paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:33 Автор #76 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:33 Так може і ТС подумати над такою конструкцією даху? на координальную стоимость проекта она НЕ повлияет, а в данном домике она мне ну, не симпатизирует. Если человек желает, можно при покупке данного дома сделать ему подобную крышу. я не против! я знаю пару своих жизненных принципов в плане строительства, Делай хорошо - плохо оно само может получиться! производство красивых и не красивых вещей стоит одинаково, так зачем же делать некрасивые вещи? если реализовывать проект сеназа, то с удовольствием применю данную стропилку, НО необходимо видеть план внутреннего пространства! а то что советует сеназ строить, дак это выходит опять, тяп-ляп... увы, так нельзя, если вы себя не уважаете!
MOTOROLLLA Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:35 #77 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:35 а де вхід? вікно є?
paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:42 Автор #78 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:42 а де вхід? вікно є? конечно же присутствует как дверь, так и окно.
paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:48 Автор #79 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 10:48 монолітний будинок це повна фігня (імхо), тому що він завжди буде сирий і бетон це неекологічний матеріал, і без утеплення такий будинок буде дорого обходитись на мою думку зараз в плані ціни/якості альтернативи дерев'яним каркасним будинкам нема п с. план мого будинку 12х9 одноповерховий у вас проект практически, такой же как я себе хочу. С удовольствием бы посетил ваш домик с тортом или коньяком, на ваш выбор Очень хочется побывать в похожем проекте.
paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:06 Автор #80 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:06 Так може і ТС подумати над такою конструкцією даху? на координальную стоимость проекта она НЕ повлияет, а в данном домике она мне ну, не симпатизирует. Если человек желает, можно при покупке данного дома сделать ему подобную крышу. я не против! я знаю пару своих жизненных принципов в плане строительства, Делай хорошо - плохо оно само может получиться! производство красивых и не красивых вещей стоит одинаково, так зачем же делать некрасивые вещи? если реализовывать проект сеназа, то с удовольствием применю данную стропилку, НО необходимо видеть план внутреннего пространства! а то что советует сеназ строить, дак это выходит опять, тяп-ляп... увы, так нельзя, если вы себя не уважаете! Що ви несете, ви будівельник чи так сам себе режисер? як не повліяє? поперше бляги в рази менше, мауерлат і контрлат в два рази менше, менше дифузійної плівки менше мін вати, менше буд матеріалів, бо не потрібно зводити стіну для горища , якщо немаєте тями то не пишіть, бо то смішно виглядає. я самоучка, самоучка который купил сайдинг, металлочерепицу, двери и заказал окна еще когда лопаты землю маслали а у нас строители которые "собак едят" на стройке и "десять лет на одной работе" не могут ни то что диагонали на 2 см свести, окна все в разных плоскостях и это, если слава богу проем окажется необходимых размеров! ок, давайте: бляхи при вашем решении 42м.кв при моем: 43,8м.кв. экономия 1.8м.кв. маурлет - может мы о разных вещах, но в каркасном доме в самой стене уже заложен мауэрлат. и как его в вашем белорускоблочном доме может быть меньше, если крыша все так же опирается на 2 стены? )) контрлат? что это? если вы имеете ввиду контррейку, которую почему то бОльшая часть строителей почему то в ус не ставят и забивают на нее, то её кол-во на 1.8м пог длиннее вы больше в отходы выкидаете при своем "десятилетнем опыте одной стройки" пленка? вам жалко 2 м.кв. пленки? ну что ж, кушайте свою перловку, а мне гречка больше нравится. ваты? меньше? за счет чего? площадь фронтонов неизменна!!! а если вы еще и добавляете мансардный этаж, то выходит еще и больше... ах да, забыл, у меня ж площа крышы на 1.8м.кв больше, НО стоп!!! нам же надо одну боковую стену сделать повыше, что бы скат довести до необходимого угла. подведем итоги, Ваши аргументы как бы побороли мои ну как сказать побороли, на фотофинише вы победили, только победа эта горечью поперек горла стоит у вас, видимо. Увы. кстати, вы сможете свою стропильную систему которая ровесница феодального строя поднять краном, смонтировать стены по периметру и вернуть ЦЕЛЬНУЮ крышу на место, получив за календарную неделю мансардный этаж, работа крана - не более 2-х часов для поднятия ЦЕЛЬНОСОБРАННОЙ крыши, установки стен по периметру, и опускания крыши опять же на дом. з.ы. как профессианал новичку, помогите пожалуйста, какого сечения взять лет на перекрытие потолка в строении с пролетом 8,4м без несущих стен!? зябкость перекрытия не волнует, провисание должно отсутствовать. Спасибо.
