Перейти до змісту

Як краще оформити візу в Німеччину?

Yaryk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу поїхати в Німеччину взимку, вгості до родичів. Але закордоном ніколи не був, не знаю нюансів оформлення візи, і проїзду через кордон.

Тому питаю поради у шановних ALL.

Як візу краще формляти? Самому чи через спеціальні агенства? Може там хитрощі які є, підкажіть.

Чув що зараз дуже туго з цим, багато кому відмовляють і взагалі важко візу отримати.

І чим краще добиратись? Автобусом, потягом, літаком, попуткою?..

Опубліковано

шенген получить действительно трудно.

у нас народу отказы лепили при наличии билетов, денег, приглашений и подтверждений на командировку...

весь перечень необходимых документов могу сказать завтра, с работы

ща могу точно сказать - билеты на момент похода в посольство иметь надо. это хоть маленькая, но гарантия, что тебя сдыхаются через какое-то время.

поэтому поездка попутками - не катит

Опубліковано

Пусть твои родственники из Германии сделают тебе официальное прглашение...вызов, так сказать... это будет ещё один + в твою пользу...

Как вариант, попробуй оформить, как туристическую, через агентство (опять-таки...смотри, чтоб оно не оказалось фуфельным...)... типо...на экскурсию едешь... тогда они по ходу сами должны заняться визой...

Опубліковано

Якщо маєш час.то краще самому робити візу.Бери максимум документів від родичів(запрошення,листування тощо) та з роботи(виписка з трудової,довідку про доходи,бажано хороші доходи).Через турфірму буде коштувать дорого.Крім того якщо тобі одноразову на кілька днів,то я думаю проблем в консульстві не буде.Треба буде просто кілька разів до Києва катнутись.

Опубліковано

в общем так

1. скачай отсель анкету и заполняй потихоньку

2. пригласительное письмо от немцев (родственников)

3. желательно что-то вроде гарантийного письма от них же, что они обеспечат проживание и прочие условия пребывания

4. 2 фотокарточки (в салонах знают, надо просто сказать "для визы")

5. 35 ЕВРО (заплатить в посольстве за визу)

6. если есть жилье в собственности - копии

7. откопируй рабочие карточки (банковские). можно закрыть пару цифр при копировании. также запросить у банка выписку про движение по картсчетам

8. справку о доходе за пол-года

9. если есть трудовой договор - очень хорошо бы сделать и заверить копию

10. копия загранпаспорта (разворот с фотографиями и те, где есть визы)

11. немцам зачем-то нужен и украинский паспорт и его копии (причина для меня туманна)

12. мед.страховку

если на руках будут билеты - то откопируй их и вложи в пакет документов.

http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/05/Konsular.html

тут почитай еще. что-то типа ЧаВО

http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/u...Mitbringen.html

тут про документы.

ЗЫ: документы аккуратно сложены, не засунуты ни в какие файлики поотдельно

подается просто пачка бумаги, но не упакованная. иначе девочки ругаются

Опубліковано

как вести себя в посольстве:

1. тихо (мобильник отключить еще до входа на территорию.)

2. учтиво (спасибо, пожалуйста, будте добры)

3. улыбаться в окошко (там сидят наши, украинские девушки)

4. одеться поприличнее

но

1. уверенно (я - отличный парень)

2. немного нахально (но в меру, т.е. самую малость)

ну, если чего не так - проситься к консулу на личный прием.

ЗЫ: ехать надо 2 раза. отдавать документы и получать результат.

Опубліковано

влияют и девушки, поверь мне.

они на анкете проставляют свое видение ситуации и рекомендации

открывать/не открывать

мульти или единоразовую

и пр.

это делают они, по крайней мере в греческом посольстве было так

Опубліковано
4. 2 фотокарточки (в салонах знают, надо просто сказать "для визы")

блин... бюргерам зачем-то надо 3 фотокарточки...

