Перейти до змісту

Продаж дачі. Яка процедура.

sss381

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Проблема власне в слідуючому.

Людина похилого віку хоче продати дачу, оскільки працювати на ній вже немає здоров'я.

Звернулася до мене ніби по консультацію, як та що. А я в тому не тямлю. Знаю тільки, що треба ніби платити якийсь податок, а куди і як хз.

Проконсультуйте, будь-ласка, хто розбирається, як має проходити сам процес купівлі-продажу : хто має оформляти договір (чи як він там називається), кому, за що, і скільки платити (послуги оформлення, податки).

Опубліковано

Я так розумію дача за містом, тоді вам потрібно сходити до нотаріуса Луцького РАЙОННОГО нотаріального округу.

Вам там все детально розкажуть.

P.S. Консультація нотаріуса по купівлі\продажі безкоштовна

Опубліковано

Проблема власне в слідуючому.

Людина похилого віку хоче продати дачу, оскільки працювати на ній вже немає здоров'я.

Звернулася до мене ніби по консультацію, як та що. А я в тому не тямлю. Знаю тільки, що треба ніби платити якийсь податок, а куди і як хз.

Проконсультуйте, будь-ласка, хто розбирається, як має проходити сам процес купівлі-продажу : хто має оформляти договір (чи як він там називається), кому, за що, і скільки платити (послуги оформлення, податки).

Ситуація 1: Якщо дача не приватизована то так названа продажа це переписання ділянки з одного власника на другого проходить в садівничому товаристві. Ціна в кожному товаристві різна приблизно за 5 сотих десь 700 гривень (потрібна заява від попереднього власника про вихід з товариства і заява нового про вступ).

Ситуація 2: Інша ситуація коли приватизована тоді через нотаріуса не має значення чи державного чи приватного. Потрібно оформляти договір самі вибираєте який..(куплі-продажі, дарування, спадку)...... і потрібні документи (оціночний акт -тобто нотаріус все пояснить). А потім з договором в садівничому товаристві як було вище написано.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...