yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:39 Поділитися #1 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:39 Україна очолила рейтинг найнижчих середніх зарплат у Європі ...Середньомісячна зарплата українців в 2014 році виявилася найнижчою серед жителів Європи, свідчать дані інфографіки, опублікованої на сторінці англомовної версії Вікіпедії... Детальніше тут. Перше місце, навіть Молдову обігнали Хто, що думає? Наше лідерство надовго? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
woodwork Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:45 Поділитися #2 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:45 Кеп, Америку не відкрив. В нас і до певних подій ситуація ''не фонтан'' була, про нинішній час годі й говорити, тем і так багато відкрито. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:48 Автор Поділитися #3 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:48 Кеп, Америку не відкрив. В нас і до певних подій ситуація ''не фонтан'' була, про нинішній час годі й говорити, тем і так багато відкрито. Це не я, це пєдівікія. Я просто розмістив об*яву Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Vadimm Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:05 Поділитися #4 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:05 Ось головна цитата статті:Відзначається, що в менш розвинених економіках реальні доходи населення можуть перевищувати офіційні через значну частку сірої економіки.В нас сіру зарплату жоден європейський експерт не порахує. А вони вирахували середню зп серед бюджетників, бо тільки вони й отримують 100% білу зарплату. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
woodwork Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:09 Поділитися #5 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:09 Не тількт зарплати треба порівнювати, треба більш ширше диаитися - ціни на продукти, ціни квартир (аренди) та іншого. Сумувати, ділити і тоді виводити якийсь інденкс "вартості життя"Впевнений, що за газ в будинках ми платимо найменше в Європі.Саме так, зп тут чи не останню роль відіграє. Питання напевне що за ту зп купити, а нічого, тобіш елементарна пенсія зараз що, в районі 50$? Чому в $ сказав, так склалось що товари міцно-міцно прив'язані до валюти і раніше за ті ж самі гривні можна було з повним пакетом прийти з СМ, зараз жеж ні, здавалося б зп, соц виплати та пенсії на тому ж рівні, а рівень життя різко знизився самі знаєте чому... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:10 Автор Поділитися #6 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:10 В нас сіру зарплату жоден європейський експерт не порахує. А вони вирахували середню зп серед бюджетників, бо тільки вони й отримують 100% білу зарплату.Маю сумніви, що евроексперти самі щось рахували по Україні. Швидше всього вони брали нашу офіційну статистику в гривнях і ділили на курс (теж офіційний, на жовтень 2014, судячи з таблиці). А методику обрахунку середньої зарплати Укрстатом можна, напевно, знайти в неті. І там точно будуть не самі бюджетники. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
woodwork Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:19 Поділитися #7 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:19 Ось головна цитата статті:Відзначається, що в менш розвинених економіках реальні доходи населення можуть перевищувати офіційні через значну частку сірої економіки.В нас сіру зарплату жоден європейський експерт не порахує. А вони вирахували середню зп серед бюджетників, бо тільки вони й отримують 100% білу зарплату.по-перше, не лише бюджетники отримують білу зп(Модерн, Кромберг, Епіцентр і тп), а по-друге, більшість бюджетників отримує до 2500, але за рахунок зп по 10-15 тис. набігає така середня цифраКерівні посади нацбанку по кількасот тис.грн оф.отримують, шахтарі оф.(ті зп що сам бачив) по 4-8тис.грн отримують, на кромберзі від 2.5 до 6тис мають, а от викладачі, вихователі у дит садках... там ппц.