Перейти до змісту

Соціальна допомога по догляду за дитиною

electric

Рекомендовані повідомлення

Форумчани підскажіть, хто стикнувся.

На дружину оформлена соціальна допомога по догляду за дитиною до 3-х років у сумі 130 грн. щомісяця. Як відомо, її відмінили з липня 2014 , але нам ніби як перерахували за липень, а в серпні почали визвонювати і вимагати повернути ці 130 грн., нібито вони їх перерахували помилково.

Ми одні такі в Луцьку, чи ще хтось стикнувся? Які можливі наслідки у випадку неповернення цих грошей ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для початку з'ясуйте, чи маєте Ви право на отримання даних коштів:

виплата по догляду за дитиною до трьох років з 01.07.2014 року буде припинена, крім осіб, яким призначена допомога при народженні ПЕРШОЇ дитини (народженої до 30 червня 2014 року), що виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців буде призначатися допомога до досягненню дитиною трирічного віку у розмірі 130 грн.

Тобто, стосовно останнього пункту, розяснюємо на прикладі:

Приклад:

Якщо жінка має дитину 1,5 річного віку, вона продовжить отримувати допомогу при народженні, в тому розмірі, як їй і призначили її, а от по догляду за дитиною до трьох років вона буде отримувати ще 12 місяців, але не довше ніж дитині виповниться 3 роки.

Тобто жінка з 01.07.2014 року ще шість місяців ( до двохріччя дитини) буде отримувати допомогу при народженні, допомогу по догляду за дитиною їй з 01.07.2014 припинять виплачувати, і коли дитині буде 2 роки, і закінчеться виплачуватись допомога при народженні, їй ще 12 місяців будуть виплачувати допомогу по догляду у розмірі 130 грн.

http://www.i-law.kiev.ua/?p=1069&cpage=4

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це інше питання. Мене цікавить чи повертати те що мені заплатили а потім прийняли якісь поправки заднім числом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повертати однозначно! Навіщо вам ті суди?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нам ніби як перерахували за липень, а в серпні почали визвонювати і вимагати повернути ці 130 грн., нібито вони їх перерахували помилково.

Вимагати? Вони мали право лише попросити

Щодо мене...я б не повертала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нам ніби як перерахували за липень, а в серпні почали визвонювати і вимагати повернути ці 130 грн., нібито вони їх перерахували помилково.

Вимагати? Вони мали право лише попросити

Щодо мене...я б не повертала

От і я думаю, я не несу відповідальність за чужі помилки . До того ж банк захоче комісію за перерахунок коштів , а це вже мої особисті (хоч невеликі , проте кровні),

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба повертати. Постанова кабміну прийшла пізніше, а програма спрацювала за старими наруханнями. Ви не одні такі.

Перед тим ще були приколи. Це трохи інша ситуація, але може комусь траплялось.

Мені приходив лист про повернення 2,34. Повернула, попередньо з'ясувавши.

Виявилось, що департамент вирішив, що бонуси, що нараховує приватбанк теж є доходом і його потрібно було вказувати в декларації.

Приватбанк їм надав таку інформацію, інспектори мусили робити отакі перерахунки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут постає дилема між справедливістю та можливістю.

З боку справедливості, якщо кошти Вам надійшли безпідставно - необхідно повернути.

З бок можливості:

Стаття 1215. Безпідставно набуте майно, що не підлягає поверненню

1. Не підлягає поверненню безпідставно набуті:

1) заробітна плата і платежі, що прирівнюються до неї, пенсії, допомоги, стипендії, відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, аліменти та інші грошові суми, надані фізичній особі як засіб до існування, якщо їх виплата проведена фізичною або юридичною особою добровільно, за відсутності рахункової помилки з її боку і недобросовісності з боку набувача;

2) інше майно, якщо це встановлено законом.

Тому, цей непростий вибір за Вами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та поверну , не питання . А мені комісію банку хто поверне?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О і в мене була така ситуація. Правда десь 2 роки назад. І сума була значніша.

Декрет переоформляла на чоловіка, а сама виходила на роботу. А гроші платили і мені і йому. Я свої гроші переводила на іншу картку. Через декілька місяців звонять, прийдіть до нас.

Приходжу. Жіночка питає:

-Ви отримували гроші?

-Отримувала.

-Знімали їх?

-Знімала?

-А навіщо?

-А навіщо ви мені їх перерховували, щоб вони в мене на картці лежали?

Ну і гроші всеж таки я повернула. Сума в районі 3 тисяч гривень.

А потім знайома як взана (працює в собесі), то каже нашо ти повертала. Я б, каже, їм би вернула...

от така от історія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Допомогу по догляду за дитиною до 3-х років у сумі 130 грн мають і надалі виплачувати. В департаменті взнавав.

Тільки коли буде саме виплата вони не знають! Сказали: "Києву не до нас"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Держава закликає бути свідомими громадянами і повернути те, що нарахували. А те що відбирають обіцяні дитячі копійки, то для держави норма

Я б сказала, що витратила гроші на дитину, а віддати нема що, так як в декреті і не працюю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не ви одна така. Знайомій нарахували допомогу на дитину по доходах і тепер просять повернути. Сума - близько 1 тис. грн.

Розумію, що грошей шкода, але ж 130 грн. не настільки великий дохід. Про комісію банку вже й не згадую.

Допомогу по догляду за дитиною до 3-х років у сумі 130 грн мають і надалі виплачувати. В департаменті взнавав.

Тільки коли буде саме виплата вони не знають! Сказали: "Києву не до нас"!

130 грн. будуть виплачувати, починаючи з дворічного віку до досягнення дитиною трьох років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

130 грн. будуть виплачувати, починаючи з дворічного віку до досягнення дитиною трьох років.

Коли будуть , дитині 2 роки і 5 місяців !?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виплата по догляду за дитиною до трьох років з 01.07.2014 року буде припинена, крім осіб, яким призначена допомога при народженні ПЕРШОЇ дитини (народженої до 30 червня 2014 року), що виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців буде призначатися допомога до досягненню дитиною трирічного віку у розмірі 130 грн.

Тобто, стосовно останнього пункту, розяснюємо на прикладі:

Приклад:

Якщо жінка має дитину 1,5 річного віку, вона продовжить отримувати допомогу при народженні, в тому розмірі, як їй і призначили її, а от по догляду за дитиною до трьох років вона буде отримувати ще 12 місяців, але не довше ніж дитині виповниться 3 роки.

Тобто жінка з 01.07.2014 року ще шість місяців ( до двохріччя дитини) буде отримувати допомогу при народженні, допомогу по догляду за дитиною їй з 01.07.2014 припинять виплачувати, і коли дитині буде 2 роки, і закінчеться виплачуватись допомога при народженні, їй ще 12 місяців будуть виплачувати допомогу по догляду у розмірі 130 грн.

Допомога по догляду з врахуванням доходів буде припинена з 01.07.2014 року для всіх категорій громадян.

Коли будуть , дитині 2 роки і 5 місяців !?

допомогу при народженні ви ще й досі отримуєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так , допомогу при народженні ще отримуємо, тому...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так як я зрозуміла, то суть нововведень в тому, щоб сім'я отримувала одну з двох допомог. Тобто, якщо ви зараз отримуєте допомогу при народженні, то допомогу по догляду вам вже відмінили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...