Перейти до змісту

Кулінарні поради.


yura-patriot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Усім привіт, давно хотів створити таку тему, в чому власне справа.Ну наприклад, є така тема (яку я рахую одною з самих цікавих) це "Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?" так? думаю так.Там люди пишуть,показують фотки своїх вечерь, все звісно дуже гарно :_25: ,але............я впевнений, що існує мільйон нюансів, да що мені вам розказувати - ви самі все знаєте.Отож, не хочу щоб тут ділилися вже готовою їжею-а процесом,і не дай Бог понтувалися своїми шедеврами, хочу щоб ділилися конкретикою,ну так,"запитав-почитав", бо всякі там гугли - шмугли - то таке, хочеться почитати справжніх, простих наших людей які живуть тут і люблять нашу кухню, а не брати якісь там поради по телевізору у якогось закордонного супер повара.Отож почну я! Скажіть будь ласка (бо мене дружина постійно просить): Каже "Юр допоможи почисти грибочки" :_40: а в мене питання, "Для чого?"

-Каже, бо їх чистять, знімають плівку від ніжки і далі саму шляпку.Наприклад я цього не знав.

Ось і потребую першу пораду, хтось чисте шемпіньйони? і для чого, я рахую досить добре помити.

Опубліковано

ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)

Опубліковано

ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)

Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=)

Опубліковано

і не чищу.От якби ще часник можна було б не різати :)

ой,мала на увазі не чистити. :)

Нічого не зрозумів. Що! "і не чищу".)) А про часник що?, цибуля пече, а часник чим не вгодив. :_16:

Опубліковано

ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)

Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=)

Мдя...Юра, тебе жінка попросила почистити пару грибів і одразу ідея для теми !

Завтра ти захочеш салат зі свіжих овочів, і люди будуть розказувати тобі нафіга мити помідори перед їжею і нащо кришити огірочки ? :_07:

Опубліковано

ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)

Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=)

Мдя...Юра, тебе жінка попросила почистити пару грибів і одразу ідея для теми !

Завтра ти захочеш салат зі свіжих овочів, і люди будуть розказувати тобі нафіга мити помідори перед їжею і нащо кришити огірочки ? :_07:

Поржав? :_07: якщо не в темі не влазь, іди до бару!! ))

Опубліковано

сметана+укроп+дрібно нарізаний солений огірок

Огірок "по ходу", в тему має дати кислинку+укроп, мммм....Дякую, думаю в суботу заціню))

Опубліковано

Дуже смачний соус, але треба повозитись (воно того варте).

Шо потрібно:

-приблизно пів кіло помідорів (можна замінити пастою)

-сіль, цукор (за смаком)

-яблучний оцет

-базилік, кріп, петрушка, кінза (по трошки в рівних пропорціях)

-часник (головка)

-червоний пекучий перець - 1 шт.

-цибуля- 1шт.

Цибулю ріжем дрібненько, і маринуємо в суміші яблучного оцету і води в пропорції ~1:3

З помідорів знімаємо шкірку (ошпарити окропом) ріжемо, і на розігріту пательню з 3-4 столовими ложками олії.

Тушимо помідори помішуючи доя стану соусу (пюре). Все це мудохання можна замінити томатною пастою, розведеною водичкою (смажити пасту все одно потрібно). Якщо соус вийшов дуже густий - додаємо трохи води. Далі солимо, додаємо дрібно порізаний гіркий перчик, цукор, оцет (спочатку столову ложку, а там на смак). Пробуємо. Далі балансуємо смак сіллю оцтом і цукром, доводячи його до такого, як Вам подобається. Це є основа соусу.

Тепер вимикаємо вогонь. Додаємо товчений або перетертий з сіллю часник і улюблені спеції. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 5. За цей час дрібно рубаємо зелень, і додаємо її в соус + мариновану цибульку. Все добре перемішуємо. Насолоджуємось.

Дуже смачно з шашликом, стейками, ковбасками.....

Я люблю і просто мазати на хліб.

Смачного.......

Опубліковано

Дуже смачний соус, але треба повозитись (воно того варте).

Шо потрібно:

-приблизно пів кіло помідорів (можна замінити пастою)

-сіль, цукор (за смаком)

-яблучний оцет

-базилік, кріп, петрушка, кінза (по трошки в рівних пропорціях)

-часник (головка)

-червоний пекучий перець - 1 шт.

-цибуля- 1шт.

Цибулю ріжем дрібненько, і маринуємо в суміші яблучного оцету і води в пропорції ~1:3

З помідорів знімаємо шкірку (ошпарити окропом) ріжемо, і на розігріту пательню з 3-4 столовими ложками олії.

Тушимо помідори помішуючи доя стану соусу (пюре). Все це мудохання можна замінити томатною пастою, розведеною водичкою (смажити пасту все одно потрібно). Якщо соус вийшов дуже густий - додаємо трохи води. Далі солимо, додаємо дрібно порізаний гіркий перчик, цукор, оцет (спочатку столову ложку, а там на смак). Пробуємо. Далі балансуємо смак сіллю оцтом і цукром, доводячи його до такого, як Вам подобається. Це є основа соусу.

Тепер вимикаємо вогонь. Додаємо товчений або перетертий з сіллю часник і улюблені спеції. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 5. За цей час дрібно рубаємо зелень, і додаємо її в соус + мариновану цибульку. Все добре перемішуємо. Насолоджуємось.

Дуже смачно з шашликом, стейками, ковбасками.....

Я люблю і просто мазати на хліб.

Смачного.......

Думаю для своєї родини варто повозитися)) Дуже дякую, тим більше, що я ще вагаюсь, або сосиски,або шашлик

Опубліковано

Я надаю перевагу добре просмаженому стейку.

post-10669-0-34453300-1418327680_thumb.j

Ням-ням...

Яке м"ясо використовуєте для стейка? Мням, мням, слюни повний рот ))

  • 3 тижня потому...
Опубліковано

хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії

(а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни :))

post-4-0-79780700-1420188129_thumb.jpg

Опубліковано

хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії

(а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни :))

post-4-0-79780700-1420188129_thumb.jpg

Це зараз? :0026: і світла їй вистачає? прикольно.

Опубліковано

хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії

(а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни :))

post-4-0-79780700-1420188129_thumb.jpg

Це зараз? :0026: і світла їй вистачає? прикольно.

17 грудня

"зараз" вона значно "порідшала", свята :)

якщо "вазонів" не має то в стаканчик з водою - також росте

p.s. ми ще з "комуняцьких часів" зажди мали зелену цибулю на НовиРік

  • 3 місяця потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...