_sergius Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 21:16 #26 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 21:16 Я колись на Світязі почав в магазині замість мєлочі барбариски давати, мотивуючи тим, що вони мені ті барбарискі і дали на здачу. Ви б чули той гвалт)))Це ми теж проходили. За мить я перетворився на ворога народу і почув лекцію про важку економічну ситуацію в країні, про збитковість магазину, і що всі кругом (і я в тому числі) повні козли.Ага, особливо прибиває коли Барбариску оцінюють в 50 коп. Супермаркети повинні самі забезпечувати себе розмінною монетою і купюрою, для того прописуються відповідні пункти в угодах про інкасацію з банком. А для магазинчиків які працюють без інкасації це справжня проблема, яка лягає на плечі продавців (власникам в основному пофіг), змушуючи самостійно створювати резерв дрібних купюр у власному гаманці, і при потребі робити обмін з касою. Помічав що в магазинчиках найчастіше проблема з монетами і дрібними купюрами на початку місяця, коли покупці повально несуть двухсотки з банкоматів.В Дубаї в супермаркетах був свідком, коли один касир змінював іншого. Те що вони здають касу, це саме собою, але далі була дуже цікава процедура. На скільки я зрозумів, то всі дрібні гроші - це якраз власність працівника, він їх збирає в торбочку і забирає після зміни з собою. Новий працівник який приходить на зміну має свою власну аналогічну торбочку. Перед тим як відрити касу він обережно висипає монети з неї і лише потім починає обслуговувати покупців.
gorik Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 22:53 #27 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 22:53 В банківської картки є лише один мінус. Звучить він так: "Вибачте, в нас термінал не працює". Почути цю фразу після того, як відстояв велику чергу, виклав всі покупки на рухому поверхню - ще те задоволення. А один раз мені це сказали вже після того, як "пробили" всі товари і я витягнув картку, щоб розрахуватись. Тепер я питаю касира, чи працює термінал, ще на початку черги. Нехай люди на мене оглядаються, що кричу, зате сам я тоді спокійний. А впринципі це покупця не валить. Я маю право розрахуватися будь-яким зручним ДЛЯ МЕНЕ способом, а то що в них термінал не працює, то їхні проблеми. Один мій знайомий декілька разів так нагнув один бар, каже "хочу розрахуватися карткою", вони у відповідь - "немає термінала", товариш - "немає готівки, є картка".... після короткої розмови спокійно вийшов і пішов додому. Після декількох таких разів в барі з'явився термінал :-)
Dream Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 07:01 #28 Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 07:01 А впринципі це покупця не валить.всі проблеми у цьому світі через те, що нікого нічого не валить.
Lutsk.reg Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 07:53 Автор #29 Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 07:53 А впринципі це покупця не валить.всі проблеми у цьому світі через те, що нікого нічого не валить.якщо перевести на українське сьогодення: моя хата з краю...
RomaL Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 11:29 #30 Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 11:29 отото проблеми в людей...
Lutsk.reg Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 14:40 Автор #31 Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 14:40 отото проблеми в людей...так це абсолютно не проблема, а лише роздуми про сьогодення
olun4ik Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 17:11 #32 Опубліковано 11 Лютого, 2014 в 17:11 "Копійка гривню береже". Є таке? Є. Був теж момент. Переважно купую в невеличкому магазинчику. Постійно продавці казали: "потім донесете". А з'явилась в них новенька, і фраза "я вам буду винна" не злазила в неї з язика. Так різало вухо, шо капєц. В один прекрасний момент її як підмінили. Думаю, хтось вставив добрих пістолєй... і не стала вона міліонером. А загалом, я спостерегла, що продавці раді любому дріб'язку в вашому гаманці і тоді з радістю пробачають недостачу. Теж люблю розраховуватись карткою і підтримую ініціативу Сільпо і Колібріса.
zaHARE Опубліковано 13 Лютого, 2014 в 18:08 #33 Опубліковано 13 Лютого, 2014 в 18:08 Запостили це в політику з намьоком,що це проіскі ФСБ?
