Перейти до змісту

Потрібна консультація


Victorius

Рекомендовані повідомлення

Власне сабж.

ТЕРМІНОВО потрібна інформація, як зареєструвати представництво

іноземної компанії в Україні!

Які документи для цього потрібно?

Яка взагалі процедура?

Де можна детальніше про це дізнатися?

Буду вдячний за будь-яку інфу!

Контакти:

моб. 8-050-6474101, ася 325-917-243 (Віталій)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Витяг із закону "Про зовнішньоекономічну діяльність".

Іноземні суб'єкти господарської діяльності, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність на території України, мають право на відкриття своїх представництв на території України. Акредитацію філій і представництв іноземних банків здійснює Національний банк України відповідно до Закону України "Про банки і банківську діяльність". Реєстрацію представництв інших іноземних суб'єктів господарської діяльності здійснює центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики протягом шістдесяти робочих днів з дня подання іноземним суб'єктом господарської діяльності документів на реєстрацію (якщо я правильно розумію - Мінекономіки. Прим. Yarchik`a). Для реєстрації представництва іноземного суб'єкта господарської діяльності на території України необхідно подати:

- заяву з проханням про реєстрацію представництва, яка складається у довільній формі;

- виписку з торговельного (банківського) реєстру країни, де іноземний суб'єкт господарської діяльності має офіційно зареєстровану контору;

- довідку від банківської установи, в якій офіційно відкрито рахунок подавця;

- довіреність на здійснення представницьких функцій, оформлену згідно з законом країни, де офіційно зареєстровано контору іноземного суб'єкта господарської діяльності.

Документи, зазначені вище, мають бути нотаріально засвідчені за місцем їх видачі і легалізовані належним чином в консульських установах, які представляють Україну, якщо міжнародними договорами України не передбачено інше. За реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності з них стягується плата у розмірі, що встановлюється Кабінетом Міністрів України і який не повинен перевищувати фактичних витрат держави, пов'язаних з цією реєстрацією.

У разі відмови центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики зареєструвати представництво іноземного суб'єкта господарської діяльності або неприйняття рішення з цього питання у встановлений шістдесятиденний строк іноземний суб'єкт господарської діяльності може оскаржити таку відмову в судових органах України.

Забороняється вимагати від іноземного суб'єкта господарської діяльності повторної реєстрації (перереєстрації) раніше зареєстрованого представництва на території України.

У разі зміни назви, юридичного статусу, юридичної адреси чи оголошення іноземного суб'єкта господарської діяльності неплатоспроможним або банкрутом його представництво на території України зобов'язане повідомити про це центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики у семиденний строк.

Господарська, в тому числі зовнішньоекономічна діяльність іноземних суб'єктів господарської діяльності на території України, регулюється законами України щодо порядку здійснення іноземними особами господарської діяльності на території України. У разі, якщо зазначена діяльність пов'язана з іноземними інвестиціями, вона регулюється відповідними законами України.

Може, простіше буде створити ТзОВ з одним засновником - іноземцем? Я думаю, що так... Тим більше, що підприємства з 100% іноземними інвестиціями мали якісь пільги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik

Сенкс за інфу :D.

А щодо створення ТзОВ - що для цього потрібно?

Іноземці скоріше за все НЕ приїдуть засновувати контору - це

доведеться робити мені.

Є якісь специфічні вимоги до засновника?

ЗІ: Сорі за можливо наївні запитання - просто я ЗОВСІМ не

орієнтуюся у цій сфері.

До того ж зараз немаю нормального і-нету для пошуку інфи :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз точно сказати не можу. Однозначно має бути особа, уповноважена іноземною фірмою на вчинення угод від імені фірми та проведення реєстрації. Має бути сформовано статутний внесок - не менше 100 мінімальних заробітних плат (можна внести майном, але його треба оцінити). Треба підготувати установчі документи (статут, установчий договір не завадить, протокол зборів засновників).

Коротше, інет тобі тут мало допоможе. Це треба йти на Грушевського, там десь державний ресєтратор сидить - проводить реєстрацію ТзОВів, вияснити, що треба, які документи. Перепитати вдруге. Втретє. Щоб не застопорилося. Йти до знайомих юристів, готувати установчі документи. З іноземними засновниками є нюанси - вплоть до того, що гривня для першого внеску має бути закуплена на українському валютному ринку, а не на ринках іншх держав... Коротше, навскідку не скажу. Тому що надто багато інфи треба перелопатити. Та й все одно до реєстратора треба буде йти - бо скільки закон не читай, у чиновника завжди знайдеться потреба ще в якійсь бумажці. Тому краще відразу трошки "пошоколадити" і з'ясувати всі нюанси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

В мене є чудовий юрист, який спеціалізується по створенню/реєстраціїї фіз. і юр. осіб.

Пиши в ПМ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...