Перейти до змісту

Батальйон "Айдар" - фінансова та інша допомога

Андрій Віталійович

Рекомендовані повідомлення

Один з найпатріотичніших батальйонів. Зібраний з добровольців, а не з примусово мобілізованих. Хлопці пройшли вишкіл й вже працюють на передовій, але з матеріально-технічним забезпеченням, традиційно, погано. Будемо виправляти!

Потрібно багато чого, у темі викладатиму потреби. Скажу одне більшість потреб спрямовані на підсилення бойоздатності хлопців, які не просто стоять на постах, а постійно знишують популяцію колорадських жуків на українській землі. Серед учасників батальйону більшість з Самооборони Майдану, в тому числі й наші земляки.

-------------------------------

номер картки ПриватБанку 4405 8858 2946 6017 (Андрій Охремчук)

-------------------------------

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Andrew Ohremchuk

З необхідного уже, щоб хлопці вдало полювали на сепаратистів

Рюкзак Condor 3Day Assault Pack Olive – 12 шт

Ліхтар налобний Princeton Tec Headlamp W/Red – 12 шт

Монокуляр Vortex Solo 8x36 – 12 шт

Мультитул Leatherman Charge – 12 шт

Гідро система Fox Outdor 2.5 Deluxe Hydration Bladder – 12 шт

Тактичні рукавиці Camelbak HeatGrip CT Gloves – 12 шт

Вже є домовленість з поставки, бюджет 79 180 грн

Також потрібно

Кікімори – 20 шт

Прибори нічного бачення – 20 шт

Маскувальні халати – 100 шт

Наколінники та налокітники – 100 комплектів

Рації автомобільні з гарнітурою – 5 шт

Рації переносні з гарніторою – 30 шт

Бюджет рахуємо й повідомимо пізніше. Якщо у когось є необхідне з списку – зв’яжіться з нами.

Також потрібно буде дизпаливо, або волонтери з транспортом))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На ФБ писали, що у Харкові араби тримають склад НАТівського військового камуфляжу секонд-хенду. Можливо там і кікімори та маскхалати знайдуться.

Напевно ще ножі метальні потрібні.

Не спец, але зважаючи на потенційні завдання групи Айдар цікаво чи є якийсь одяг (засіб) для захисту від ворожих тепловізорів (впевнений, що путлер/лахметов/овощ забезпечили бойовиків такими гаджетами)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось, можливе не в тему, але:

Що потім робити будемо з "азовами",.... Та іншими батальйонами?

Чи не еволюціонує це все в банди "Басаева",..... - в кого більший батальйон той і круче командир?

Якщо не в тему, - вибачаюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мультитул Leatherman Charge – 12 шт
ця фігня коштує більше 1600грн/шт. і являє собою набір інструментів. За вартість одного такого можна купити декілька універсальних наборів. Може дійсно вони потрібні, якщо бабла дофіга?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та іншими батальйонами?

більшість батальйонів це офіційні структури при МВС чи МО.

не бачу проблеми. вірніше бачу - хтось хоче роздути істерію, щоб таких батальйонів не було. занадто вони результативні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ця фігня коштує більше 1600грн/шт. і являє собою набір інструментів.

до всього іншого теж питання по ціні(як турист кажу). Чи може воно вже подаровано кимось? Якщо на це тільки збираються гроші - то наші міністри з своїми мерседесами курять. Нашим воякам хочуть купити по Бентлі.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, той список, де на 12 персон, продумувався неодноразово. там набори аналогічні з Альфою, специ якої навчають хлопців.

особисто я ставлюсь до цього так - краще постаратись та знайти гроші, чим купити замінники, які підведуть у найнеобхідніший момент...

до всього іншого теж питання по ціні(як турист кажу).

тут на днях ще пропонували бронижилети в гаражах штампувати, бо економія буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, я не капец вояка, але перше - це активний захист - каска, бронік; потім ПНБ -головні двіжухи йдуть вночі, а далі можна і все решта, на що вистачить коштів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та іншими батальйонами?

більшість батальйонів це офіційні структури при МВС чи МО.

не бачу проблеми. вірніше бачу - хтось хоче роздути істерію, щоб таких батальйонів не було. занадто вони результативні.

Істерію не розвожу, питань не має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Істерію не розвожу, питань не має.

та я не конкретно про тебе. просто цю тему намагаються активно мусолити в неті й на деяких телепередачах.

Андрій Віталійович, я не капец вояка, але перше - це активний захист - каска, бронік; потім ПНБ -головні двіжухи йдуть вночі, а далі можна і все решта, на що вистачить коштів.

я також не вояка, тому список складав не я. більше того, за замовлення на 12 персон домовлявся також не я.

все робили керівники "айдара" виходячи з реального стану ситуації в батальйоні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, тут які цілі.

12 чоловік - це ліквідаційно-диверсійна група.

