Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Є мамка, вона має 2 САТА порта на чіпсеті і 2 на контроллері Promise. Підключено 3 САТА вінта, 2 на чіпсеті 1 на Promise.

Всі вінти на САТА2, з примусовим переводом на САТА1 (джампером), 2 "чіпсетних" працює без проблем. А от при роботі з третім виникає така ситуація: починається запис (пробував з вінта на вінт писати і з ДВД на вінт) 1-2% а далі робота тупо зупиняється... читання йде на малих швидкостях, або і зовсім комп"ютер йде в прострацію на 10-20 секунд. Дрова міняв, вінт бачиться нормально, от тільки працювати з ним неможливо... Де можуть бути граблі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А при покупці вінта який ставиш на Promise його сумісність перевіряв? Впринципі такого питання як сумісність майже не виникає, але все можливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чого-чого, а цьго не перевіряв...

ЗІ. покурив ще раз сайт Promise, таке відчуття, що вони просто забили на підтримку старіших чіпсетів :blink:

знайшов в незалежних базах драйверів новіші дрова під Promise 20378... спробую ще їх. ще як варіант - заберу джампер з примусового переводу на САТА1. що ще пробувати - незнаю.

ЗІІ 2 вінта Seagate, один на віа, другий на промісі, треиій WD на віа, на ньому система - можна і його поставити на проміс і спробувати загрузитись, але це вже на крайній випадок...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

b0rg, таку функцію контроллер не підтримує взагалі...

погрався з дровами - не помогло :)

зняв джампер примусового сата 1, поміняв сата кабель, підключив до другого гнізда на платі... все запрацювало. проблема була в чомусь з цих перечислених параметрів. схиляюсь до джампера, але експериментувати не було часу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...