Як порахувати зп у конвертах? Як ''лєві'' заробітки включити в статистику? Все відносно та приблизно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:27 Автор Поділитися #8 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:27 Не тількт зарплати треба порівнювати, треба більш ширше диаитися - ціни на продукти, ціни квартир (аренди) та іншого. Сумувати, ділити і тоді виводити якийсь інденкс "вартості життя" Впевнений, що за газ в будинках ми платимо найменше в Європі. Ну та да, та да. Давайте подивимося ширше Знайома німецька сім*я орендує маленьку 3-поверхову халупку. За газ не скажу, вони платять не за кубометри газу, а за кілокалорії (по показникам теплолічильника). А от за світло можу сказати: близько 100 євро/місяць (1квт = 0,3-0,33 євро, десь 300 квт/місяць). Тепер беремо середню зарплату по Німеччині із цієї ж таблиці, множимо на двох працюючих і вираховуємо, скільки у % з сімейного бюджету іде на оплату електроенергії: 100 євро із 4100 Євро виходить 2,44 %. А в нас як? Порахуєте? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:50 Автор Поділитися #9 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 22:50 а в нас 90 грн з 3500 грнТобто 1 квт коштує 0,30 грн.? Знаю, що обрахунок вартості диференційований (до 150 квт в міс менша ціна, потім все вища). Ну і треба вираховувати з двох середніх зарплат (дохід сім*ї). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:01 Автор Поділитися #10 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:01 А чого ви берете Німетчину. Візьміть тих самих греків чи румунів. Вони також в Європі. В нас електрика в % відношені також не дорога. Плачу я за неї 100-120 грн. За газ в будинку 200 кв.м. в зимові місяці - 250-350 грн. Жити в Україні ще можна, єдине що особисто мене напрягає - це "бесплатна" медицина. Ну і ще - дорогі б.у. машини. Все не як не можу насобирати на розвалюху ))) Просто наведений мною приклад Німеччини реальний, у греків я про світло не питав, а в Румунії навіть не був ніколи Повертаючись до калькуляції. Отож ви платите 120 грн., а чиста сукупна зарплата двох осіб по таблиці виходить десь 6000 грн. Тобто за електрику ви платите 2% від 6000 грн. А німці 2,44 %. Як бачимо, різниця невелика. Маленьке уточнення. В цих німців підігрів води електричний (проточний бойлер). Маю припущення, що в Україні, якщо теж користуватися бойлером, за місяць буде набігати все ж таки більше 120 грн. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:24 Автор Поділитися #11 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:24 яка різниця. співставляти треба ціну, а не суму. Одні можуть економити, а вінших світло горить у всіх кімнатах і коридорі+різна кількість технікиПоясніть, чому треба співставляти саме ціну? Ціна різниться приблизно в 20 разів, але і українці, і німці витрачають 2-2,5 % від середнього сімейного доходу (2 осіб) на електрику. Доречі там, де я був, таки дуже економлять.Добре, візьмемо варітість солярки, теж енергоресурс. В нас 17 грн., в Німеччині заправляли в грудні по 1,10 євро. Так, в Європі паливо дорожче. Але порахуйте, скільки українець може купити літрів на 3000 грн., і скільки німець на 2000 євро? Або скільки у % від зарплати тратить українець, щоб заправити в місяць 100 л., і скільки у тих же % тратить німець? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:31 Автор Поділитися #12 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:31 ну так до чого ви ведете??? ну так до цього: Не тількт зарплати треба порівнювати, треба більш ширше диаитися - ціни на продукти, ціни квартир (аренди) та іншого. Сумувати, ділити і тоді виводити якийсь інденкс "вартості життя" Впевнений, що за газ в будинках ми платимо найменше в Європі. Виводим сякий-такий індекс вартості життя Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yu2007 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:50 Автор Поділитися #13 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 23:50 ну так наведіть повністю витрати сім"ї за місяць, а не 2 пункти. Тоді буде зрозуміла картинаНе наведу, бо це буде моя фантазія, оскільки я живу тут, а не там. Я говорю лише про достаменно відомі мені факти.Але загальний підсумок такий: не дивлячись на дешеві в нас ("дорогі" в них) енергоносії, як не крути, виходить, що вони тратять на це менше у % від зарплати, ніж ми. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
cardianl Опубліковано 12 Січня, 2015 в 07:59 Поділитися #14 Опубліковано 12 Січня, 2015 в 07:59 В Європі харчі набагато дешевші, ніж в Україні. Я, наприклад не можу собі дозволити каву за 95 грн/кг, а в них вона коштує 4 євро. Список дуже великий: форукти, овочі і так далі... У нас людина витрачає 60-80% свого доходу на їжу, випивку. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.