MoDiK Опубліковано 8 Січня, 2015 в 20:50 #1 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 20:50 Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну
TaHkicT Опубліковано 8 Січня, 2015 в 21:12 #2 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 21:12 Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн б/в А якщо серйозно, то я б дивився в бік АМДшних АПУ. Наприклад, А10-7800+найдешевша мамка +8гб пам"яті (потрібна швидка), але в бюджет така збірка не влізе.
MrVes Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:00 #3 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:00 Бажано відразу вказувати ціну Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку. А апати так, щоб через рік знову апати ну його в баню (апаю раз в 4 роки). імхо: Бюджет з новим залізом не реальний.
MoDiK Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:12 Автор #4 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:12 Бажано відразу вказувати ціну Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку. А апати так, щоб через рік знову апати ну його в баню (апаю раз в 4 роки). імхо: Бюджет з новим залізом не реальний. Невже немає ніяких бюджетних варіантів?
Nenitel Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:52 #5 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 22:52 Бажано відразу вказувати ціну Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку. А апати так, щоб через рік знову апати ну його в баню (апаю раз в 4 роки). імхо: Бюджет з новим залізом не реальний. Як на мене, система тільки розрахована на те щоб її гнати. А це + 1к гривень на кулер (мінімум) ще зверху. і цеї системи вистаичть на років 5 добрих без проблем. Щодо автора, сам нещодавно оновлювався... зараз з ашим курсом - дуже важко в адекватні гроші влізти. Раніше, і зараз, нормальний ПК на 5 років з нуля = 1 тисяча у.о. У Вашому випадку минус монітор, клава, миша, корпус, БЖ.. трошки кулерів, вінчестер, і того потрібно орієнтуватись мінімум в районі 300-400 доларів, або думати у сторону БУ. АМД - дешевший варіант, Материнка - бажано розрахована на ваш майбутній процессор + покоління зверху(для апгрейду майбутнього), Оперативка... зараз стандарт 8 гіг, суттєвої різниці в частоті, нема, приблизно 2% приросту до швидкості. Тому краще не паритись над цим параметром. Відео - за бажанням, яке влізе у бюджет.
yurafffaaaa Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:10 #6 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:10 в плані дешевизни вважаю непоганий процесор, якщо вірити відео, ціна якість. Думаю непогано на перший час, далі купити мочніший проц
MoDiK Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:10 Автор #7 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:10 Бажано відразу вказувати ціну Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку. А апати так, щоб через рік знову апати ну його в баню (апаю раз в 4 роки). імхо: Бюджет з новим залізом не реальний. Як на мене, система тільки розрахована на те щоб її гнати. А це + 1к гривень на кулер (мінімум) ще зверху. і цеї системи вистаичть на років 5 добрих без проблем. Щодо автора, сам нещодавно оновлювався... зараз з ашим курсом - дуже важко в адекватні гроші влізти. Раніше, і зараз, нормальний ПК на 5 років з нуля = 1 тисяча у.о. У Вашому випадку минус монітор, клава, миша, корпус, БЖ.. трошки кулерів, вінчестер, і того потрібно орієнтуватись мінімум в районі 300-400 доларів, або думати у сторону БУ. АМД - дешевший варіант, Материнка - бажано розрахована на ваш майбутній процессор + покоління зверху(для апгрейду майбутнього), Оперативка... зараз стандарт 8 гіг, суттєвої різниці в частоті, нема, приблизно 2% приросту до швидкості. Тому краще не паритись над цим параметром. Відео - за бажанням, яке влізе у бюджет. ну наприклад хай в 400 доларів орієнтуватись який би ви процесор порадили і яку мат.плату я так і хотів щоб з можливістю апгрейду але зовсім не шарю який сокет краще
TaHkicT Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:30 #8 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:30 Апгрейд на "покоління зверху" зараз ніяк не вийде. Інтел в 2015 році знов мінятиме сокет.Найкращий варіант на поки що: І3 на 1150 сокеті, 8Гб озу, найдешевша материнка, і відео R9 280X/7970 (б/в). Проц також варто пошукати б/в.