Опубліковано

Хтось вже пробував отримувати дату співбесіди чере інтернет? так як описано тут:

Візова процедура у три кроки: спочатку оплата терміну, потім його отримання, а потім подання і обробка візової заяви

З огляду на велику кількість заявників Посольство Німеччини в Києві, на жаль, не може відразу прийняти документи для розгляду. Також Посольство не хотіло б примушувати своїх відвідувачів стояти у хаотичній черзі, оскільки це, як правило, призводить до того, що хто-небудь намагатиметься цим скористатися.

Організація проходження співбесіди, в принципі, не є первинним завданням Посольства. Тому воно доручило цю справу досвідченому партнеру - фірмі „VFS Global”. Ця фірма вже багато років є партнером німецьких та інших іноземних представництв у всьому світі.

а) Перший етап: оплата сервісного збору за призначення дати співбесіди

Прохання до кожного заявника сплатити наперед сервісний збір за призначення дати співбесіди (на одну особу: 35 гривень) у найближчому відділенні Промінвестбанку (див. тут www.pib.com.ua). За це Ви отримуєте код доступу, який дозволяє Вам отримати бажану дату співбесіди.

Цей сервісний збір сплачується незалежно від візового збору і, так само як і візовий збір, не повертається.

б) другий етап: призначення дати співбесіди

Щоб отримати дату співбесіди заявник звертається (переконайтеся, будь ласка, що Ви можете назвати код, який Ви отримали у Промінвестбанку):

- або через інтернет за адресою www.contactcentre-de-ua.com (ця послуга надається вже з 16.02.2007),

- або через Центр обслуговування: будь ласка, зателефонуйте за номером 8-044-454-0250 (з-за кордону: +38 044 454 02 50).

Нова процедура дає Вам можливість – особливо, якщо Ви звертаєтесь через інтернет – вибрати дату співбесіди в Посольстві, яка Вам найбільше підходить.

в) третій етап: подання візової заяви і співбесіда у вікні візового відділу

Третій етап процедури – особиста співбесіда і розгляд візової заяви – проходить в день і час, на який Вам було призначено. При цьому розглядається тільки зміст Вашої візової заяви. Прийняття остаточного рішення і видача паспорта відбувається, як правило, наступного робочого дня. Подальшу інформацію відносно цього Ви можете отримати під час співбесіди у вікні візового відділу.

©

Якщо це дійно дієвий варіант, то до Києва доведеться лише 1 раз їхати :)

Опубліковано

я 2 раза получал визы в этом году. но оба раза по 2 визита было, поэтому ничего не скажу. оно вроде и почтой выслать можно...

ЗЫ: при вопросе "цель визита" не вздумай ответить "New York Film Festival" © - "Брат-2"

я так ответил в Греции при втором приезде. 15 минут шерстили :)

Опубліковано

2 візита має бути як мінімум. Перший - здача документів і співбесіда. Другий - отримання результату (на наступний день)

Я так зрозумів, що призначити дату співбесіди можна якщо персонально явивштсь в посольство (безкоштовно), або через інет чи телефон (35 грн). І в перешому і в другому випадку доведеться чекати не менше ніж 4 тижні.

Тривалість очікування - важливо для планування Ваших подорожей

При плануванні Вашої подорожі Вам необхідно обов’язково враховувати неодмінний проміжок часу між датою одержання терміну і датою подання заяви та її обробки. Прискорити обробку неможливо, оскільки працівники на віконцях завантажені обробкою раніше поданих документів. Вам слід враховувати такі актуальні строки очікування:

* для службових поїздок: приблизно 4 тижні

* для приватних поїздок: приблизно 4 тижні

* для групових подорожей: приблизно 4 тижні

©

Опубліковано
Хтось вже пробував отримувати дату співбесіди чере інтернет? так як описано тут:

--------------

Якщо це дійно дієвий варіант, то до Києва доведеться лише 1 раз їхати :)

я так делал, для получения термина на сдачу документов, причем не один раз, очень удобно, кстати, еще год назад , это было бесплатно...