Якщо я зрозумів, іх робота не вести довгі боі, а робити короткі вилазки, де супротивник навіть не розуміє, що сталось. В такому разі - вищенаведене набагато цінніше за пасивну броню.

Основний акцент рухливість, скритність, професіоналізм.

Таких би груп зо два десятки - спокій був би там макс через тиждень два.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там набори аналогічні з Альфою, специ якої навчають хлопців.

тоді і хлопці мають бути на рівні альфи.

А якщо за один монокуляр можна купити п"ять біноклів з кращими оптичними характеристиками, і те саме про рюкзаки, налобні ліхтарі, гідропаки(а що там ненадійного - це ващє... велосипедистів спитайте, чи шо)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, тут які цілі. 12 чоловік - це ліквідаційно-диверсійна група. Якщо я зрозумів, іх робота не вести довгі боі, а робити короткі вилазки, де супротивник навіть не розуміє, що сталось. В такому разі - вищенаведене набагато цінніше за пасивну броню.

саме так))

А якщо за один монокуляр можна купити п"ять біноклів з кращими оптичними характеристиками, і те саме про рюкзаки, налобні ліхтарі, гідропаки(а що там ненадійного - це ващє... велосипедистів спитайте, чи шо)

ну якби умови в велосипедистів та вояк різні))

якщо хочеш це обговорити - побалакай з Громом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якби умови в велосипедистів та вояк різні)) якщо хочеш це обговорити - побалакай з Громом.

невірний підхід. Коли нам дали бабло на дві нормальних відеокамери, я поговорив з Громом, вивчивши питання, і ми придбали одну просто нормальну камеру, і ще ТРИ - з повноцінною нічною з"йомкою(що було суперактуально) - загалом чотири. Замість двох.

Львівяни купили сто броників по 15 євро. По ним не те що стріляли - в них мало ходили. Сто броників по 15 замість чотирьох по 400.

Взявся за матзабезбечення - вивчай ситуацію. В Україні є купа фірм, які шиють АХУ*ННІ рюкзаки, по співвідношенню з якимі оті альфовські - курять в стороні, при цьому набагато дешевші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

невірний підхід.

невірний підхід, це зі мною на сторінках цього форуму обговорювати те, що ти можеш з Громом обговорити.

все інше суперечливе питання й я не лізу туди, де не розбираюсь...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якби умови в велосипедистів та вояк різні)) якщо хочеш це обговорити - побалакай з Громом.

невірний підхід. Коли нам дали бабло на дві нормальних відеокамери, я поговорив з Громом, вивчивши питання, і ми придбали одну просто нормальну камеру, і ще ТРИ - з повноцінною нічною з"йомкою(що було суперактуально) - загалом чотири. Замість двох.

Львівяни купили сто броників по 15 євро. По ним не те що стріляли - в них мало ходили. Сто броників по 15 замість чотирьох по 400.

Взявся за матзабезбечення - вивчай ситуацію. В Україні є купа фірм, які шиють АХУ*ННІ рюкзаки, по співвідношенню з якимі оті альфовські - курять в стороні, при цьому набагато дешевші.

По броні.

Дивлячись які в них стоять пластини.

Кевлар з часом втрачає своі властивості, як і деякі композитні матеріали.

Перед тим як брати такі товари - необхідно іх перевірити.

Також кевлар втрачаэ своі властивості досить швидко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

початок покладено. перші гроші вже прийшли на рахунок.

звіти по картці буду викладати щопонеділка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте, що я такий тупий, але от не знаю, що таке "кікімори". Вірніше, знаю не в військовому змісті. :) Підкажіть, що це таке.

Маскувальний костюм, який перетворює бійця у кущик, гірку з листячком.

МАСКИРОВКА СНАЙПЕРА

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бійці "айдару" (волиняни) про соплі 51-ї та доблєснає гаї...

можливо й не найкращий оратор, зате правда.

як допомогти "айдару" ви вкурсі))

п.с. а хлопець, що у відео й на майдані був в числі перший, й поранений був й знову на передовій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зараз реєструю картку на цьому сайті, щоб був повний доступ до статистики по картці.

станом на зараз є майже 400 грн. багато це чи мало, враховуючи, що ми тільки почали? думаю нормально й вірю, що небайдужих людей набагато більше, тільки треба їх знайти.

прошу допомоги у поширенні інформації, а саме приєднуйтесь до групи допомоги у ФБ https://www.facebook.com/groups/781520781869025/

залучайте своїх друзів, знайомих. й не лише волинян, у "Айдарі" багато людей з усіх куточків держави, об'єднує їх те, що всі вони добровольці, більшість з Самооборони Майдану.