Lutsk.reg Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 06:37 Автор #34 Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 06:37 Запостили це в політику з намьоком,що це проіскі ФСБ?По-перше, розмістив тут, оскільки не знайшлося відповідної гілки форуму, де б можна було про це написати (не маю стільки часу, аби вичитувати таку інформацію).По-друге, здається почастішали випадки заполітизованості та, вибачте на слові, нерозумного нагнітання ситуації. Причому тут "проіскі" (і взагалі, що це за слово таке) ФСБ??? В голову більше нічого розумнішого не прийшло?Люди, кидайте вже видумувати про постійні відслідковування ваших дій. Коли треба, тоді вас знайдуть і зроблять, що хочуть.
Андрій Віталійович Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 08:38 #35 Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 08:38 не маю стільки часу, аби вичитувати таку інформаціюякщо такий брак часу, то для чого взагалі теми створювати?питання риторичне))
Lutsk.reg Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 09:27 Автор #36 Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 09:27 не маю стільки часу, аби вичитувати таку інформаціюякщо такий брак часу, то для чого взагалі теми створювати?питання риторичне))ну ніхто ж не регламентує, що пости потрібно розміщувати тоді, коли маєш цілу купу вільного часу. Ситуації в людей бувають різними... Але я поважаю зі своєї сторони всі пости і думки зору.
Андрій Віталійович Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 09:36 #37 Опубліковано 14 Лютого, 2014 в 09:36 Але я поважаю зі своєї сторони всі пости і думки зору.а розділи форуму не поважаєте))просто ця тема в політиці кумедно виглядає...
zaHARE Опубліковано 15 Лютого, 2014 в 20:39 #38 Опубліковано 15 Лютого, 2014 в 20:39 Запостили це в політику з намьоком,що це проіскі ФСБ? По-перше, розмістив тут, оскільки не знайшлося відповідної гілки форуму, де б можна було про це написати (не маю стільки часу, аби вичитувати таку інформацію). По-друге, здається почастішали випадки заполітизованості та, вибачте на слові, нерозумного нагнітання ситуації. Причому тут "проіскі" (і взагалі, що це за слово таке) ФСБ??? В голову більше нічого розумнішого не прийшло? Люди, кидайте вже видумувати про постійні відслідковування ваших дій. Коли треба, тоді вас знайдуть і зроблять, що хочуть.
Lutsk.reg Опубліковано 17 Лютого, 2014 в 07:07 Автор #39 Опубліковано 17 Лютого, 2014 в 07:07 Але я поважаю зі своєї сторони всі пости і думки зору.а розділи форуму не поважаєте))просто ця тема в політиці кумедно виглядає...дякую за зауваження, але ж це "політика економіки" і воно до політики має саме пряме відношення. А ще додам, що існує таке поняття, як політекономія, політична географія і т.д. Тому, якщо існує такий розділ, то існує сенс розміщувати такі теми (чит. "пости").В принципі, дану тему прошу модератора закрити, оскільки вона себе вичерпала.Дуже вдячний за розміщені вище точки зору і власні погляди.
Barugan Опубліковано 17 Лютого, 2014 в 10:11 #40 Опубліковано 17 Лютого, 2014 в 10:11 не думав що мені це якось буде дошкуляти, але вчора купуючи в сільпо і вчерговий раз продавчиня недодала здача, мене це просто збісило , вона навіть не муркнула будем винні, а тупо промовчала ніби то в порядку речей. Вони вже винні добру десятку. Сьогодні буде вона мені шукати здачу до 0.01 коп! не думав що мені це якось буде дошкуляти, але вчора купуючи в сільпо і вчерговий раз продавчиня недодала здача, мене це просто збісило , вона навіть не муркнула будем винні, а тупо промовчала ніби то в порядку речей. Вони вже винні добру десятку. Сьогодні буде вона мені шукати здачу до 0.01 коп!
gorik Опубліковано 18 Лютого, 2014 в 16:00 #41 Опубліковано 18 Лютого, 2014 в 16:00 Так вони ж в Сільпо решту кидають на скрабничку - напевно там вже накопилося багатенько...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.