MOTOROLLLA Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:17 #81 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:17 Кто, что скажет по ванной комнате, может стоит по иному расположить сан.приборы? як варіант
paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:27 Автор #82 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:27 Кто, что скажет по ванной комнате, может стоит по иному расположить сан.приборы? як варіант поделился с вами размерами. интересное решение, НО я хочу еще и стиральную машинку с бойлером поставить в ванной комнате. на картинке она имеется сразу справа от входа
MOTOROLLLA Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:41 #83 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 11:41 НО я хочу еще и стиральную машинку с бойлером поставить в ванной комнате. на картинке она имеется сразу справа от входа місця для зберігання під стільницею. над стільницею, над унітазом.
paksivatova Опубліковано 5 Січня, 2015 в 16:33 Автор #84 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 16:33 НО я хочу еще и стиральную машинку с бойлером поставить в ванной комнате. на картинке она имеется сразу справа от входа місця для зберігання під стільницею. над стільницею, над унітазом. не плохо, но представьте как вы принимаете душ, а перед носом - БОЙЛЕР правда, не приятное ощущение, тем более в собственной квартире., условие к ванне, с 3-х сторон её пусть лучше окружают стены, чем пол, поверьте, это гораздо лучше. с этими неудобствами можно смириться, если это сьемная квартира, или такова планировка, но не в доме собственной планировки.
yura2281 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 16:45 #85 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 16:45 НО я хочу еще и стиральную машинку с бойлером поставить в ванной комнате
Deemon Опубліковано 5 Січня, 2015 в 20:22 #86 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 20:22 машинку треба ізолювати якось від ванни, чи шукати пластиковий\нержавійний корпус, інакше бік що впритул+фасад будуть гнити на ура.Ну і мозх пралки, при такому росташуванні є шанс підмочити...
Саня Опубліковано 5 Січня, 2015 в 20:39 #87 Опубліковано 5 Січня, 2015 в 20:39 Якщо простір обмежений, то вже нічого й не ставити? Хай буде совтепівська ванна і насадка на душ з часів Горбачова?
paksivatova Опубліковано 6 Січня, 2015 в 14:18 Автор #88 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 14:18 Цікаво, в яку мінімальну суму може обійтися каркасний будинок на 60-70квадратів. тут смотря чего хочешь. легко,быстро,тепло и симпатично коробка около 6-8 у.е. с полной наружкой, а внутрянка, это как сам пожелаешь, но не менее 3 к.уе. Если строить самому с семейным помошником, думаю до 15 к.у.е можно вьехать в дом. Мой следующий проект обязательно будет такой же компактный домик, НО с 2 или 3-мя микрокомнатушками. Сейчас многие стремятся строиться вверх, многие даже не знают правильного написания и слово произношения - МАНСАРДНЫЙ этаж, но хотят его. Я к нему отношусь нейтрально, даже негативно, ДА, он удешевляет стоимость квадрата жилища, НО черт побери, мы строим дополнительную квадратуру для своих спален и детских, а мне не хочется, что бы детеныш карабкался по лестницам 10-ки раз в день и подвергался неоправданному риску, какие бы перила небыли. А мы вечно молодыми не будем, и когда-то прийдется нам преодолевать ступеньки с огромным трудом, ну, тогда и квадраты будут все лишним гемороем з.ы. по опыту, работали на обьекте, жили на втором этаже, спукались вниз утром, в обед ну и вечером пару раз, в итоге, я был очень зол на эти вторые этажи, и никакими гостинными, бильярдными, спортзалами и зимними садами меня ЛИЧНО не уговоришь. но это всего лишь мое личное мнение.
difoto Опубліковано 6 Січня, 2015 в 14:38 #89 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 14:38 машинку треба ізолювати якось від ванни, чи шукати пластиковий\нержавійний корпус, інакше бік що впритул+фасад будуть гнити на ура. Ну і мозх пралки, при такому росташуванні є шанс підмочити...це нічо шо пралка сама нагріває воду до 90 градусів всередині і калашматить барабан так шо "бризгі лєтят"?