також цікавлять люди, що володіють сайтами "вкантакте" та "одноглазікі" й зможуть створити подібні групи, координуючись зі мною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самооборона Майдану - Волинь

Потрохи люди, небайдужі до долі бійців нашої організації, приносять різного роду допомогу, аби вояки батальйону «АЙДАР», зокрема і наші самооборонівці, були забезпечені усім необхідним під час перебування у гарячих точках країни.

Подаємо вам список необхідних речей для бійців батальйону. Якщо хоча б щось із цього списку ви зможете нам принести, будемо неймовірно вдячні.

Приносити речі можна на штаб Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх). Довідки за телефонами: (067) 11 00 577; (067) 11 00 677; (066) 34 18 053

ОБМУНДИРУВАННЯ бійців батальйону. Серед потреб:

1. засоби індивідуального захисту (бронежилети, кевларові каски)

2. жилети розвантажувальні (в народі «розгрузкі»)

3. черевики «берці» (дуже необхідні)

4. переносні радіостанції (рації)

5. прибори нічного бачення: теплові зори, монокуляри

Список необхідних ПРЕПАРАТІВ ТА ІНВЕНТАРЮ для бійців батальйону «АЙДАР»:

1. Джгути кровозупинні.

2. Гемостоп (препарат)

3. Губка гемостатична

4. Хлоргексадина біглюканат (антисептик)

5. Банеоцин (антисептик, порошок)

6. Кетанов (в ампулах) або кетанал (ампули і таблетки);

7. Енентерос-гель (адсорбент, гель, таблетки)

8. Челокс порошок і бинт (2-3 шт., для зупинки крові)

9. Бактерицидні лейкопластирі різної форми

10. Гентаміцин (в ампулах 5%)

11. Вітаміни (полівітаміни з мікроелементами, бажано «Ундивіт», «Гексавіт», «Квадивіт»)

12. Звичайна аскорбінова кислота

13. Кофеїн (таблетки)

14. Сумки-укладки, медичні сумки

15. Протигрипозні засоби («Гропринозин», «Амізон», «Аміксин»)

16. Теймурова паста (для ніг)

17. «Зірочка» бальзам (від комарів)

ПРОДУКТИ

1. М'ясні та рибні консерви (в маслі)

2. Чай, кава, какао

3. Смалець

4. Сало консервоване

5. Цукор, сіль

6. Згущене молоко (сухе молоко)

7. Мед

8. Приправи (перець, лавровий лист)

9. Крупи (перловка, рис, гречка)

10. Вермішель (крупних форм)

11. Олія

12. Сушка, сухофрукти(+ чищені горіхи)

13. Печиво, галети (сухарі)

14. Томатна паста

15. Картопля, морква, цибуля, часник, капуста, буряк

16. Консерви овочеві

17. Лимони

18. Вермішель +картопля швидкого приготування

19. Казінаки, халва, ірис плиточний ( для сухпайка)

20. Карамель з кислою начинкою (для сухпайка)

21. Сублімовані продукти

22. Консерва (каша з м'ясом)

23. Заправка для борщу, супу

РЕЧІ

1. Щітки для ручного прання

2. Порошок пральний автомат (для кольорового)

3. Устілки для взуття 41-42-43 розміри

4. Мотузки для зав’язок

5. Сміттєві та звичайні пакети (великі)

6. Цигарки з фільтром

7. Дощовики або військові плащі

8. резинка чорна (товщ. -3 см; 10 м)

9. Маленькі ручки 50 шт.

10. Великий блокнот для обліку

11. Товсті зошити

12. Набір паперу для записок 10смх10 см

13. Туалетний папір

14. Миючі засоби

15. Мочалки для миття посуду

16. Нитки чорні та білі (крепкі) + голки

17. Крем та щитки для чищення взуття

18. Бензопили 2-3 шт.

19. Зварювальний апарат(напівавтомат) компактний

20. Станки для бриття

21. Білизна (шкарпетки, футболки, нижня білизна)

22. Ручні пили

23. Трикутний напильник

24. Бруси для наточування

10419000_542787645833448_2048792172892889977_n.jpg

10368813_542787629166783_8411128462771871934_o.jpg

1912553_542787622500117_3544103197144471377_o.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. засоби індивідуального захисту (бронежилети, кевларові каски)

де таке купити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Liberta, є декілька постачальників. але краще купувати декілька штук й за готівку (броня), тоді ціна буде в районі 2100-2200 грн. каски 55-70 євро, дивлячись у кого будуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякуючи помочі добрих людей уже зібрали фуру харчів, закупили з запасів самооборони частину необхідної амуніції : берці, спальники, рюкзаки, розгрузки, кілька бронежилетів. Чергова группа добровольців готова рушати. Транспорт знайшли безоплатно. Єдине, що гостро потрібне на данний момент - дизпаливо. враховуючи 1100 км в один бік - на фуру і автобус потрібно тисяч 20 мінімум гривень. Завтра їдем, нема куди тягнути. Хто може пробити спонсорську допомогу по заправці - допомагайте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...