Перейти до змісту

Питання до гуру Kerio Control

MACCEN

Рекомендовані повідомлення

Схема така, є купа філіалів, які "ломляться" на центральний офіс по vpn.

Якщо ляже "центральний офіс" треба зробити так, щоб всі "ломилися" по vpn на інший роутер до тих пір поки офіс не відновить роботу.

Підкажіть де копати, як правильно настроїти роутінг?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ляже "центральний офіс" треба зробити так, щоб всі "ломилися" по vpn на інший роутер до тих пір поки офіс не відновить роботу.

Якщо там ляже нет?? Чи ляже сервак, куди ломляться. Я так поняв 1С до центрального сервака??

Я б поміняв схему взагалі. Оренда сервака десь ЗА МЕЖАМІ офісу, і ломитися по РДП туди!

Зв'язку немає лише тоді, коли в клієнта немає нета.

І з різними "спецслужбами" немає проблем, бо фізтчно - сервака немає на фірмі ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ... за сервер потрібно платити :)

Це дешевше, ніж нарощувати потужності в себе!

Людський (початковий) сервак - від 1-3к у.о. А нормальний 5-10К + ПЗ ще стільки ж. Плюс термінальні та КАЛ ліцензії і т.д. вийде десь так 10-20 тисяч доларів :)

за ці гроші можна років 3-4 орендувати сервака. Навіть за кордоном.

Або ж, як варіант (я цього не казав) маючи дома 100-мбітний нет, поставити сервака в себе в шафі дома. і тримати все там, нехай собі стукаються всі, кому не ліньки.

мати 2 резервних канали нета, щось не так - переключився і все. Ціна нета - 150 грн за 2 канали. А сервак - дасть фірма. Тоді вінду - будь-яка. Як і програми.

А на робочих місцях - убунта, щоб лише Рдп.

Проблема принтерів вирішується принт-серверами.

MACCEN,

Поясни конкретно, що треба, резервний нет налаштувати? Чи резервний сервак і і те і те?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

переконати начальство, що "віртуальний сервер за кордоном" краще, дешевше і безпечніше - майже неможливо :)

Буду сперечатися :) Знаю таких, які самі казали - знайдіть нам де вигідно і надійно. Щоб тут не "палитися". Це коли вийшов закон про реєстрацію існуючих БД.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми відійшли від теми...

так і автор мовчить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яке відношення Kerio Connect має до VPN ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там можна організувати VPN канал :)

Може все-таки Kerio Control, а не Kerio Conect?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

RDP це не безпечно.

Так це Kerio Control

Сервер баз даних знаходиться в іншому місці, тому є потреба якщо "ляже" офіс, щоб всі віддалені могли заходити на той сервер.

Хоча в принципі якщо не буде рішення простішого, просто всіх переведу на той сервер і все, але якось хочеться розібратись в такому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

керіо стоїть на всіх віддалених серверах, які ломляться по vpn на один (офіс), але коли тут щось не так, то автономність всіх ланок втрачається, тому хочеться зробити так, якщо офіс пропав, то всі віддалені тоді ломились на інший віддалений сервер.

чи підтримує керіо конект два vpn з'єднання, чим можна зробити правило, якщо не видно перший, підключатись до другого, якщо появився перший, то до першого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось не зовсім зрозуміла постановка задачі - якщо термінальний сервер один - то яка різниця скільки впн серверів до нього надають доступ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там можна організувати VPN канал :)

Може все-таки Kerio Control, а не Kerio Conect?

Щоб іншим було зрозуміло, чому я це писав, поясню. На момент написання мого коментаря тема називалась так: "Питання до гуру Kerio Connect"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую за інформацію... є що почепрпнути....

всі сервери віддалені один від одного, схема зірка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...