paksivatova Опубліковано 6 Січня, 2015 в 15:04 Автор #90 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 15:04 машинку треба ізолювати якось від ванни, чи шукати пластиковий\нержавійний корпус, інакше бік що впритул+фасад будуть гнити на ура. Ну і мозх пралки, при такому росташуванні є шанс підмочити... машинку треба ізолювати якось від ванни, чи шукати пластиковий\нержавійний корпус, інакше бік що впритул+фасад будуть гнити на ура. Ну і мозх пралки, при такому росташуванні є шанс підмочити... це нічо шо пралка сама нагріває воду до 90 градусів всередині і калашматить барабан так шо "бризгі лєтят"? Ребят, не ссорьтесь по мелоче и не по теме. Дифото прав, стиралке не сильно страшно нахождение рядом с ванной, но не стоит заострять на этом внимание, в этой теме гораздо интереснее, как компактно и РАЦИОНАЛЬНО расставить всё необходимое в доме или квартире. У меня стояла стиралка в ванной, затем переехала на кухню со скрытой установкой, сейчас же опять стиралка стоит в ванной, и я с уверенностью скажу, что СТИРАЛКЕ САМОЕ МЕСТО В ВАННОЙ КОМНАТЕ. но появилась новая задача, приобретенная мини-посудомойка удосужилась места в ванной комнате, а не на кухне, мне это КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕ НРАВИТСЯ! вот всего и выводов. а если еще вспомнить, такие чуда цивилизации как Микроволновка, мультиварка, и аэрогриль - вещи прекрасные, ну и как же не забыть про второстепенные пылесборники по типу соковыжималок, электромясорубок, комбайнов, хлебопечек, йогуртниц, кофемолок и т.д..... тогда и тарелки не остается куда положить не то что мусорное ведро под раковину поставить )))
Deemon Опубліковано 6 Січня, 2015 в 15:39 #91 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 15:39 це нічо шо пралка сама нагріває воду до 90 градусів всередині і калашматить барабан так шо "бризгі лєтят"?вода в барабані і бовтання одягу обмежені самим корпусом (композитним чи нержавіючим) барабану, а чого так кажу, бо вже траплялась нагода худо-бідно реставрувати декілька пралок які жили впритул до ванни, корозія проникаюча, до дірок...
mrZED Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:06 #92 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:06 ... за будинком домурувати котельню 1.5х2м для твердопаливного котла, труби поліпропіленові і батареї на таку площу будуть недорого... В ідеалі напевно потрібно будувати не будку 1.5х2, а хоча б на 10м2, яка є прибудовою гаража, щоб поряд з котлом зберігався зимовий запас палива. Але виникає ряд запитань:- що на рахунок тепловтрати в системі на шляху від зовнішньої котельні до житлового будинку (полюбому котельня або гараж буде не ближче 4-5 м. від стіни будинка) ?- чи потягне стоковий насос твердопаливного котла 12-15кВТ ганяти воду по такій системі?- саму котельню/гараж також необхідно мінімально опалювати (а це знову ж додаткові затрати) ?Плюс такої схеми - економія корисної площі будинку ну і зручність обслуговування твердопаливного котла.
