Перейти до змісту

Група "Рівновага тіла і життя"

olgalaz

Рекомендовані повідомлення

Наше «Я» складається з розуму, емоцій і тіла та тілесних переживань. Всі ці три складові «Я» живуть у певному співвідношенні, в певній рівновазі. Проте при стресах, емоційних конфліктах, внутрішніх суперечностях наше тіло може реагувати на це зайвою вагою, порушеннями у харчуванні, залежностями від певних видів їжі (наприклад, солодкого) або взагалі відмовою від їжі та втратою апетиту на певний чи тривалий час.

Як зберегти та відновити свою тілесну рівновагу? Як зменшити вагу свого тіла і неприємні тілесні переживання? Як полюбити своє тіло таким, як воно є, прийняти його і зменшити напруження?

Зрозуміти ЯК я чиню із власним тілом, ЩО я роблю і ЧОМУ це так – це ПЕРШИЙ КРОК до зменшення ваги та відновлення привабливої і гармонійної тілесної форми.

На це працює програма «Рівновага тіла і життя».

Програма «Рівновага тіла і життя» складається з 6 занять, заняття проходять 1 раз на тиждень:

1. Знайомство. Теоретичний блок: раціональне харчування, калорійність їжі, фізичні навантаження та спосіб життя, індекс маси тіла.

Практичний блок: тілесні відчуття, емоційні переживання, усвідомлення зв`язку між тілом та емоціями (вправи, дихальні техніки). Харчовий та емоційний щоденник, щоденник фізичних навантажень.

2. Голод і емоції. Теоретичний блок: види голоду, види порушень апетиту, фізіологічні зміни в результаті голоду та споживання їжі. Відчуття норми і переїдання.

Практичний блок: відчуття голоду, емоційний голод, контроль імпульсивності у їжі.

3. Стрес і тривога як фактори порушень апетиту. Теоретичний блок: фізіологічні наслідки стресу. Хронічний стрес, тривога та її гормональні прояви. Прояви стресу в порушеннях апетиту та можливості уникнення шкідливих наслідків стресу.

Практичний блок: способи розслаблення, усвідомлення почуттів і дослідження способів зняття тривоги й напруження.

4. Конфлікти у стосунках з близькими. Теоретичний блок: конфлікти як джерело «негативних» емоцій, а також спосіб розвивати стосунки. Сімейні стереотипи у їжі. «Міфи» про їжу та сімейні харчові традиції. Практичний блок: Як стосунки і близькість впливають на емоції та на харчову поведінку. Дослідження власних конфліктів у близьких стосунках та емоцій, що їх супроводжують.

5. Образ тіла. Теоретичний блок: Формування образу тіла з раннього дитинства. Фізичне «Я» і соціальне «Я». Практичний блок: конфлікти між очікуваннями та уявленнями про фізичний образ, тілесні відчуття та переживання як основа для формування образу тіла, робота над прийняттям свого тілесного образу, можливість створювати своє тіло і любити його.

6. Прощання. Теоретичний і практичний блок: інтеграція, узагальнення власного способу харчування, збільшення рівноваги між фізичним, емоційним і розумовим життям мого «Я», опора на свої ресурси в подальшій турботі про себе.

1 заняття складає 4 години з перервою. Вартість 1 заняття – 135 грн. з передоплатою (Оплата на місці – 150 грн.), Оплата всього курсу програми «Рівновага тіла і життя» - 730 грн. (10% знижка).

Запис за тел: (099)4847704.

Ведуча – Ольга Лазаренко, психолог Центру психології і психотерапії, гештальт-консультант, викладач психології, організатор програм «Інституту Психосоціальних досліджень і Розвитку Особистості»(Німеччина).

Сертифікат із закінчення практичного курсу для психологів і лікарів "Робота з вагою тіла і особливостями харчової поведінки" «Інституту Психосоціальних досліджціальних досліджень і Розвитку Особистості»(Німеччина) 2012 рік , присвоєна кваліфікація "Менеджер персонального супроводу клієнтів в процесі зміни / контролю ваги тіла".

post-8539-0-90572900-1383212885_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...