MoDiK Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:56 Автор #9 Опубліковано 8 Січня, 2015 в 23:56 Апгрейд на "покоління зверху" зараз ніяк не вийде. Інтел в 2015 році знов мінятиме сокет.Найкращий варіант на поки що: І3 на 1150 сокеті, 8Гб озу, найдешевша материнка, і відео R9 280X/7970 (б/в). Проц також варто пошукати б/в.Чому саме інтел як проц? Просто бачив амд куди більш крутіші по характеристиках і в ту саму ціну
flashmax Опубліковано 9 Січня, 2015 в 00:50 #10 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 00:50 перед НР собі робив апгрейд:материнка MSI* на сокеті 1150 (1100)проц G3258 розігнав* спокійно до 4,2. Можна і до 5.0 - але потрібно нормальне охолодження (1300)оперативку брав б\в 2 по 4гб (1200), але думаю було б достатньо 2 по 2гбвідео теж б\в радеон 7790 (1400)ітого рівно 5к. + ще можна продати старе.тягне все, тільки ассасінс 5 проц сильно загружав і були фризи, а так кризис 3 и батл 4 майже на макс. (монітор 1400х900)Якщо зекономити на оперативці, та на мат платі, + урахувати що ціни підросли від наведених мною, спокійно можна вкластися в 5к, А згодом і проц можна буде махнути на кращий. Рано чи пізно появляться б\в і3-і5*проц женеться не з всіма материнками
sanbOK Опубліковано 9 Січня, 2015 в 05:40 #11 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 05:40 *проц женеться не з всіма материнкамиМамка з Z серії потрібна.Апгрейд на "покоління зверху" зараз ніяк не вийде. Інтел в 2015 році знов мінятиме сокет.Найкращий варіант на поки що: І3 на 1150 сокеті, 8Гб озу, найдешевша материнка, і відео R9 280X/7970 (б/в). Проц також варто пошукати б/в.Чому саме інтел як проц? Просто бачив амд куди більш крутіші по характеристиках і в ту саму цінуАМД чи інтел це відчний срач.ІМХО, інтел поки що на говлову вище за АМД в плані іновацій. АМД тупо нарощує ядра та частоту, застяли на 32нм техпроцесу, ТПД 125вт в 2014-15 роках це вже смішно, інтел - зменшує техпроцес, збільшує кількість станзисторів (закон Мура ... але рано чи пізно він перетане діяти), зменшує ТПД, легше гнати.Я особисто купув комп на бюджетних компонентах тільки мамку взяв нормальну і з часом проапгрейдив. Підбирати потрібно під свої вимоги. Якщо Ви ігри вище танків грати не будетет то сенсу брати і5 чи А10 немає. ОЗУ зараз цілком достатньо і 4 гб для середньо статистичного користувача але раджу ставити 8 (ОЗУ багато не буває). Відео буде з головою достатньо написано вище R9 280X/7970. Я особисто собі купував відеокарту б/у тут же на борді. ігри я не граю і головна вимога це нормальна робота з двома моніторами на всіх операційних системах.
napalman Опубліковано 9 Січня, 2015 в 06:02 #12 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 06:02 Для ігор пропоную взяти н.п. відео http://aukro.ua/gigabyte-radeon-5870-gv-r587ud-1gd-i4964719012.html - потягне мох і болото ще довго (залишається 3600).З вибором оперативки, якщо ти вже розібрався, то нагадаю, що адекватність вибору залежить від проца і мамки, а оскільки ти їх ще не вибрав, то)Норм об"єм - 8гб, а найдешевші 8 гб (4х2) - 1200 грн (залишається 2400).Норм мать і проц нові за такі гроші - утопія.Коротше треба бу мать і проц. Тут тобі борда, аукро, олх в допомогу - вибір на любителя.ПС забув сказати, що швидше за все у твій ящик треба буде новий бж..
Zheny@ Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:22 #13 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:22 Головне питання - потреби.Для ігор - нормальна відяха і процесор. + озу від 4 Гб.Інтел чи амд - питання релігії. Я особисто за Інтел. Да, дорожче, і да продуктивніше. Так завжди було і так лишиться.Я не знаю, яке залізо зараз у ТС, тому щось радити - не бачу сенсу.
sanbOK Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:33 #14 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:33 Головне питання - потреби. Для ігор - нормальна відяха і процесор. + озу від 4 Гб. Інтел чи амд - питання релігії. Я особисто за Інтел. Да, дорожче, і да продуктивніше. Так завжди було і так лишиться. Я не знаю, яке залізо зараз у ТС, тому щось радити - не бачу сенсу. Я раніше був фанатом АМД коли реально АМД були кращі в плані всього але прогес не стоїть на місці і уже багато років назад перейшов на Інтел. Правда тепер мій і3 3240 після виходу нових проців Інтела став лоховський. Хоча для моїх потреб вистачає його з головою, єдине в що впирається швидкодія це ХДД ... але поки апгрейду на ССД нажаль не планується (ціна ламає всі плани)
bublik007 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:44 #15 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 10:44 Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну Призначення цього, як Ви кажете, компа?( калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти).
