навантаженні буде зменшуватись. Особливо ввечері коли всі ввімкнуть світло.

Варто поміряти напругу на всіх фазах в час пікового навантаження. І все буде зрозуміло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю оскільки мій будинок 5й від трансформатора, то напруга повинна бути в нормі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

краще підключати на 3 фази. Більше варіантів для повноцінної роботи.

поясніть будь-ласка які варіанти повноцінної роботи ви маєте на увазі?

Була ситуація, новобудова, існуючі ел.мережі. Встановили індукційну поверхню. Напруга просіла і вмикалась тільки 1 з 4 конфорок. А якщо ще паралельно ел.духовку ввімкнути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я саме індукційну і планую встановлювати, і мабуть схилюсь до 380

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю оскільки мій будинок 5й від трансформатора, то напруга повинна бути в нормі

Якщо 5-й то має бути нормальна , навіть може бути збільшена від номіналу.У вас голі дроти чи ізольовані чорного кольору? Лінія стара чи нова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лінія нова, до ділянки від трансформатора товсті чорні кабелі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лінія нова, до ділянки від трансформатора товсті чорні кабелі

В такому випадку можна не хвилюватись про просадку напруги. Але варто обрати 3-х фазне підключення, Щоб не перевантажувати 1 фазу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...