Алексей Валерьевич Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:13 #93 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:13 ... за будинком домурувати котельню 1.5х2м для твердопаливного котла, труби поліпропіленові і батареї на таку площу будуть недорого... В ідеалі напевно потрібно будувати не будку 1.5х2, а хоча б на 10м2, яка є прибудовою гаража, щоб поряд з котлом зберігався зимовий запас палива. Але виникає ряд запитань: - що на рахунок тепловтрати в системі на шляху від зовнішньої котельні до житлового будинку (полюбому котельня або гараж буде не ближче 4-5 м. від стіни будинка) ? - чи потягне стоковий насос твердопаливного котла 12-15кВТ ганяти воду по такій системі? - саму котельню/гараж також необхідно мінімально опалювати ? И опять мы возвращаемся к огромному дому, никакой экономии и никакого компактного и рационального помещения, вот потом и слушай знатных строителей Без ПРОЕКТА! строить НЕЛЬЗЯ!!! Нет денег - нет стройки! Нет проекта - нет стройки! А то дойдут до уровня окон а потом не знают как муровать дальше ( и не нужно путать МИНИДОМ с ПОЛНОЦЕННЫМ домом. с ув. Алексей
gonschik Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:34 #94 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 16:34 взагалі питання будівництва дуже складне і неоднозначне. Я згадую коли я починав своє будівництво, то багато чого планував робити не так як в підсумку зробив, в процесі виникає багато змін. І багато чого залежить від фінансів. Я взагалі планував вкластись в 25 тис.дол. під ключ і вклався б. Але тут появилось трохи грошей і давай....то металочерепицю кращу, то мінвати побільше, то фарбу на фасад дорожчу, то терасу захотілось, то вікна найтепліші поставив, то дружина чогось захотіла))) і т.д. І висновок в мене особисто один - майже все вирішують гроші (їх кількість). Обмежений бюджет - обмежений будинок, необмежений бюджет - поле для фантазій. Щен стоїть питання цілі і часу. Комусь просто нема де жити, комусь неспішно (як мені, бо живу з батьками). Я як був холостяком то також мріяв про хату 5х5)))
special Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:02 #95 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:02 взагалі питання будівництва дуже складне і неоднозначне. Я згадую коли я починав своє будівництво, то багато чого планував робити не так як в підсумку зробив, в процесі виникає багато змін. І багато чого залежить від фінансів. Я взагалі планував вкластись в 25 тис.дол. під ключ і вклався б. Але тут появилось трохи грошей і давай....то металочерепицю кращу, то мінвати побільше, то фарбу на фасад дорожчу, то терасу захотілось, то вікна найтепліші поставив, то дружина чогось захотіла))) і т.д. І висновок в мене особисто один - майже все вирішують гроші (їх кількість). Обмежений бюджет - обмежений будинок, необмежений бюджет - поле для фантазій. Щен стоїть питання цілі і часу. Комусь просто нема де жити, комусь неспішно (як мені, бо живу з батьками). Я як був холостяком то також мріяв про хату 5х5)))Чи не прораховували ви свій проект під блоки? На скільки я розумію то потрібно було б посилити фундамент, ну і самі стіни. Утеплювати треба і дерево і блоки, то фасад впринципі однаково.
Saddy Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:03 #96 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:03 вікон дорогих черепиці дорогшої, то я переконався на власному досвіді, що то все марна трата грошей, черепиця металева чи профіль майже всі нормально служать, що дорогші, що дешевші якщо правильно за технологіями накрити, а вікна то взагалі окрема тема, купували до хати і трьохкамерні і дорогші 5-ти камерні різниці ніякої абсолютно...з цим не погоджуся. 1. майже всі нормально служать - можливо й так, але дім будують на роки/покоління. На хорошу якісну черепицю виробник дає ого-го яку гарантію, а де впевненість, що з дешевої підробки не полізе фарба, не проржавіє через рік/два/п'ять?2. та сама історія з вікнами - з власного досвіду - 3-камерний профіль німецького виробництва однієї відомої марки кращий (та і дорожче виходить), ніж 5-камерний чи то тернопільського виробництва, чи де там його клепають. в цих питаннях варто шукати золоту середину - не гнатися за супердешевою ціною, а купувати дійсно якісні речі, але без фанатизму)