Zheny@ Опубліковано 9 Січня, 2015 в 11:31 #16 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 11:31 але поки апгрейду на ССД нажаль не планується (ціна ламає всі плани) є місця із нормальною ціною
flashmax Опубліковано 9 Січня, 2015 в 12:34 #17 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 12:34 *проц женеться не з всіма материнками Мамка з Z серії потрібна. НІ, достатньо Н81 ( у мене MSI H81-P33, якби нормальне охолодження, спокійно працював би на 4,5ггц) але поки апгрейду на ССД нажаль не планується (ціна ламає всі плани) є місця із нормальною ціною Якщо не секрет - напишіть де.
MoDiK Опубліковано 9 Січня, 2015 в 14:55 Автор #19 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 14:55 Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну Призначення цього, як Ви кажете, компа?( калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти). Його призначення таке: калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти
Nikitamega Опубліковано 9 Січня, 2015 в 15:35 #20 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 15:35 Проц Pentium G3240 s1150 3.1GHz 3MB GPU 1100MHz BOX, Материнка Asus s1150 H81 H81M-E, ОЗУ DDR3 4Gb 1333Mhz БЛИСТЕР SP004GBLTU133V02/*N02, і хоча б Video Asus 2Gb DDR5 128Bit GT740-OC-2GD5 PCI-E це вже 300$ (5700грн) виходить і комплектація не сильно ігрова виходить,бо проца і3 хочаб, це ще +50$, ОЗУ ше 4 - +40$. А півроку назад цілий комп з моніком 6к стояв нормальний. А зараз проц І мамка вже 200 баксів, Хіба брати нове відео і материнку, а проц., озу б\у…Короче вернулися до того часу, коли щоб купити нормально нового компа\ноута, треба збирати на нього рік, при середній зарплаті…. Ех…
rulon Опубліковано 9 Січня, 2015 в 16:07 #21 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 16:07 доброго дня бордівчани, по великому рахунку,й по курсу бакса комп мій мене влаштовує,хоче ніразу не апив його його вже років 6))думав змінити систему але дивлюсь в серйозну копійчину попадаю,тому шановні до вас таке питання виходячи з моєї системи що можна прикупити,розумію мабуть тільки проц й відео але підкажіть (не вяжу особо...)система такамать---MSI G31TM-P35 775 сокетпроц--- DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)відео -NVIDIA GeForce 9400 GT (512 мб)память 2 по 2 гудрам ddr-2 800чуток працюю у лайтрумі (обробка фото) й трішки тупить (в ігри не граю--але хотілось би пришвидшити компа свого,й чи після апа буде відчутна різниця.?дякую!)
TaHkicT Опубліковано 9 Січня, 2015 в 19:28 #22 Опубліковано 9 Січня, 2015 в 19:28 чи в іграшку погратиА в які? І на якому моніторі, і з якими вимогами?rulonМожя ца тема допоможе: http://forum.overclockers.ua/viewtopic.php?f=2&t=93189
sobiratel Опубліковано 16 Січня, 2015 в 17:05 #23 Опубліковано 16 Січня, 2015 в 17:05 Щоб багато не доплачувати, можна так: 1) XEON E 5460, 4 ядра, 12 мб кеш, частота 3, але прекрасно гониться-600гр з перехідником. 2) Пам'ять добавити ще 4 гіга, або, якщо нем авільних слотів.- обміняти з доплатою. ДДР2 частотою 800 МГц ще надовго хватить, 600гр. 3) Відіокарта ....на любителя чи АМД чи Н-Відіа. За 1000гр 2-гігові є не менше 128 бітні на Сландо, Аукро. Мишку, бо стара стерлась, можливо По реальних тестах, не найгірший варіант. Удачі.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.