насчет :"Якщо це дійно дієвий варіант, то до Києва доведеться лише 1 раз їхати :)"- только в том случае, если есть кому на следующий день забрать паспорт (для этого нужно взять в посольстве Vollmacht (доверенность) на право получения вашего паспорта третьим лицом), или, как альтернатива - ночевать в киеве..

Опубліковано
или, как альтернатива - ночевать в киеве..

Ну звичайно буду ночувати :)

А де ти оформляв медичну страховку? І скільки це коштує?

Опубліковано
или, как альтернатива - ночевать в киеве..

Ну звичайно буду ночувати :friday:

А де ти оформляв медичну страховку? І скільки це коштує?

в киеве возле посольства (консульства) есть туева куча страховый компаний...

в луцке недорогую страховку брал в компании ТАС, офис возле филармонии, за сан-ремо...

ориентировочно страховка один рубль - за один день пребывания, если просят заплатить больше, не ведись...

Опубліковано

1 гривня за день перебування???

Якщо я планую їхати на тиждень, то мені страховка обійдеться в 7грн???

Добре якщо так, але я сумніваюсь.

На сайті говориться що має бути поліс медичного страхування із сумою покриття не менше 30 000євро. Що це взагалі означає?

Опубліковано
1 гривня за день перебування???

Якщо я планую їхати на тиждень, то мені страховка обійдеться в 7грн???

Добре якщо так, але я сумніваюсь.

На сайті говориться що має бути поліс медичного страхування із сумою покриття не менше 30 000євро. Що це взагалі означає?

в киеве можно найти рубль за день, можно и еще дешевле..

в луцке немного дороже..

вот пример страховки на 90 дней (Страховая компания ТАС, Луцк)

post-345-1193070168.jpg

Опубліковано

по поводу страховки:

сегодня забрал билеты и ваучеры на Египет. в том числе и страховку.

страховка на 15000 долларов. страховой взнос - 14,65 грн.

на 10 дней.

страховая компания Эталон.

ИМХО, сумма смешная :)

ЗЫ:

Адреса для подання візових заяв

1) Київ, вул. Златоустівська, 37-39

2) Київ, вул. Богдана Хмельницького, 25

все это очень недалеко от ж/д вокзала.

пешком около 15-20 минут

post-966-1193680749.jpg

Опубліковано

2 Shura

А не в курсе, как немцы относятся к "официально безработным"?

И как это может отразиться на получении визы?

И кстати, какие документы подавать в этом случае?

Опубліковано

Victorius

Посольство перевіряє Ваше укоріннення в Україні. А саме:

- довідка про роботу; або

- довідка про реєстрацію приватного підприємця та про господарську діяльність підприємства; або

- довідка про навчання від навчального закладу; або

- довідка про майнові володіння

Короче треба пред'явити один з цих документів, тобто довести консулу що ти обов'язково повернешся в Україну (не покинеш роботу/хвірму/навчання/майно)

pdf__privat__u_property_Daten.pdf

Опубліковано

Та я ту інфу читав...

Але шо ж робити (і пред.являти, відповідно), якщо нічого з цим документів немає (тобто я, на разі, не вчуся і не працюю), а до Дойчляндії якраз таки і потрібно їхати на співбесіду до роботодавця?

Опубліковано

Victorius, пусть твой работодатель мается по этому вопросу.

Мое ИМХО, неприятное, скорее для тебя, не дадут тебе визу эти бюргеры...

просто такие они 3,14дорасы

Опубліковано

Shura

Ну, в принципе, работодатель сделал ВСЕ ОТ НЕГО ЗАВИСЯЩЕЕ - т.е. выслал довольно оперативно все требуемые документы ;).

Только вот все равно смущает пункт "укорінення в Україні" :(

Ладно, уже на след. неделе будем посмотреть, насколько СТРОГИЕ эти бюргеры. :)

З.Ы.: Кстати, "заказ" собеседования по и-нету/телефону - реально удобная штука :).

Можна это собеседование и переназначить, и отменить, если что то не получается.

Правда, перевод средств из Проминвест-банка занимает не меньше суток :angry: (это тоже нужно учитывать).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...