Перейти до змісту

Роутер ріже швидкість

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Купив б.у. роутер від київстара TL-WR741ND замість старого на 54 мбіт.

Думав це вирішить проблему з втратою швидкості інтернету в 100 мб. Через кабель стабільно показує до 100 мб, при роутері тільки до 40 (в старому до 20). Пробував прошивати, постійно вискакує якась помилка. Чи прошивка не дасть вирішення проблеми? Що це може бути? Нести роутер назад?

Опубліковано

Через роутер ніколи не буде так само як напряму, а якщо і Wi-Fi - то і того меньше! Роутер ріже! У настройках можна глянути і спробувати підняти, а у іншому випадку треба брати роутер з більшою пропускною здатністю. У знайомого так само - на пряму 75-80, а через роутер більше 60 не дає. Пробували шити - нічого не змінилось! Така от штука :(

Опубліковано

як ви уже з цими 741 та 740 тп-лінками задрали.

Ну зрозумійте, що самий дешевий роутер не зможе Вам дати 100мб/с по вай-фаю навіть, якщо у Вас на ноуті чи в компі стоїть карта стандарту N.

Купіть хоча б лінксіс Е900 цей точно дасть Вам 100 мб/с. Я перевірив особисто 10-11 мб/с швидкість скачування

Опубліковано

Жаль, хоча мені і цього буде достатньо, не хватало буквально трохи для перегляду футболу в нормальній якості черев Ві-Фі

Опубліковано

нічого. він зараз ще робить. потім ще зависати почне кожного дня

Старий роутер аналогічної фірми за 3 роки ні разу не заглючив

Опубліковано

Старий роутер аналогічної фірми за 3 роки ні разу не заглючив

це ти 741 довго не користувався :_07:

Опубліковано

Можливо це пач корд не так запресований от і є проблема ...

Ось цікава ссилка по даному питанню http://www.technotrade.com.ua/Articles/twisted_pair_crimping.php

В самого проблема напряму швидкість тарифна а через точку доступу вже 1\4 швидкості , теж думаю пачокр поміняти - бо все інше вже перепробував.

Опубліковано

Можливо це пач корд не так запресований от і є проблема ...

Ось цікава ссилка по даному питанню http://www.technotra...ir_crimping.php

В самого проблема напряму швидкість тарифна а через точку доступу вже 1\4 швидкості , теж думаю пачокр поміняти - бо все інше вже перепробував.

то це через кабель чи по Wi-Fi швидкість 1\4?

Якщо поставити прошивку OpenWrt+радіатор на процесор, він не вісне.
Опубліковано

"то це через кабель чи по Wi-Fi швидкість 1\4?"

Вафай клієнт наностейшен по кабелю на точку доступа яка вже роздає нет. Коли підключаю пк на пряму до наностейшен то повна швидкість , коли через точку доступа (вай фай ) то ріже

Вибачте за офтоп .

Опубліковано

"то це через кабель чи по Wi-Fi швидкість 1\4?"

Вафай клієнт наностейшен по кабелю на точку доступа яка вже роздає нет. Коли підключаю пк на пряму до наностейшен то повна швидкість , коли через точку доступа (вай фай ) то ріже

Вибачте за офтоп .

так і не зрозумів, до маршрутизатора (не до наностейшен) комп підключається по wi-fi чи по кабелю?

Опубліковано

І у мене київстаровський роутер по ві фі дає 15-20 мбіт, а напряму кабель до ноута то 40, так як по тарифу

Опубліковано

по Wi Fi

там Wi Fi слабеньке , по кабелю більше буде.

Не зрозумів "там Wi Fi слабеньке" де ? розшифруйте будь ласка :)

Опубліковано

по Wi Fi

роутер говно - ось Вам розшифровка. там не антена а одна назва. хочеш нормальної швидкості включай на пряму і буде тобі щастя

Опубліковано

по Wi Fi

роутер говно - ось Вам розшифровка. там не антена а одна назва. хочеш нормальної швидкості включай на пряму і буде тобі щастя

Ваші пропозиції відносно моделі (в середній ціновій категорії) (щоб не була гавно)?

Опубліковано

як ви уже з цими 741 та 740 тп-лінками задрали.

Ну зрозумійте, що самий дешевий роутер не зможе Вам дати 100мб/с по вай-фаю навіть, якщо у Вас на ноуті чи в компі стоїть карта стандарту N.

Купіть хоча б лінксіс Е900 цей точно дасть Вам 100 мб/с. Я перевірив особисто 10-11 мб/с швидкість скачування

і так роутер WR740N v4 :0031:

прошивка 3.13.2 Build 130529 Rel.73629n

тариф 100Мб від Аірбітс

підключення через ві-фі

4035610980.png

Опубліковано

Чи то speedtest намахує, чи ви... Роутер, наскільки я розумію, підтримує 802.11n 40Mhz, тобто 150Мбіт/с. Гарна цифра, але дуже далека від реальності. Якщо точніше, то вона таки реальна, але для канального рівня. Враховуючи часовий дуплекс і кодування 5/6, матимемо реальну пікову швидкість 62,5Мбіт/с, тобто жодна з циферок на скріні дійсності не відповідає. Ну і у пінг в 2мс на Wi-Fi слабо віриться, радіоефір вносить свою "лєпту", досить помітну.

можу запросити вас чай, заодно і переконаєтесь що я нікого не намахую ;)

Опубліковано

а ви дядьку спробуйте потестувати швидкість на сервак датагрупа,

внас же на аірбайтсі свій локальний сервак для спід теста є там же і пише LLC AB Lutsk,

колись грався з мережею то виявив наочно

Опубліковано

Чи то speedtest намахує, чи ви... Роутер, наскільки я розумію, підтримує 802.11n 40Mhz, тобто 150Мбіт/с. Гарна цифра, але дуже далека від реальності. Якщо точніше, то вона таки реальна, але для канального рівня. Враховуючи часовий дуплекс і кодування 5/6, матимемо реальну пікову швидкість 62,5Мбіт/с, тобто жодна з циферок на скріні дійсності не відповідає. Ну і у пінг в 2мс на Wi-Fi слабо віриться, радіоефір вносить свою "лєпту", досить помітну.

можу запросити вас чай, заодно і переконаєтесь що я нікого не намахую ;)

Так ви торент запустіть і дайте скрін. Тоді все стане на свої місця. А цей тест Вам і всі 100мб по вай фай може намалювати.))

Опубліковано

по Wi Fi

така реальна швидкість передачі даних по wi-fi на даному роутері, ще не факт, що сам ноут витягує більшу швидкість по wi-fi.

Опубліковано

Ваші пропозиції відносно моделі (в середній ціновій категорії) (щоб не була гавно)?

Потрібно як мінімум, щоб і сам роутер і wi-fi адаптер ноута підтримував MIMO http://lantorg.com/article/chto_takoe_mimo_v_wifi

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...