gonschik Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:28 #97 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 17:28 взагалі питання будівництва дуже складне і неоднозначне. Я згадую коли я починав своє будівництво, то багато чого планував робити не так як в підсумку зробив, в процесі виникає багато змін. І багато чого залежить від фінансів. Я взагалі планував вкластись в 25 тис.дол. під ключ і вклався б. Але тут появилось трохи грошей і давай....то металочерепицю кращу, то мінвати побільше, то фарбу на фасад дорожчу, то терасу захотілось, то вікна найтепліші поставив, то дружина чогось захотіла))) і т.д. І висновок в мене особисто один - майже все вирішують гроші (їх кількість). Обмежений бюджет - обмежений будинок, необмежений бюджет - поле для фантазій. Щен стоїть питання цілі і часу. Комусь просто нема де жити, комусь неспішно (як мені, бо живу з батьками). Я як був холостяком то також мріяв про хату 5х5)))Чи не прораховували ви свій проект під блоки? На скільки я розумію то потрібно було б посилити фундамент, ну і самі стіни. Утеплювати треба і дерево і блоки, то фасад впринципі однаково.я, в свій час насидівшись в неті і начитавшись розумних сайтів і відгуків людей, які саме так і побудувались, розглядав лише дерев'яну каркасну технологію.В ідеалі планував пасивний будинок але....бюджет. А що до фундаменту то він в мене по міркам каркасного будинку мінімум з 3 кратним запасом міцності, получилось 64 монолітних бетонних стовбів глибиною 1,5м, діаметром 25см (всього пішло 6,5м.куб бетону)
Алексей Валерьевич Опубліковано 6 Січня, 2015 в 18:43 #98 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 18:43 взагалі питання будівництва дуже складне і неоднозначне. Я згадую коли я починав своє будівництво, то багато чого планував робити не так як в підсумку зробив, в процесі виникає багато змін. І багато чого залежить від фінансів. Я взагалі планував вкластись в 25 тис.дол. під ключ і вклався б. Але тут появилось трохи грошей і давай....то металочерепицю кращу, то мінвати побільше, то фарбу на фасад дорожчу, то терасу захотілось, то вікна найтепліші поставив, то дружина чогось захотіла))) і т.д. І висновок в мене особисто один - майже все вирішують гроші (їх кількість). Обмежений бюджет - обмежений будинок, необмежений бюджет - поле для фантазій. Щен стоїть питання цілі і часу. Комусь просто нема де жити, комусь неспішно (як мені, бо живу з батьками). Я як був холостяком то також мріяв про хату 5х5)))Чи не прораховували ви свій проект під блоки? На скільки я розумію то потрібно було б посилити фундамент, ну і самі стіни. Утеплювати треба і дерево і блоки, то фасад впринципі однаково.я, в свій час насидівшись в неті і начитавшись розумних сайтів і відгуків людей, які саме так і побудувались, розглядав лише дерев'яну каркасну технологію.В ідеалі планував пасивний будинок але....бюджет.А що до фундаменту то він в мене по міркам каркасного будинку мінімум з 3 кратним запасом міцності, получилось 64 монолітних бетонних стовбів глибиною 1,5м, діаметром 25см (всього пішло 6,5м.куб бетону)А чего не рассмотрели ушп фундамент для капитального дома? Мне именно он нравится для каркасника. на рахунок ото вікон дорогих черепиці дорогшої, то я переконався на власному досвіду то все марна трата грошей, черепиця металева чи профіль майже всі нормально служать, що дорогші, що дешевші якщо правильно за технологіями накрити, а вікна то взагалі окрема тема, купували до хати і трьохкамерні і дорогші 5-ти камерні різниці ніякої абсолютно...Наша песня хорошо, начинай сначала!Если дорогая вещь стоит 100ед, а дешева 70 ед + монтаж 70 ед, и вам прийдется в ближайшие 2-5 лет это заменить... увольте, глупая экономика. Вас не заставляют брать окна с криптоном а крышу с нрс200, :-)В моей квартире от застройщика гавноокна и гавнодвери, новые они стоили около 3500 грн, сейчас же что бы мне их заменить на более-менее нормальные/теплые, не сквознящие/ надо потратить около 9000 грн. Да, они выполняют свою функцию, так же как советский автопром.А траты +500кВт электроэнергии на оьогреватель, всего лишь мимолетные затраты, так по вашему?Стройка для себя и стройка на продажу отличается КООРДИНАЛЬНО.
gonschik Опубліковано 6 Січня, 2015 в 20:27 #99 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 20:27 ушп фундамент не розглядав через бюджет, мені мій фундамент робота + матеріали став 10тис грн
paksivatova Опубліковано 6 Січня, 2015 в 20:36 Автор #100 Опубліковано 6 Січня, 2015 в 20:36 ушп фундамент не розглядав через бюджет, мені мій фундамент робота + матеріали став 10тис грнПри пошаговом поступлении средств, затратно сразу залить ушп, но ведь и в твоём доме потом появился утепленный черновой пол, отопление, водопровод, электрика, канализация. А тут все и разом, а ещё и теплоаккамулятор на 30 кубов бетона :-), именно последний пункт в этом фундаменте мне нравится.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.